Těhotná s celiakií

8
20.11.09 14:12

Těhotná s celiakií

Ahoj hledám někoho, kdo by se podělil o své zkušenosti s celiakií. Na internetu jsem toho moc pozitivního nenašla. Všude se píše jen o zvýšeném riziku potratů a snížené plodnosti. Je tady někdo s celiakií, kdo prodělal těhotenství bez problémů?
Já mám celiakii zjištěnou před 14 lety, dietu dodržuji poctivě. Otěhotněla jsem po třech měsících pokusů a musím dodat, že těch pokusů bylo opravdu málo, natož abych řešila nějaké plodné dny nebo ovulaci. Mezi těma všema možnýma negativníma informacema to pro mě byla taková „vlašťovka“, že by to přece nemuselo být tak zlé, jak se všude píše. Těd se ale bojím průběhu těhotenství, nebo potratu.
Jsem v 5TT a první gyn. vyšetření mě čeká až za 10 dní, tak jsem nervózní :-?
Podělíte se někdo o zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23
20.11.09 15:50

celiakie a těhotenství

Ahoj,
mám diagnostikovanou celiakii od roku a půl a mám za sebou jedno těhotenství, které proběhlo úplně bez problémů. Hlavně se nestresuj, psychika je taky velmi důlěžitá, musíš věřit tomu, že to dobře dopadne. Určitě jsi taky v péči nějakého gastroenterologa, takže i ten by Tě měl pohlídat. Pokud se chceš na něco zeptat, tak se klidně ptej, nevím, co by Tě přesně zajímalo. Jinak si myslím, že pokud dodržuješ bezlepkovou dietu a nemáš žádné potíže, tak bys to těhotenství mohla zvládnout v pohodě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.11.09 18:02

děkuji

Moc ti děkuju, hodně jsi mě potěšila. Od začátku jsem si řekla, že se nebudu stresovat, ale když člověk čte jen samé negativní zkušenosti tak mu to moc na náladě nepřidá.
Na gastro se objednám, hned jak mi na gyndě těhotenství potvrdí (pořád nemůžu uvěřit těm dvěma proužkům na těh. testu :-) ). Na gyndě i na gastru ke mě byli vždycky vstřícní, tak snad mi ve všem poradí i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
20.11.09 18:12

ahojda, souhlasím s dandelion, hlavně se nenech stresovat. mám známou s celiakií a má v pohodě dvě děti. je to starší paní už, tak detaily moc nevím, ale myslim, že když budeš dodržovat bezlepkovou a k tomu přidáš nějakej vitamínek, tak to bude určitě ok ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí