Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak se tělísko jmenuje? Já mám Mirenu za 6t na 6 let. Nemám žádné problémy ani menstruaci. Měsíčně mne vyjde antikoncepce na necelou stovku a nemusím kupovat dámské hygienické potřeby.
Mám taky Mirenu, ale ta je hormonální, ale o dost míň než antiko. A taky měsíčky nemám. Jde o to jaké ti chce dát. Při nehormonálním se běžně menstruluje.
@blecha72 a tobě řekli, že je Mirena na 6let? Já už ji mám podruhé a první šla po 5ti letech ven a tak by to mělo být i teď a každou mi zaváděl jinej mudr. ![]()
To já právě nevim co mi chce presně dát, takže s Mirenou jste spokojene? Taky bych radeji hormonalni, prece jenom o starost méně
tak uvidime co mi řekne až pujdu na kontrolu. Díky ![]()
Ahoj,
chtěla jsem se Vás zeptat, jestli máte zkušenost s nehormonálním tělískem před porodem. Hormonální antikoncepci brát nechci, připadá mi to jako zbytečná zátěž pro moje tělo. Tělísko gynefix jsem sice považovala za dobrou volbu, ale když jsem si našla více, zjistila jsem, že se při zavádění musí prostřihnout čípek a po vyndání zůstane jizva, takže za mě rozhodne ne. Okolí hodně chválí nehormonální tělíska, ale mám celkem strach z jeho účinnosti
můžete prosím poradit?
Tak tu mame novy rok a ja se chci zeptat na nove zkusenosti s telisky. Jake vam jak vhovovaly ci ne. Mela bych jit za 14 dni na Morenu, tak jestli k ni nekdo neco mate budu rada.
Ahojky, já bych k nitroděložnímu tělísku něco měla. Po pročtení mnoha diskuzí a článků a důkladné konzultaci s gynekologem, jsem si za šest tisíc zakoupila a nechala zavést jedno z nejspolehlivějších nitroděložních tělísek u nás - Mirenu. Menstruace mi vymizela az asi po dvou letech, což mi až tak nevadilo. Horší bylo to, když jsem si na základě divného pocitu udělala těhotenský test a ten mi ukázal dvě čárky. Pan doktor mi posléze sdělil, že čekám třetí dítko a jsem ve třetím měsíci. Tak mám teď tři rozkošné dětičky, ale nitroděložní tělísko teda fakt nedoporučuju ![]()
Stejná zkušenost s tělískem. Jen nehormonálním zlatým. Otěhotněla jsem.
@Innocence píše:
Stejná zkušenost s tělískem. Jen nehormonálním zlatým. Otěhotněla jsem.
Taky tak, taky tak ![]()
Holky, co strašíte?
Já mám slabě přes 2 roky nehormonální se zlatem a věřím tomu, že neotěhotním ![]()
@Marcelka146 Nestraším,prostě se nám to stalo.Ale tak každému se to nestane…
Já používám nehormonální už cca 24 let, od měděných, přes jakési po zlaté a to mi sedí nejlíp. Nikdy jsem neotěhotněla, ba naopak děti mám z těch pauz mezi němi
,zlaté mi vyhovuje nejvíc.
Moje zatím nerodiší dcera má také bezhormonální a je spokojená. Má měd. Neotěhotněla. Zatím.
@Marcelka146 píše:
Holky, co strašíte?Já mám slabě přes 2 roky nehormonální se zlatem a věřím tomu, že neotěhotním
Tak nehormonální tělísko má selhání cca 0,1-0,5% po jednom roce užívání, takže 1-5 těhotných z 1000žen, které tělísko mají.
Hormonální uvádějí podobná čísla (Mirena 2 těhotné z 1000 v prvním roce, a 8 těhotných z 1000 v průběhu těch pěti let).
Je to málo, ale někdo to být musí
My jsme si s manželem hned řekli, že když to padne na nás, budeme mít holt další dítě.
Jako kdybych otěhotněla, tak by se svět nezbořil a těšili bychom se. Ale když už v sobě tělísko mám, tak věřím, že než ho cíleně nechám vytáhnout kvůli otěhotnění, že do té doby bude spolehlivé.
Ahoj, jsem pár dní po cisařskem řezu a jelikož mam problemovejsi krev, zeptala jsem se doktora jestli je možne mi dat nejakou antikocepci.(prašky a injekce mam zakazane kvuli te krvi), řekl že mi dá na konci srpna telisko. To telisko ktere budu mit stojí 4 800kc, je to na 3 roky. Jelikož je to dost penez mam strach jesti me to tam nebude vadit, slyšela jsem že to muže vadit při sexu nebo že to tam žena proste citi neprijemne. Jak je to s měsíčky? Budu mit normalne pravidelne, nebo nebudu mit vubec?