Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to teda mimo téma, ale co se pak děje s tím tělískem v těhotenství? To se nechá vytáhnout?
@Marcelka146 tak když je to brzo, tak ho vytáhnou, když se na těhotenství přijde pozdě, tak prý nechávají. S porodem odejde. Kdysi, když nebyly uz a testy se prý rodily děti s tělískem na hlavě ![]()
Ahoj, dle mého je to u každé jinak. Nechala jsem si ho dát asi rok po porodu, nechci do sebe cpát hormony, bylo na 5let, jméno už nevím. Zavádění bolelo docela hodně, a vydržela jsem to s ním 4měsíce. Týden jsem špinila, dva dny ne, tři dny krvácela, týden nic, pak týden špinění, a celé 4měsíce mě bolelo břicho… a takhle celou dobu, gyndař pořád ať vydržim že si tělo musí zvyknout, nezvykla jsem si a přesvědčila ho ať ho vyndá. Ještě si s tím spojuju i fakt že jsme s mužem provozovali pouze přerušovanou soulo, jelikož nám nevadilo kdyby přišlo další dítě, a tři roky nic, no nakonec jsme se skoro rok snažili než se zadařilo, a to jsem s prvním otěhotněla hned druhý měsíc. Snad mpc neodradím, každá to prostě máme jinak ![]()
Ahojky holky,
chtěla jsem si nechat zavést tělísko se stejnými hormony jako má antikoncepce Evellien. Gynekolog mi ho zatím rozmlouval. Mám Pcos a prý by pro mě byla vhodnější antikoncepce se dvěma hormony, zlepšila by se mi pleť. Teď jsem tak trochu jak v pubertě a to mi je třicet
Nakonec jsem si nechala na tři měsíce napsat Evellien, abych zjitila jak na mě bude působit, abych zbytečně nevyhodila peníze za tělísko, které mi pak nemusí vyhovovat. Nevím jestli se mi nezhorší pleť nebo nebudu mít dlouhé krvácení, což může u této antikoncepce (tělíska) být. Proto vás prosím o vaše zkušenosti s antikoncepcí Evellien a o zkušenosti s tělískem - zhoršení pleti, menstruace…
Děkuji za odpovědi.