Nízká váha 4, 5 leté holčičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kačka39 jasne, u tech dvojcat to je jiny no. To by bylo blby nechat jen jednu doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja mam zas dceru 120cm/ 20 kg, cerstve 4 roky, vsichni si zas mysli, že už chodi do skoly, botky ma 31/32… taky to neni prijemný, lidi se divi, ýe neco neumi… treba cist…
- Citovat
- Upravit
@blumen myslim, ze ano, vse bylo v poradku, ale jak jsem psala uz je to dva roky, tento rok v rizikovce jen dr podotkl, ze by sice mohla mit tak o dve kg vice, ale resit to nijak nebude, tak jsem to hodila za hlavu nebo spis nikdy jsem to nejak extra neresila, byla jsem na tom podobne, jezdila jsem do ozdravoven, kde jsem si k jidlu vypestovala odpor. Takze takove to delani komedie u jidla jak jsem od nasich a od prarodicu byla zvykla, proste neprovozuji, vim ze to nema smysl, babicka uz na malou podobne metody zkousela, ale kdyz nechce, tak nechce. Jen si proste rikam jestli to tak nedelam spatne, protoze mi prijde, ze posledni dobou se nad tim, ze je takto drobna pozastavuje spoustu lidi.
Jinak tedy jidelnicek ma rekla bych pestry, ji tedy dost zeleniny a ovoce, masu moc neda, ale nevyhyba se mu, proste ji vicemene vsechno, jen mensi porce, ma pomerne dost pohybu, takze vsechno vybeha…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@blumen myslim, ze ano, vse bylo v poradku, ale jak jsem psala uz je to dva roky, tento rok v rizikovce jen dr podotkl, ze by sice mohla mit tak o dve kg vice, ale resit to nijak nebude, tak jsem to hodila za hlavu nebo spis nikdy jsem to nejak extra neresila, byla jsem na tom podobne, jezdila jsem do ozdravoven, kde jsem si k jidlu vypestovala odpor. Takze takove to delani komedie u jidla jak jsem od nasich a od prarodicu byla zvykla, proste neprovozuji, vim ze to nema smysl, babicka uz na malou podobne metody zkousela, ale kdyz nechce, tak nechce. Jen si proste rikam jestli to tak nedelam spatne, protoze mi prijde, ze posledni dobou se nad tim, ze je takto drobna pozastavuje spoustu lidi.Jinak tedy jidelnicek ma rekla bych pestry, ji tedy dost zeleniny a ovoce, masu moc neda, ale nevyhyba se mu, proste ji vicemene vsechno, jen mensi porce, ma pomerne dost pohybu, takze vsechno vybeha…
Ty mozna bych nechala zkontrolovat to zelezo a vitamin D, ale pokud je jinak zdrava, jen mala a dribna, byla bych v klidu. Ja mam doma nejedlika a stejne ji nedonutim jist vic, ani nechci nutit no. Ona toho nesni moc, ani kdyz ji to moc chutna, ji male porce. Ma teda 3,5 a 13 kilo, za rok ted nabrala kilo, tipuju. A meri myslim 98. Ale zase ja v tom veku byla mensi o 15 cm a hubenejsi, u ni to jsou geny. Jen tim chci rict, ze ji asi stejne nevykrmis. Vitaminy asi stradat nebude, kdyz ji ovoce a zeleninu (moje ne).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen @Jana206 Ha, to je zajímavé to tu číst. To byste měly napsat do diskuzí o odkadu. Tam totiž čtu zásadně to, že odklad jen prospěl (diskuze sleduju z toho důvodu, že druhý syn je narozen 31.8. a žádný obr taky nebude). Já sama jsem malá, štíhlá (v dětství měl furt někdo řeči ve stylu, že jsem hubená moc, jestli jím, jestli nezvracím apod., přitom podle fotek jsem normální dítě, žádný extrém, jen drobnější), narozená na začátku prázdnin a neuměla jsem r a ř, takže z dnešního pohledu kandidátka na odklad jak vyšitá. A jsem stráááááášně ráda, že jsem odklad neměla, se školou jsem vůbec problém neměla, právě naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vazi 13 kg a meri presne metr, ja bych to ani tak neresila, ja sama jsem byla drobna, ale ty narazky okoli me uz zacinaji stvat, vety typu, dejte ji najist, jis ty vubec neco? Nebo bracha te brzy preroste (ano bracha ji nejspise preroste, protoze v pul roce ma osm kg) nehlede na to, ze mam strach aby ji nechybeli nejake vitaminy
Lidi, co takto komentuji vzhled Tveho ditete jsou netaktni dacani, snaz se tomu nevenovat pozornost. Citlivy vychovany clovek vi, ze se to nedela…
To je jako ptat se lidi, kdy uz budou mit konecne dite, zatimco resi pate IVF.
Co na srdci to na jazyku je obcas na presdrzku. Hlavne, kdyz se clovek necim trapi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vazi 13 kg a meri presne metr, ja bych to ani tak neresila, ja sama jsem byla drobna, ale ty narazky okoli me uz zacinaji stvat, vety typu, dejte ji najist, jis ty vubec neco? Nebo bracha te brzy preroste (ano bracha ji nejspise preroste, protoze v pul roce ma osm kg) nehlede na to, ze mam strach aby ji nechybeli nejake vitaminy
mně nepřijde zas tak drobná, normální dítě.. můj čerstvé čtyřletý má 107 cm a 15 kg, mezi vrstevníky patří mezi vyšší a rozhodně to není taková vyzáblina jako jeho starší brácha (6 let, 27 cm, 19 kg).. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim. Dcera ma 4 roky - 97 cm a 12,5 kg. Jako je mensi nez deti ve tride, ale jsou tam takovi 3.
A nepřijde mi, ze by ji nekdo nějak komentoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlásím se do klubu. Můj syn 4,5 roku. Měří 114 cm a váží 16, 5, když je zdráv. Stačí den teplota a má pod 16 kg. Podle tabulky má BMI 13,2, takže má těžkou podvíživu. Doktorka to moc neřeší, je pravda, že je trochu chudokrevný a tak při kazdem brání krve to řešíme. Nevím jestli mám doktorku tlačit do nějakého dalšího vyšetření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR u takto malých deti nemůžete zadávat do bmi ale do percentilovych tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvaG píše:
@alisekR u takto malých deti nemůžete zadávat do bmi ale do percentilovych tabulek.
To vím, percentil mě děsi ještě víc. Syn je pod třetím percentilem. A jinak jsem opravdu našla tabulku BMI pro děti a tam mi to udělalo křivku s upozornění, že by bylo dobré upozornit pediatra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR píše:
To vím, percentil mě děsi ještě víc. Syn je pod třetím percentilem. A jinak jsem opravdu našla tabulku BMI pro děti a tam mi to udělalo křivku s upozornění, že by bylo dobré upozornit pediatra.
Neděste se zbytečně, moje dcera se do těch percentilových grafů vůbec nevešla. Je dobré vědět že je dítko v pořádku, nechat mu udělat nějaký vyšetření, na hormony a metabolický poruchy. A když to je ok, tak to nechat plavat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR asi myslis tento https://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/ kdyz tam zadam dceriny miry, tak mi tam vyjede, ze je mezi 0,5 - 3 percentilem, pritom kdyz jsem tam zkusila dat vahu o jedno kg vice hned mi skoci, ze ma vahu a vysku optimalni
ale jak to kg do ni nacpat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dcerou jsem tenkrát byla také u odborníka. Tam se podival na me a řekl mi a co byste chtěla aby mela dva metry?
pote zadal růst do tabulek a řekl že jakmile křivka poroste jak má i když mimo percentil tak je vše ok pokud křivka přestane růst je to znám k vyšetření
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marinka5 píše:
@alisekR asi myslis tento https://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/ kdyz tam zadam dceriny miry, tak mi tam vyjede, ze je mezi 0,5 - 3 percentilem, pritom kdyz jsem tam zkusila dat vahu o jedno kg vice hned mi skoci, ze ma vahu a vysku optimalniale jak to kg do ni nacpat
Stalo se mi to samé, ubrala jsem mu dva cm
a pak mi vyšlo to samé, co tobě. 0.5 - 3 percentil
A to mu zadávám 17 kg, protože tam deka nejdou a tak mu vlastně přidávám cca pul kila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit