Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@megan28 ahoj, pokud jsi takhle hubena odjakživa, problém by to být neměl..mam v práci několik hubenych kolegům, které otehotnely bez obtíží..pokud jsi náhle zhubla, může to problém být..
Moje normální vaha 48-50 kg na 164 cm, po vysazení antikoncepce jsem zhubla na 45 a otěhotnět mi opravdu nešlo přes to, že jsem měla normální ovulaci atd..snažili jsme se 9 měsíců..pokusila jsem se o vykrm, jedla jsem asi za 5 lidí a po pribrati na 50 kg jsem hned otehotnela..třeba náhoda..
Otěhotněla jsem pokaždé prakticky na „první dobrou“ a vážila jsem 48 kilo při výšce 170 cm.
BMI 17 je v pohodě, to mám teď a připadám si tak akorát. Já otěhotněla s BMI 15,6. Vážila jsem 48 kg, ale při 175 cm. Brala jsem HA nepřetržitě 10 let. 5 měsíců po porodu jsem zase vážila 52 kg. První 3 měsíce jsem neustále jedla. Tělo to potřebovalo a samo si řeklo. ![]()
Vážila jsem 54 kg na 180 cm a otěhotnět mi nešlo - antikoncepci jsem do té doby taky nikdy nebrala. Na radu lékařky jsem si koupila pangamin, nabrala jsem na 58 a otěhotněla. Pak to šlo ovšem tak nahoru, že jsem šla rodit s 85 kilogramy
Naštěstí do konce šestinedělí jsem byla na výchozí váze i bez diety.
Hmotnost v tom určitě nebude já mám 50 kg a cyklus na den přesně jako hodinky a čekali jsme tedy 9m ale celkově 6 m my měli 3 cykly bržděny dětmi.
Takže tak držím palce at to výjde až jsem si řekla no jse neplodní a můj byl na kontrole spermiogramu a já měla jít na řadu s moji neplodností právě kvůil té váze jsem si říkala tak jsem otěhotněla a už jsme se do caru nedostaly
![]()
takže zaměř se nato že to určitě nevýjde že to nemá cenu ale že tě to baví a ono to zrovna výjde nevím zda zato mohou vánoce klidu to těžko můj pracoval i o Vánocích na pár hodin.
Taky jsem hubeňour, poprvé otěhotnět nešlo (2 roky
), podruhé ani nevím, jak jsem k tomu přišla ![]()
Asi je otazka, proc jsi hubena.Ja mam 174cm a 52kg.Jim vse, pravidelne casto a hodne:-).Takze strava problem neni, prosye asi geny.
Nicmene jsem otehotnela jen jsem se otrela manzelovi o trenky. Takze hubena jsem dost, ale otehotnela jsem hned, jak jsem si vzpomnela. Takze v mem pripade nizka hmotnost nevadila.,.
Statisticky celkem prokazatelne zeny s BMI pod 18 a nad 30 sanci na otehotneni maji o dost nizsi. Coz neznamena, ze spousta z nich neotehotni hned napoprve, ale pokud to dele nejde, tohle opravdu muze byt jedna z moznych pricin. Ale 4 mesice nejsou nic, to kolikrat dele trva i zenskym s BMI 22.
Platit to může a nemusí, pokud máš pravidelné cykly, tak to problém asi nebude. BMI není jediné hledisko výživového stavu, ba naopak se od něj jako jediného ukazatele, dávno upustilo. Záleží na mnoha dalších faktorech a samozřejmě co osoba, to originál.
Příspěvek upraven 09.06.16 v 13:25
@megan28 Ja mam tedy 43kg na 161cm, pred teho jsem mela tak 45 a otehotnela jsem pri prvnim nechranenem styku
Pokud máš takovou stavbu těla a nejsi anotektik, nemyslím, že by to mělo vliv a už vůbec ne s BMI, což je kdyby ses zeptala výživového poradce, naprostý nesmysl a nedůležitý údaj
Holky děkuji za reakce! Opravdu jste mě uklidnily, néé já to opravdu nehrotím, jen jsem narazila na článek, kde se o tomto psalo. Mám hodně plánů, dovolenou s přítelem, v létě s kamarádkami, s přítelem vlastně rekonstruujeme komplet celý byt, (ani spolu nebydlíme kvůli té rekonstrukci)takže je pořád co dělat:)
Ano, přibírám těžce. Dokonce i na vánoce jsem zhubla 1kg. Tuto váhu mám asi 15 let, nejvíce jsem měla 52 kg ale to jsem chodila do posilovny takže jsem nabrala svaly, což na oko jsem vypadala trošku pevnější ale tuk tam asi stejně nebyl. Hodně lidí mi říká, že mám přibrat, začíná mi to dost vadit. Tak uvidíme, snad se zadaří.
Ještě mám dotaz k tomu ovulačnímu testu…měla jsem asi 2 balení a vždy v kterýkoliv den (plodný i neplodný) mi to ukázalo slabou druhou čárku.. Přestala jsem si to kupovat, nechápala jsem co to má znamenat. Vám to funguje normálně? je to spolehlivé? Takže se řídím spíš svým tělem. Nejednou ale se mi stalo, že jsem neměla žádné příznaky ovulace takže ani nemusí proběhnout (já vím že může i bez příznaků a hlenu) ale taky nemusí. Ale většinou poznám, kdy ji mám. Brala jsem kyselinu listovou, už jsem se na to vybodla, začnu ji brát až budu těhotná.
@lentilka248 píše:
@megan28 ahoj, pokud jsi takhle hubena odjakživa, problém by to být neměl..mam v práci několik hubenych kolegům, které otehotnely bez obtíží..pokud jsi náhle zhubla, může to problém být..
Moje normální vaha 48-50 kg na 164 cm, po vysazení antikoncepce jsem zhubla na 45 a otěhotnět mi opravdu nešlo přes to, že jsem měla normální ovulaci atd..snažili jsme se 9 měsíců..pokusila jsem se o vykrm, jedla jsem asi za 5 lidí a po pribrati na 50 kg jsem hned otehotnela..třeba náhoda..
Taky zkušenost.. jenže představit si jíst za 5 lidí
někdy to dokážu, no uvidím, zeptám se ještě mého gynekologa.