Nikdo mi nepomůže a úzkost

121
30.8.17 15:06

Nikdo mi nepomůže a úzkost

Ahoj, četla jsem tu hodně témat o úzkosti v šestinedělí, ale všechna jsou stará. Chtěla jsem se trochu vypsat a možná poprosit o podporu aspoň takto.
Jsem 2 týdny po porodu. Malá často brečí a málo spí. Porod byl pro mě děsný zážitek, stejně tak pobyt v porodnici. A od té doby se jen vezu na vlně úzkosti. Týden se mnou byl doma partner. A teď jsem tu už 3. den sama a jen trpím. Celý den mám sevřené hrdlo, zhoršuje se to když malá brečí. Nepomáhá ani jít ven, nic. Jsem jak mimo svět. Trpěla jsem úzkostí i před porodem. A teď mi nikdo nepomůže. Psycholog, psichiatr, všichni říkají, že mám počkat na konec šestinedělí, jestli to nezmizí. Ale to si nedokážu představit, tak dlouho vydržet. Nic nestíhám, jen chovám malou, kojím ji a jsme venku, ať nebrečí. Sama moc nejím a mám pocit, že se mi přestává dělat mléko. Moje mamka pracuje a partnerova taky. Navíc v jiném městě. Nikdo mi nepomůže :,( Zažili jste nebo zažíváte něco podobného? Poraďte prosím. Ta úzkost se nedá vydržet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3336
30.8.17 15:17

@Koniklecka9 pochopení mám, je to prostě náročné…že ti říkají, že máš počkat do konce šestinedělí je pěkné, ale zatraceně dlouhá doba, nenech se odbýt a jdi znovu k doktorům, vím, že třeba porodnice kde jsem rodila má svou vlastní psycholožku, a byla možnost se kdykoliv během prvního roku (už si to nepamatuji přesně) se objednat a dojít se vypovídat…řekni to manželovi, rodičům a nebuď na to sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
30.8.17 15:18

Měla jsem to stejně, nakonec sem přišla i o mléko. Včera měl malý 6 týdnů a kromě problémy s prdy už je to v pohodě :dance: přeju ti brzke zotavení a určitě bude vše ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
30.8.17 15:48

@Koniklecka9
najdi si nejakou maminku s podobne starym ditetem v okoli, chodte spolu ven, povidejte si, muze pomoct a poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.8.17 15:53

Chceš říct, že jsi byla u psychiatra, ten tě vyšetřil a řekl ti, že se počká, jestli tě to nepřejde??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116035
30.8.17 16:00

Zkus jít znovu k tomu psychiatrovi, ideálně s nějakým doprovodem a nenech se odbýt..Měl by ti dát léky i za cenu, že nebudeš kojit. Máma musí být prvotně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
30.8.17 16:15

Nemuze si partner vzit jeste tyden dovolenou? Kazda zvladame ty prvni tydny jinak, ja mela doma partnera stridave 14 dnu obcas musel na par hodin do prace a prislo mi to tak fajn. Od zacatku jsem byla zvykla byt doma sama a zvladat sama a pak kdyz byl doma jsem mela zase volneji a pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
30.8.17 16:20
@amylon píše:
Chceš říct, že jsi byla u psychiatra, ten tě vyšetřil a řekl ti, že se počká, jestli tě to nepřejde??? 8o

Taky nechápu, jak tohle může psychiatr říct a ještě navíc někomu, kdo trpěl na úzkosti už před porodem. Šla bych znovu k psychiatrovi a nečekala, až se stav rozjede do něčeho horšího - poporodní psychózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
30.8.17 16:26

@Koniklecka9 odkud jsi? Treba se tu najde maminka, co je pobliz a pomuze ti. :) Jinak pristup psychiatr je ponekud zvlastni. Zasla bych tam znovu a nenechala se jen tak vypakovat, i kdyz chapu, ze v tvem stavu nemas silu na to se s nekym dohadovat, zda jsi nebo nejsi v pohode. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116035
30.8.17 16:30
@Lucyanne píše:
@Koniklecka9 odkud jsi? Treba se tu najde maminka, co je pobliz a pomuze ti. :) Jinak pristup psychiatr je ponekud zvlastni. Zasla bych tam znovu a nenechala se jen tak vypakovat, i kdyz chapu, ze v tvem stavu nemas silu na to se s nekym dohadovat, zda jsi nebo nejsi v pohode. :?

měl by jít někdo s ní, aby jí zas neodpálkovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
30.8.17 16:34

Přítel volal na místní psychologii a tam mu řekl, že mám ještě počkat, že je to normální. Byla jsem v krizovém centru v Bohnicích, ale tam si se mnou popovídal, řekl, že to je normální a řešil se mnou, jak bych mohla sehnat víc pomoci okolí. Ale bohužel to tak stejně nepůjde. Teď jsem objednaná za 2 týdny na psichiatrii, neřekla jsem jim, že jsem v šestinedělí, jen, že mám úzkosti. Ale nevím, kam dám malou, takže to možná musím zrušit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
30.8.17 16:42

@Koniklecka9 odkud přesně jsi? Třeba by pomohlo se jen vypovídat u jiné maminky, která to měla podobně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
116035
30.8.17 16:47
@Koniklecka9 píše:
Přítel volal na místní psychologii a tam mu řekl, že mám ještě počkat, že je to normální. Byla jsem v krizovém centru v Bohnicích, ale tam si se mnou popovídal, řekl, že to je normální a řešil se mnou, jak bych mohla sehnat víc pomoci okolí. Ale bohužel to tak stejně nepůjde. Teď jsem objednaná za 2 týdny na psichiatrii, neřekla jsem jim, že jsem v šestinedělí, jen, že mám úzkosti. Ale nevím, kam dám malou, takže to možná musím zrušit :(

manžel si nemůže vzít dovolenou? rodiče? tchyně? kamarádka? sourozenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
30.8.17 16:50
@Kattynka000 píše:
@Koniklecka9 odkud přesně jsi? Třeba by pomohlo se jen vypovídat u jiné maminky, která to měla podobně :kytka:

Jsem z Kladna. Právě jsme se přistěhovali před 3 měsíci, a moc jsem si tu nezvykla a všechny mám v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
30.8.17 16:53

@aiwwa Přítel už má jen 5 dní do konce roku, měl týden se mnou, teď si bere zítra práci domů, ale může jen občas. A máma si bere v pátek. Ale další týdny? To už nikdo nemůže. Hlavně rodičům jsem nepřiznala, že jsem na tom tak špatně. Mamka pomáhá, ale než sem dojede, tak jsou to 2 hodiny :,( a kamarádi to samý. Chci se tu seznámit, už si píšu s maminama, ale jak je malá ještě hodně malá a brečí často i v kočáru, tak jsem ve stresu zas s vyjížděk s novými lidmi. Prostě začarovanej kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí