Nikol nebo Nikola

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
2.3.17 09:50

Ani jedno… Nikola je v podstatě klučičí. Jenže Nikol zní jak kdyby se rodiče snažili odlišit na velmi profláklém jméně. Navíc jí tam budou lidi dopisovat to A, protože v češtině je zvykem spíš podoba, co zní žensky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.3.17 09:51

A proč nedáte tu Šárku? Kolikátou přezdívku tu už máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
2.3.17 09:56

Moje holka je Nikola, takže má odpověď je jasná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
2.3.17 09:58

Nechápu proč se říká, že Nikola je klučičí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.3.17 10:00

Za mě Nikol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.3.17 10:06

Ahoj. Také to zkoušíme říkat dohromady s příjmením a jednou nám vychází lépe Nikol a jindy se nám zdá lepší Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.3.17 10:11
@LadyBrigit píše:

asi proto že jeho původ je opravdu klučičí..až později se začalo používat i pro ženy..
Křestní jméno Nikola má jednu zvláštnost − jeho nositelem může být muž i žena. Původ jména přitom souvisí s řeckým jménem Nikóláos. Z řečtiny se pak překládá jako „vítězný lid”, „vítězství lidu”, „vítěz/ka nad lidem”, „vítěz/ka mezi lidmi” apod. (řecky „niké” znamená „vítězství” a „láós” − „lid”). Jméno Nikola čeština převzala z francouzštiny.

• Citovat
  • Upravit
203
2.3.17 10:35

Nikol, jsem Nikola a chtěla bych být Nikol. :D Nesnáším když mi někdo říká Nikolo, je to takový tvrdý, mám to spojeny s nadavanim. Kdybych byla Nikol, mohla bych každému říct, ať mi neříká Nikolo, že se tak ani nejmejuju!!! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.3.17 10:37

Nikol je pro me hezci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.3.17 10:38
@smurfka píše:
asi proto že jeho původ je opravdu klučičí..až později se začalo používat i pro ženy..
Křestní jméno Nikola má jednu zvláštnost − jeho nositelem může být muž i žena. Původ jména přitom souvisí s řeckým jménem Nikóláos. Z řečtiny se pak překládá jako „vítězný lid”, „vítězství lidu”, „vítěz/ka nad lidem”, „vítěz/ka mezi lidmi” apod. (řecky „niké” znamená „vítězství” a „láós” − „lid”). Jméno Nikola čeština převzala z francouzštiny.

V Rusku se pouziva pro kluky Nikola ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.3.17 10:42

Mela jsem spoluzaka na zakladce a jmenoval se Nikola.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.3.17 10:42

@Kelsey ano je možné ho použít i na kluka i na holku..mám dojem že i v česku je Nikola jako klučičí jméno použité..nebo co jsem viděla nějaké statistiky, tak se určitě používalo, nevím jak je na tom rok 2016 nebo 2017

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.3.17 10:43
@Nikollett93 píše:
Nikol, jsem Nikola a chtěla bych být Nikol. :D Nesnáším když mi někdo říká Nikolo, je to takový tvrdý, mám to spojeny s nadavanim. Kdybych byla Nikol, mohla bych každému říct, ať mi neříká Nikolo, že se tak ani nejmejuju!!! :lol: :lol:

přesně tak..mě to zní tvrdě a jako nadávka..

• Citovat
  • Upravit
6569
2.3.17 10:55
@Litta píše:
A proč nedáte tu Šárku? Kolikátou přezdívku tu už máš?

No jo, to je zase ona, já jsem blbá, že jsem vůbec reagovala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.3.17 10:56
@LadyBrigit píše:

Já měla spolužáka, co se jmenuje Nikola, ale pro mě je to taky spíš dívčí jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze