Nízká váha 4, 5 leté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Mam skorem 4,5 letou holcicku a odmala nechce moc jist. Narodila se tedy predcasne a na kontroly jezdime do rizikove poradny, asi pred dvema lety ji braly krev na vse mozne a nic se nezjistilo. Je celkove hodne drobna, oproti vrstevnicim vypada na minimalne o rok mladsi, kdekoliv jsme, tak z ni kazdy dela malou holcicku, vsichni si mysli, ze ji jsou tak tri, malou uz to samozrejme take rozciluje, ze z ni kazdy dela „miminko“. Poradite mi, jak ji trosku „vykrmit“? Jsem uz bezradna
Jakou má váhu? Dcera má je taky tyčka. 115cm 17kg aktuálne ke včerejším 5narozkam. V hernicce když jsme byly tak ostatní myslely že jde už v září do školy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mam skorem 4,5 letou holcicku a odmala nechce moc jist. Narodila se tedy predcasne a na kontroly jezdime do rizikove poradny, asi pred dvema lety ji braly krev na vse mozne a nic se nezjistilo. Je celkove hodne drobna, oproti vrstevnicim vypada na minimalne o rok mladsi, kdekoliv jsme, tak z ni kazdy dela malou holcicku, vsichni si mysli, ze ji jsou tak tri, malou uz to samozrejme take rozciluje, ze z ni kazdy dela „miminko“. Poradite mi, jak ji trosku „vykrmit“? Jsem uz bezradna
No a kolik vazi a meri? Jestli je drobna celkove, tak to nejakym prejidanim nezmenis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik měří a váží? Moje dcerka má skoro 5 a je nejmenší ve školce, i děti o 2 roky mladší jsou větší. Je drobná, ale já to teda neřeším, je zdravá, krásná, úžasná a vůbec neřeší to, že je malá… Jedlik taky není… Nevím přesně, kolik váží, dlouho jsme se nevazili, ale tak kolem 15 kg, na výšku tak 95-98…, velikost 104 je jí akorát.
Kaslete na to, neřešte a buďte ráda, že je zdravá. Dokud to štve vás, bude to štvát ji… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím, že nijak nevykrmíš, taky jsem se o to pokoušela, holky předčasně narozené dvojčata, ted aktuálně 6 let a 103 a max 14,5 kila , a to jsou od pěti na růstovém hormonu a od jednoho roku mají navíc fortiny drinky, ted nutrini juicy navíc
Jsou nejmenší ve školce a začiná to být problém ted jak jsou starší, do školy mají odklad, ale i tak aktovku pomalu neunesou ani prázdnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vazi 13 kg a meri presne metr, ja bych to ani tak neresila, ja sama jsem byla drobna, ale ty narazky okoli me uz zacinaji stvat, vety typu, dejte ji najist, jis ty vubec neco? Nebo bracha te brzy preroste (ano bracha ji nejspise preroste, protoze v pul roce ma osm kg) nehlede na to, ze mam strach aby ji nechybeli nejake vitaminy ![]()
- Citovat
- Upravit
@R2 píše:
myslím, že nijak nevykrmíš, taky jsem se o to pokoušela, holky předčasně narozené dvojčata, ted aktuálně 6 let a 103 a max 14,5 kila , a to jsou od pěti na růstovém hormonu a od jednoho roku mají navíc fortiny drinky, ted nutrini juicy navícJsou nejmenší ve školce a začiná to být problém ted jak jsou starší, do školy mají odklad, ale i tak aktovku pomalu neunesou ani prázdnou
Taky jsem měla jednu takovou holčičku, ale její dvojče bylo normálně velký a spíš kulička. V 6 letech měla 14 kg a vypadalo to , že nejsou dvojčata, ale nejmíň po dvou nebo třech letech. Teď jim je 16, výškově se dotahuje, stále ještě roste, narozdíl od vrstevnic, ale hubená je pořád. Chodila jsem s ní na endokrinologii a všechno bylo ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ty vitaminy a vše co tělo potřebuje my doplnujeme právě těmi fortiny, nebo juicy, psali nám je v rizikovce, ted je píše na gastru
Kde jsou sledování právě kvůli podvýživě aby jim nic nechybělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@R2 ty jo, tak to si nemam zas oproti tobe nac stezovat, ale nas rustovym hormonem take strasili. Ty nutricni drinky musi predepsat doktor?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vazi 13 kg a meri presne metr, ja bych to ani tak neresila, ja sama jsem byla drobna, ale ty narazky okoli me uz zacinaji stvat, vety typu, dejte ji najist, jis ty vubec neco? Nebo bracha te brzy preroste (ano bracha ji nejspise preroste, protoze v pul roce ma osm kg) nehlede na to, ze mam strach aby ji nechybeli nejake vitaminy
Když měl někdo kecy, že je jedno dítě hubený a malý a druhý velký a tlustější, tak jsem jim odpovídala, že musíme přece někde ušetřit. Někdo to ale nepochopí, že to je sranda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neresit to a vykaslat se na reci lidi. Mam doma taky drobnou holcicku- no a co? Je to daleko hezci, nez aby byla malej obrik- to u holcicek moc hezky neni ![]()
Vzdy byla nejmensi ze tridy, ted pred skolou zacala celkem rust a jist
v zari bude mit 7 let a ma 114cm a 18kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kačka39 jezdime na RHB, kde s tim ma fyzioterapeutka asi opravdu velky problem a tam kdybych tohle rekla, poslala by na me socialku ![]()
- Citovat
- Upravit
Ty mlíčka, může jich pár předepsat i dětský lékař, třeba at vyzkoušíš jestli ti to bude pít, ten má, ale omezenou míru, pak právě rizikovka gastro, Ti nám píšou velké množství, navíc opakované výběry, takže třeba 60 ks na tři výběry. Jinak s těch bez příchutě, se dá i něco vařit, přidat do omáčky a tak juicy zase třeba zmrazit jako dřen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala jsem holkám odklad školy kvůli váze jedné, měla by těch 14 kg. Za rok už vážila asi 16, to už tašku unesla. A její dvojče asi 28kg. Doteď mi ten odklad vyčítají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dobře to znám. Já mám sama 150 cm a male obě děti. Dcera má 10 let a je o hlavu menší než její spolužačky. Syn dokonce předčasne narozen a má sedm a je ještě menší než o rok mladší spolužáci. Klidne mi napiš sz. Určitě je zdrava jen nechce jist a tim ze ji budeš nudit ji akorát uděláš problémy do budoucna. Já nikdy nechtěla jist a ted bojují s obezitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit