Nízká hmotnost - problém otěhotnět?

168
14.3.14 03:40

Nízká hmotnost - problém otěhotnět?

Ahoj holky, spíš tu diskuze pročítám, nikde jsem ale nenašla podobný dotaz, tak zakládám téma. Máte někdo zkušenost s nízkou hmotností a snahou otěhotnět? Může být nízká váha příčina nemožnosti otěhotnět? Moje váha je asi 46,5 kg, měřím 164 cm. Snažíme se o miminko asi 4 měsíce (vím, není to dlouho) ale dočetla jsem se, že nízký BMI může mít příčinu problému s otěhotněním. Nevím přesně kolik mám, ale moje BMi bud něco kolem 17. Bohužel přibírám jen těžko, když už, tak max 1,5 kg.
Menstruaci mám téměř pravidelnou, nikdy jsem neměla problém, že mi vynechala.
Díky za všechny rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
14.3.14 03:44

Ještě pro upřesnění, antikoncepci jsem nikdy nebrala, celých 8 let jsme si dávaly pozor, docela se bojím, že můžu být neplodná..gynekolog mi řekl, že pokud se to nepodaří do léta, mám přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.3.14 04:08

Většinou-není to stoprocentní-je to tak, ze když je žena hubená tím že se zaměrně omezuje v jídle, tak může mit problém s otěhotněním. Jeji tělo je nastavené jinak a ona jde proti přírodě. Ale pokud máš dostatek jidla, ovoce, zeleninu, jen jsi štíhlá proto že to máš daný, tak nemusíš mit obavu. Jasně že můžeš mit jakoukoli jinou příčinu neplodnosti, ale váha by to být neměla. V případě že jíš opravdu dostatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
14.3.14 04:18

Vůbc se neomezuju, ale bohužel jsem zvyklá jíst tak max 3 denně. Mám ráda hodně zeleniny, ovoce, zase si hlídám abych jedla kvalitně, ale dám si i nezdravé, to zas jo, klidně v 10 večer pizzu, prostě jak mám chuť, neomezuju se. Řídím se tím, co si tělo žádá. Takže nejím, ta jak se říká 5 x denně a víc, to bych nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2461
14.3.14 04:31

Ja mela 46-47kg, merim teda min. Jen 158cm, cyklus nepravidelny 35-50 dni. Prvni miminko se nam povedlo nahodou, kdyz si manzel nedal pozor, u druheho jsme se snazili a mirili n plodne dny, vyslo to az za pul roku. Doktor mi tehdy rikal, ze kriticka hranice je 45kg a niz. Tam pry byvaji opravdu problemy kvuli nizke hladine tuku, ve kterem se tvori hormon dulezity k poceti. Uz nevim, co to bylo. Jestly estrogeny??? Nam nakonec nejvic pomohly ovulacni testy, ktere. ukazaly, kdy na to vlitnout a jako doplnek stravy jsem zobala materi kasicku, ktera podporuje funkci zenskych organu. Preji vam, at se miminko brzy zadari!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
14.3.14 05:14

Nepremyslej nad vahou, nad tim jestli si plodna. Nejspolehlivejsi metodou jak otehotnet je na to nemyslet, i kdyz se to tezko rekne. Za vetsinu neplodnosti je prave psychika. 4 mesice nejsou zadna doba. Neco si naplanuj, vrhni se do toho a do mesice jsi v tom :palec:
PS: svemu nynejsimu tehotenstvi rikam predvanocni shon :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 05:37

Ja osobne otehotnela nahodou, 165cm, 49kg. Sice to je vic nez ty. Takze jestli normalne se stravujes, tak nevidim problem. Vis jak se to ro rika, kdyz clovek chce, tak to moc nejde. Snazila by jsem to netlacit na pilu a myslet na neco jineho. 4mesice to neni nejaka doba dlouha.

• Citovat
  • Upravit
11219
14.3.14 05:42

Ahoj, pokud máš pravidelný cyklus, tak by to vadit nemělo. Je to tak, že ženské tělo je nastavené na určitou hmotnost a hladinu tuku v těle, při které je cyklus pravidelný, dochází k ovulaci a je tedy možné otěhotnět. Já jsem MS dostala ve 13 letech, kdy jsem vážila 53 kilo (163cm),ale pak jsem zhubala na 48,MS jsem měla hodně nepravidelnou, do toho jsem ještě dlouho brala nevhodnou antikoncepci a pak otěhotnění nešlo tři roky. Můj doktor mi radil, že bych měla přibrat, protože v podkožním tuku se tvoří estrogen a jako lék mi doporučil jíst tučné sýry a zapíjet to kvalitním vínkem ;).Otěhotnění se pak povedlo za chvíli.

Jestli se snažíte teprve 4 měsíce, tak to vůbec neřeš, to fakt ještě není žádná doba. Dejte tomu rok, užívejte si snažení, opravdu je to hodně o psychice. Vím jak je těžké na to nemyslet, ale syn se nám povedl, až když jsme rekonstruovali byt a já prohlásila, že teď by to těhotenství tedy nebylo úplně ideální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
14.3.14 05:49

Mam kamaradku, ktera byla bzdy hodne stihla az hubena, jedla pravidelne, zdrave,… otehotnet se nedarilo, potom ji dr. predepsal nejake vitaminy v injekci (bohuzel nevim jake) a ona po nich pribrala 5kg a otehotnela, mozna to byla nahoda, mozna ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
14.3.14 05:58

@elchirk nebyla to B12? Nic jiného se snad injekčně nedává. Dá se prokázat, že ho má člověk nedostatek, tak tam by mohl pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
14.3.14 06:25

Jak kdo, ja jsem jinak taky chroust a trvalo nam to 4-5
mesicu.Kup si nejaky vitaminy co obsahujou kys listovou. A zatim bych to nehrotila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
14.3.14 06:45

@megan28 Ahoj zakladatelko :-) jako bych to psala já :-) předpokládám, že se snažíš přibrat a nejde to.. moc dobře to znám, hold geny :-) nedej bože, když si nemocná, a a přijdeš o kilo, dvě, pak to nabrat trvá rok, viď :-) neboj se níčeho, já měřím 165cm a vážím 48kg.. otěhotnět mi trvalo 9 měsíců po 4 letech braní antikoncepce, teď jsem v 19tt a vážím 52,5kg, takže přibírám dobře a vtěhu vůbec žádné problémy ;) spíše se modlim, aby mi po porodu aspoň něco zbylo, ale spíš to dopadne tak, že budu mít míň než na začátku :-D tak držim palce, ať se brzo zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.3.14 06:50

Ahoj, mivala jsem 48 kg a s touto vahou jsem neotehotnela. Na radu lekare jsem nabrala na 50-52 kg a otehotnela jsem hned. Loni jsem sice otehotnela s nizkou vahou, ale prisel potrat. Znovu mi neslo otehotnet, az jsem ted zase nabrala na 54 kg, tak jsem po roce otehotnela, zatim tedy nevim s jakym vysledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
14.3.14 07:10

Merim 158cm a pred tehu vaha 47, jak v prvnim tak v druhem tehotenstvi… Prvni jsem otehotnela na 4.pokus, ted na 2.pokus. Jsem 22.tyden a mam +5kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.3.14 07:15

Otěhotněla jsem s BMI 16,5 na první pokus ;). Takže jenom hmotnost v tom nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí