Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, hledam pozitivni priklady toho, ze i pres nizke HCG se muze tehotenstvi darit a dotahnout az do konce.
Po 2,5 letech snazeni se nam zadarilo na 2. IVF. Bohuzel se vse nevyviji jak by melo a ja mam z toho nervy v kyblu.
Hodnoty HCG jsou ale velmi nizke - 11. DPT 47j., 14. DPT 126j a dnes 21.DPT jen pres 400j. Presto byl na UTZ dnes videt gestacni vacek. Prosly jste necim podobnym a dopadlo to dobre a ted cekate nebo mate doma zdrave mimco?
Ahojky bubli,
nemam s tim moc zkusenosti - tedy s hodnotami HCg, ale myslim, ze dulezite je hlavne to, ze hodnota neklesa, ale naopak stoupa… drzim palecky aby to dopadlo tak jak ma …
![]()
Ahoj bubli!
Souhlasím, hlavně že to roste. Tabulková rozptyl hodnot hcg je strašně velký. DPT je den po transferu? Já se v tom moc neorientuju. Kolikátému dni těhotenství to odpovídá? Já zjistila svoje těhu po ukončeném 5.týdnu a hodnotu hcg v krvi jsem měla necelých 900. ZA to na utz ještě nebylo nic vidět. Důležité je, že tvoje těhu už vidět je, ne?
Držím pěsti!
Bubli já jsem tu nedávno potkala diskuzi docela starou, kde se řešilo to samé, jen už nevím, jestli zakladatelka byla po IVF. Bohužel nebudu mít moc času pohledat, ale výsledek byla holčička
Moc bych ti přála, aby Bublinka dopadla stejně! Drž se, i když je to na palici!
JJ DPT je den po transferu. Podle MS bych take mela byt na konci pateho tydne.
Vsude jsem cetla ze pod 1000j neni na UTZ nic videt. A ja dutinku videla zretelne. V pondeli mam dalsi UTZ tak uvidime.
Ahoj Bubli,
vím,že se ptáš konkrétně na výšku hCG.Tu neznám,ale přesto bych tě chtěla uklidnit-byla jsem na UZ 4+6,dutinka už vidět byla,ale dr.se divil,že jdu tak brzy…Bude to dobré,neboj,dej bobánkovi čas
Moc ti držím palce!
Ahoj já jsem měla hodnotu HCG nejdřív 98,7 to jsem byla 39DC,pak 255,20 to bylo 42DC.A za 3 dny jsem šla na ultrazvuk a byl vidět gestační váček s dutinkou takže těhu.Hodnotami se neřiď hlavní je,že roste.
Každé 2-3 dny by se hodnota měla 1× zvýšit.Takže tobě to sedí.
Takže se ničeho neboj podívej se na metřík jak to dopadlo ![]()
Diky sexyfrago, dodala si mi trochu nadeje. Ja jsem dnes 46DC tak snad to dopadne jako u tebe. Rikal ti doktor neco o tech nizkych hodnotach? Ja cetla ze se ma znasobit kazde 2 az 3 dny 2× a to se nestalo ![]()
Bubli, já jsem měla taky nízké hodnoty, ale bohužel to nedopadlo. 19DPO jsem měla 555 jednotek, 33 DPO 2831 jednotek, 37DPO 3602 jednotek, HCG stoupalo, ale ne tak jak by mělo. No a pak jsem potratila. Na UTZ byl vidět gestační váček, ale ještě i v 8tt byl prázdný, bez mimi
.
Důležité je když se HCG po 2-3 dnech zdvojnásobí, pokud ne, moc šancí tam není… tehdy jsem prohledala celou poradnu na porodnici, tahle odpověď od Kouckého mě uklidnila: http://www.porodnice.cz/node/23226
Držím palečky ![]()
Ahojky, moc by mi zajímalo jak tě to dopadlo?? Moc děkuji za odpověď. Martina
Holčiny, tak abych povzbudila budoucí snažilky, tak já měla 5den po ET a 10 den po OPU slabou čárku, 11Dpo OPU jsem šla na krev, cg bylo 8, tak jsem to ořvala, že IVF nevyšlo, ale 12 den po OPU bylo Hcg 24, takže rostlo, no a jsem v 7.měsíci skoro, tak držím palečky, i nízké Hcg je Hcg a musí hlavně růst, je jedno jak je vysoké.
Caty píše:
Holčiny, tak abych povzbudila budoucí snažilky, tak já měla 5den po ET a 10 den po OPU slabou čárku, 11Dpo OPU jsem šla na krev, cg bylo 8, tak jsem to ořvala, že IVF nevyšlo, ale 12 den po OPU bylo Hcg 24, takže rostlo, no a jsem v 7.měsíci skoro, tak držím palečky, i nízké Hcg je Hcg a musí hlavně růst, je jedno jak je vysoké.
@Caty píše:
Ahoj prosímtě pročítam tady vše co se dá…mám případ co ty:-( sem dnes 12 den po ivf 5 denich embrii…od včera krvácím,jela sem včera na krev jako samoplátce kde mi zjistily hodnotu hcg 8…obrečela sem to,je to už náš druhy pokus první se chytl ale v 7tt odesel…a dnes sem byla na kontrolní krvi a hcg je 10,takže neklesá,ale je nízký:-( nevíš s jakých duvodu a jestli se to jesště dá zachránit nebo v něco doufat?
Za sebe mohu říct, že jsem si touto nejistotou a strachem také prošla. Dle těhu testu jsem zjistila, že jsem těhotná, dle PM jsem měla být v 5+4 tt. Šla jsem k lékaři, ten těhotenství potvrdil, ale bylo vidět pouze plodové vejce. Bylo mě nabíráno HCG s tím, že to vypadá na zamlklé těhu a i hodnoty nestoupaly dle tabulek. Za týden jsem šla na další uzv - 6+3, opět nebyl vidět zárodek, pouze plodové vejce a gestační váček. Lékařt mě dokonce řekl, že to plodové vejce už nemá takový tvar, jaký by mělo mít a že se bortí .. to jak jsem to obrečela ani nemusím psát. HCG pořád nestoupalo jak by mělo .. za dva dny jsem šla na další uzv a hle … byl vidět zárodek i se srdíčkem
Nyní jsem 14 tt a fazolka - tak mímu říkáme - roste jak má a vše vypadá v pořádku …Takže hlavu vzhůru, né vše musí být podle tabulek a i přesto může být vše jak má ![]()
@1985 Ahoj,náhodou jsem narazila na tvůj příspěvěk. Napadl mě důvod toho krvácení i toho pomaleji stoupajícího hcg..teda pokud ti dávali více embryjek,tak se mohlo jedno odloučit a jedno zůstat..to by vysvětlilo i to krvácení a podle mě i to hcg..ještě si myslím,že je naděje a může se to rozjet k lepšímu..nemám zkušenost,ale je to můj názor. Celkem se o tohle zajímám,z důvodu 4leté nemožnosti otěhotnět.Dej pak vědět prosím,jak to dopadlo,ju??