Nemohu hormonální antikoncepci – doporučte nitroděložní tělísko

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
14.2.06 21:45

NITRODĚLOŽNÍ TĚLÍSKO

Ahoj maminky.
Momentálně nemohu brát hormonální antikoncepci.Případné těhotenství nyní nepřipadá ze zdravotních důvodů v úvahu.Bylo mi doporučeno nitroděložní tělísko.Nemám s tím žádné zkušenosti,tak mám z toho obavy.
Můžete mi prosím,poradit,jaké máte s tělískem zkušenosti??
Díky za všechny odpověďi
Judit a dva kluci (4 a 6 let) :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
14.2.06 22:45

ahoj, osobne zkusenosti nemam, ale moje kolegyne uz ma telisko 10 let s prestavkou a je strasne spokojena… jen zavedeni a prvnich 14 dni bylo neprijemnych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
15.2.06 06:48

Judit,

mám tělísko něco přes 4 měsíce a jsem moc spokojená.

Jediné co je negativní je intenzita MS (první dva dny krvácím fakt hodně), ale není to nic, co by se nedlao přežít.

Jinak žádné bolesti, žádné problémy.

Za sebe vřele doporučuju-

Peta

• Citovat
  • Upravit
509
15.2.06 07:35

Ahoj Judit,

tělíska se neboj. Měla jsem ho 2X 5 let a kromě silnějšího krvácení při MS je to naprosto bezproblémová antikoncepce. Teď do něj jdu znova, jen jsem musela počkat půl roku po porodu císařským řezem.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.2.06 08:34

Omlouvám se že ti sem lezu, ale zajímalo by mě jaké druhy tělísek máte? Mi doktorka nabídla jen hormonální za šest tisíc a to mi příjde moc peněz. A slyšela jsem že jsou i levnější nehormonální a tak by mě zajímali vaše zkušenosti? Díky moc a ještě jednou se omlouvám.
Ahoj Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.2.06 08:41

Ahoj holky,
ja mam tri ctvrte rokuzavedene telisko Silverlilly zinc, ktere je teda sice trochu drazzsi, ale zato mam po nem mesicky spis o neco slabsi. Je na devet let. Taky jsem mela problemy s hormonalni antikoncepci, tak jsem si ho nechala zavest a jsem na 100 % spokojena. Nemusim na nic myslet, nic necitim, je to proste pohodicka. Za devet let do toho pujdu urcite zas. Zavedeni neni taky zadne drama, trva to tak dve minuty a jen to trochu tahne, asi jako bolest pri menses (proti jedine porodni kontrakci naprosto nic). Trosku me to zlobilo jen prvni den, ale spravil to jeden paralen. Vrele doporucuji.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
15.2.06 08:42

Ahoj,

já mám nehormonální, jméno si teda nepamatuju, ale stálo kolem 600,– Kč. Já o Mireně uvažovala, ale pak jsem o ní četla, ne každý ji snese a 6000,– je pro mě moc peněz na to, abych to vyzkoušela :-). I když přiznávám, že by se mi velmi líbilo nemenstruovat… ;-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
159
15.2.06 08:56

To Silverlilly zinc, ktere mam, stalo 1 600, takze to taky neni zadne drama, doktorka rikala, ze je to nejdrazsi nehormonalni telisko. Mirenu nedoporucuji, je to hormonalni, je mozne, ze bys ji nesnesla…
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
15.2.06 09:01

Já budu mít tělísko asi za týden. Doktor mi nabídl také to drahé, ale pak jsme se domluvili na levnějším - bude stát 1999,–Kč. Má v sobě nějaké ušlechtilé kovy nebo co: jáko zltej drátek, přesně nevím. Vysvětloval mi, že ty levné nedělají dobře každému a u těch dražších co už jsou jakoby kvalitnější, s těmi kovy, že nevznikají třeba záněty nebo tak. Ale s tou silnější menstruací jste mě teda postrašili-já brala vždycky prášky a měla jsem to slabší. No tak se uvidí. Snad mi to bude vyhovovat.

Jinak výběr tělísek je veliký a určitě bych neváhala, nechat si nábídnout tělísek víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.2.06 09:03

Díky,

tak já půjdu informovaná k doktorce a doufám že mi neřekne že to neexistuje ona to titiž občas dělá. Když chce předepsat něco co já nechci. Měla bych jí asi změnit, jenže já jsem na to moc zhnilá. Chjo. :lol: Ale slibuji že když mě odbude tak si to líbit nenechám. :wink:

Ahoj Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.2.06 09:03

Tělísko jsem si nechala zavést před dvěma roky a vydržela jsem to s ním 3/4 roku. Měla jsem stále silné kvasinkové výtoky a neskutečně silnou mentruaci, začla jsem být anemická. Tak silné krvácení jsem neměla ani těsně po porodu! Tělísko muselo chzě nechtě ven, přestože jsem s ním byla až na tyhle problémy spokojená a prý ukázkově sedělo. No, co se dá dělat? Jsem zase na hormonech, kvasinky neustoupily a drží se mne pořád a to ho mám rok vyndané. Stejně jako hormonální, ani nehormonální nemusí sedět každému. Jo, měla jsem Silverlilly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.2.06 09:54

Ahoj,
tak já tělísko v žádném případě nedoporučuju. Měla jsem ho 2× a vždy jsem si ho musela nechat vytáhnout. Menstruace byla neskutečně bolestivá a silná, trvala minimálně 10 dní. Skončilo to tím, že jsem tři týdny krvácela a týden ne. Už nikdy bych do něčeho podobného nešla ani za nic.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
144
15.2.06 13:42

Ahoj. Já jsem měla tělísko asi 3 roky, stálo kolem 150ti korun, nevím už jméno,ale bylo levný. Měla jsem po něm menstruaci +- po 30ti dnech, spíš nepravidelnou, bolestivou a silnou. Po nějaký době jsem měla jeden zánět za druhým, kvasinky, zánět pochvy, dělohy, močových cest.....nechala jsem si ho vyndat, což bylo bolestivější, nežli zavádění. Záněty jsem měla od té doby ještě celkem často,ale už je to lepší…Nyní mám problém s HA. POkud se ukáže, že moje zhoršení zraku a bolesti hlavy jsou z HA, tak mi můj gynekolog nedoporučuje brát jakoukoli jinou HA. Nabízel mi tělísko,ale já se už bojím do něho jít. Četla jsem něco o implantátu na 3 roky,ale vlbec nic bližšího o něm nevím. Skusím se kouknout někam na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.2.06 11:14

ahoj,
já mám zkušenosti s oběma tělísky - levnějším i dražším. Levnější jsem měla zavedené po prvním porodu (tenkrát moc na výběr nebylo - r. 92), měla jsem ho 8 let (je samozřejmě jen na 5let). Měla jsem velmi silnou a bolestivou menstruaci, ale jinak chránilo spolehlivě. Nesmím užívat žádnou „tabletkovou“ hormonální antikoncepci, protože mám hlubokou žilní trombózu, tak jsem se po těch 8letech rozhodla zainvestovat do tělíska Mirena (to bylo v roce 2000). Byla jsem hodně překvapená, jak mám krátkou a hlavně nebolestivou menstruaci, prostě paráda. Navíc látky z tělíska se uvolňují v tak minimálním množství, že to nemá vliv ani na mou srážlivost krve. Pokud ho některá mamča nesnese, tak se dá vyndat a pokud máte dobrého gynekologa, dá se i uplatnit vrácení dost vysoké částky. Já jsem si Mirenu nechala vyndat už po třech letech (chtěla jsem otěhotnět). Loni na jaře jsem porodila a po šestinedělí si nechala zavést novou. Byla jsem tentokrát dvakrát na zastřižení těch „fousků“ co z ní koukají, ale jinak jsem s ní opět spokojená. Kolegyně v práci si nechaly Mirenu taky zavést (jedna má 39let, druhá je starší), kamarádce je 36let (ta teď půjde na novou po pěti letech) a taky nemají žádné potíže. Ale je určitě pravda, že každé mamče nesedne - stejně jako nemusí vyhovovat některé ostatní léky, nejsme přeci všechny stejné.

Tak to jsou moje zkušenosti s Mirenou.

Ivina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
17.2.06 11:55

Ahoj zrovna dnes jsem si nechala dát tělísko. Stálo kolem 700 kč. Kdybych si bývala přečetla tuto diskuzi dřív, tak bych se asi rozhodla pro prášky. No nicméně mám jeden dotaz. V poslední době kojím jen ráno a věčer. Je možn¨é, že jsem to dnes dostala, nebo je to z toho tělíska? Bříško mě pobolívá jako při menstruaci a začala jsem krvácet. Tak nevím, jestli běžět pro tampony :( . zrovna dnes jdu s manželem na večeři. Po dlouhé době budeme spolu sami a večer možná bude i nějaké to tuleníčko, tak nevím, jestli být naštvaná, nebo v pohodě. Prosím poradte… A může být vůbec pohlavní styk po zavedení tělíska hned ten den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí