Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@megan28 hele jestli jsi hubená od přírody, tak by problém fakt být neměl..já mám tuto nižší váhu váhu asi 9 let od skončení Vš, dříve jsem byla oplácaná a přibírala, jen jsme se na jídlo podívala..pa se to nějak přenastavilo..když jím normálně, váhu držím, jakmile pár dnů jím méně, začnu hubnout, když chci nabrat, stojí mě to hooodně úsilí..
@IvčaL píše:
@elchirk nebyla to B12? Nic jiného se snad injekčně nedává. Dá se prokázat, že ho má člověk nedostatek, tak tam by mohl pomoct.
Jo, myslim, ze to bylo ono ![]()
S tou váhou to je problematický, ale pokud máš vyvážený jídelníček s dostatkem všeho, a štíhlost máte v rodině, problém by to být neměl. Je otázka jestli tvoje nízká váha nesouvisí s nějakým jiným problémem v těle, který by možnost otěhotnění snižoval. Já s přítelem nepoužívala ochranu dva roky a nic (pravda že jsem ale byla „po velkém zhubnutí“ a měla jsem i problémy s cyklem) pak jsem přibrala, cyklus se trochu srovnal, a ve chvíli kdy jsem si říkala že už bych s tím přibíráním měla skončit (začínala jsem mít dost ženské tvary:-D), jsem otěhotněla:)
Tukova tkan v tele (a tuk neni jen to osklive, co se vsichni snazi shodit v posilovne, ale nezbytna fyziologicka soucast lidskeho tela) produkuje hormony vs. estrogenu. Otehotneni prilis hubenych divek souvisi casto s nedostatkem v tucich rozpustnych vitaminu, temito hormony a take tim, ze telo vi, ze tehotenstvi je „zaprah“ a instinktivne se mu brani.
Pokud chcete trochu pribrat, doporucuji pit Gravimilk od Sunaru - je to pomerne kaloricke a pije se na doplneni zivin v tehotenstvi, ale da se pouzit i pro tento ucel. Zalezi jen na Vasich preferencich.
@vykladzkaret píše:
Tukova tkan v tele (a tuk neni jen to osklive, co se vsichni snazi shodit v posilovne, ale nezbytna fyziologicka soucast lidskeho tela) produkuje hormony vs. estrogenu. Otehotneni prilis hubenych divek souvisi casto s nedostatkem v tucich rozpustnych vitaminu, temito hormony a take tim, ze telo vi, ze tehotenstvi je „zaprah“ a instinktivne se mu brani.Pokud chcete trochu pribrat, doporucuji pit Gravimilk od Sunaru - je to pomerne kaloricke a pije se na doplneni zivin v tehotenstvi, ale da se pouzit i pro tento ucel. Zalezi jen na Vasich preferencich.
Tohle mě zaujalo, mám také nízkou váhu a problémy s otěhotněním, zajímalo by mě ale, jestli by se tělo dříve nebránilo vynecháním menstruace či vymizením ovulace? Já oboje mám a v podstatě pravidelně, může být ale i tak váha při početí problém? ![]()
@anairda podle mych informaci ano, jak podvaha tak nadvaha interferuji s možností těhotenství.
@anairda co znamena nizka vaha k jake vysce?
Podle me pokud ms funguje tak by to byt problem nemel.
Vaha je stabilni?
@vykladzkaret
Já jsem si ale myslela, že je to právě v souvislosti s problémy s ovulací…
@luciekal samotna MS nevypovídá o kvalitě sliznice třeba.. jen naokraj.
@luciekal
No stabilní je zhruba v rámci 3kg, víc jsem snad nikdy neshodila ani naopak nenabrala.
Mám asi 153cm a na digitální váze večer 39 kg. Teď jsem měla trochu stres, takže jsem ztratila ještě tuk kolem boků - padají mi kalhoty, ale ta váha se víc dolů moc nehýbe.
@anairda to je u vyrazne hubenosti, ale ovulace je jen první krok, pak se musí zygota někde zabydlet a mít tam výživu a hormony na udržení…
@vykladzkaret píše:
@luciekal samotna MS nevypovídá o kvalitě sliznice třeba.. jen naokraj.
Aha, to mě nenapadlo, to je fakt, to může být ovulace i MS, ale sliznice nedostatečná.
@luciekal
To ano, ale já to budu řešit s doktorem až tak v únoru, ještě tomu právě chci dát čas, ale přemýšlím čím by to tak mohlo být, toto je jeden z možných důvodů který mě napadl.