Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky..;)
Chtela jsem se zeptat jak jste sppkojeny/byly jste spokojeny s nitrodeloz. teliskem? Popr.proc byste si ho treba nenechaly dat? Take se chci zeptat za kolik a jake mate?
Diiky!:-)
Moje gynekolozka mi ho nedoporucila, ale zas je fakt, ze jsem ‚spešl‘ pripad ![]()
Kazdopadne od kamaradek mam spise ‚negativni‘ ohlasy, ale vis jak to je, dokud sama nezkusis, vedet nebudes.
Ahoj, tak já měla nehormonální tělísko 5 let a teď mám rok a půl zavedenou mirenu- hormonální! A pro a proti, nehormonální, pro: nízká cena, je bez těch hormonů. Proti: je méně spolehlivá, silně se při ní menstruuje!… Mirena, pro: spolehlivost, když se zadaří, tak se nemenstruuje
.. proti: jsou tam hormony, co ne každýmu sedne a vyšší pořizovací cena, i když v porovnání s prášky za tu dobu, to není tak hrozné!… Já tu Mirenu původně odmítala, ale 24 denní cyklus s 6ti dny menstruace už mě to nebavilo!, teď nevím co menzes je
![]()
Já bych si ho dát nenechala, prostě proto, ž e nechci mít v sobě kus čehosi, kde je buď měď, nebo se z toho vylučují hormony, a kdoví jestli jenom hormony
já jsem složitější případ no, já neuznávám vpodstatě žádnou metodu antikoncepce, jen ty přirozený, a pak kondomy..ostatní mi přijde jako nepřirozený zasahování do organismu.
Mám měděné chvilku, menstruaci jsem měla stejnou jako bez tělíska. Nesmím hormony, tak to byla jasná volba.
Měla jsem měděné, bez problému 2,5 roku. Menstruace stejně silná jako normálně a po vyndání jsem do dvou měsíců otěhotněla
Po porodu si ho nechám dát znovu, nechci nic s hormony.
Mam mirenu už třetí rok. Jsem bohuzel ten případ, co MS zůstala, ale je to pohoda. Půjdu do ni zase. Je spolehliva a za me velke plus, ze nemusím myslet na prášky. Z tech mi po porodu sedly jen ty s nejvyšší hladinou hormonu. Mirena je pro me šetrnější. Cena je sice vyšší, ale pro propoctu na prášky to vyjde nastejno.
Mam od konce sestinedeli Mirenu, takze rok a neco. Menzes vubec, bez komplikaci, potizi.. Za me ano ![]()
Takze pro: 3 bezhormonalni teliska mi perfektne fungovaly asi 17 let, jen jednou mi nejak nesedlo(caste krvaceni), tak mi ho doktor vytahl, vymenil za jiny typ a v pohode
proti: U posledniho ctvrteho teliska, jsem, kdyz jsem prestala kojit otehotnela i s teliskem
Ja hormony brat ze zdravotnich duvodu nesmim, tak jsem zvolila telisko nehormonalni - stribrne. Byla jsem s nim spokojena maximalne rok a pul. Bohuzel jsem pak diky svoji blbosti nastydla (hola zada) a v kombinaci s teliskem jsem se zanetu vajecniku uz nemohla zbavit a muselo ven…
… vysledkem je momentalne 8 mesic tehotenstvi
… plodne dny nefungovaly, ale jsme stastni, bylo to prekvapko, ale jsme za nej moc radi ![]()
Holky moc Vam vsem dekuji
mam 5 mesicu pd porodu a zvazuji nejakpu dobrou spolehlivou ochranu. Antikoncepci nemuzu mam trombofilni mutaci… Takze asi nebudu mpct mit zavedene ani to hprmonalni telisko co?
Kondomy mi neprijdou zrovna dvakrat spolehlivy a plodny neplodny dny je asi taky na nic..Mereni twploty to asi taky nebude ono… Takze tak…divim se, ze jeste nevymysleli neco ppradnyho ![]()
Já jsem měla zavedenou Mirenu a byla jsem spokojená, do té doby, než jsem si ji nechala vyndat. Otěhotnění trvalo rok s komplikacemi (při prvním těhu všechno v pohodě), vypadala mi půlka vlasů, padaly mi úplně celé prameny, pleť úplně šílená, výkyvy váhy, no děs a hrůza. Takže po porodu už do ní nejdu a nechám si zavést nějaké nehormonální, dobré recenze jsou na Gynefix, tak se poptám gynekoložky. Budu asi kombinovat v plodných dnech s nějakých spermicidem, přece jenom kdyby náhodou ![]()