Nízké hcg po IVF

9723
11.11.18 21:54

Já bych Utrogestan nevysazovala a hlídala bych jen růst hcg a ultrazvuk. Dala bych tomu šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
11.11.18 21:57

2 dny po vysazení utrogestanu je ještě brzy na krvácení. Ale ty hodnoty jsou opravdu nízké, už bys byla v 6.týdnu? Na to je HCG necelých 600 málo. Už jsi vysadila utrogestan? Pro klid své duše ho můžeš ještě brát, zázraky se dějí, ale …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.11.18 21:59
@terinka4444 píše:
2 dny po vysazení utrogestanu je ještě brzy na krvácení. Ale ty hodnoty jsou opravdu nízké, už bys byla v 6.týdnu? Na to je HCG necelých 600 málo. Už jsi vysadila utrogestan? Pro klid své duše ho můžeš ještě brát, zázraky se dějí, ale …

Utrogestan jsem vysadila v úterý tak už by se mělo něco objevit. No právě, je to nízké a mám strach, že to bude mimoděložní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68975
11.11.18 22:01

Pokud dobře počítám, měla bys být v nějakém 6 plus něco? Pokud vezmu, že datum oplodnění je 12.10. a tt se počítají 14 dní předtím. Zašla bych i na ultrazvuk, při prosperujícím těhotenství by tam v tomhle tt měl být viditelný minimálně váček a popravdě bych chtěla při takhle pomalu rostoucím hCG i vyloučit mimoděložní. Minimálně bych to dost hlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.11.18 22:01
@MartinaCV píše:
Já bych Utrogestan nevysazovala a hlídala bych jen růst hcg a ultrazvuk. Dala bych tomu šanci.

Zítra chci jít na další kontrolu, třeba už bude něco vidět na utz. Byla bych ráda kdyby doktorka se mýlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68975
11.11.18 22:05

Jinak moje podobná zkušenost - v 6plus0 (taky po IVF, takže termín na den přesný) testy stále slabě pozitivní, krvácení nikde, na utz vůbec nic. A jak mě honili od čerta k ďáblu, opakované odběry hCG, krvácení ani týden po vysazení Utrogestanu nikde, prostě se to pořád nějak samo plácalo, nakonec naštěstí hCG kleslo a krev se spustila, mimoděložní vyloučeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.11.18 22:06
@maga56 píše:
Utrogestan jsem vysadila v úterý tak už by se mělo něco objevit. No právě, je to nízké a mám strach, že to bude mimoděložní.

no, mohlo by být, taky mám jedno za sebou. No, pokud se nerozkrvácíš a HCG bude stoupat, tak tě budou hlídat utrazvukem, budou ho hledat nenechají to být, zatím nic nehrozí, i kdyby to bylo mimoděložní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.11.18 22:07
@ugluk píše:
Pokud dobře počítám, měla bys být v nějakém 6 plus něco? Pokud vezmu, že datum oplodnění je 12.10. a tt se počítají 14 dní předtím. Zašla bych i na ultrazvuk, při prosperujícím těhotenství by tam v tomhle tt měl být viditelný minimálně váček a popravdě bych chtěla při takhle pomalu rostoucím hCG i vyloučit mimoděložní. Minimálně bych to dost hlídala.

Přesně tak, v úterý na utz nebylo nic vidět, proto chci jít zítra zas na krev a zkusit utz, už by mohlo být něco vidět. Aspoň se zjistí kde to vůbec je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.11.18 03:48

@maga56 já po prvním IVF s nízkou, ale nasobici se hladinou Hcg byla odeslána do nemocnice na pozorování pro podezření na mimodelozni těhotenství. Po tydnu cca začalo hcg pomalu klesat a “naštěstí” jsem nemusela na zákrok. Jsem vděčná, ze mě netlacili hned pod kudlu, ikdyz to na mimodelozni vypadalo a čekali jsme. Ale tohle šlo pouze pod lékařským dohledem, jinak to není sranda. Hrozně jsem se bála, ze přijdu a vejcovod. Druhy pokus vyšel :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.11.18 13:11
@Veerr píše:
@maga56 já po prvním IVF s nízkou, ale nasobici se hladinou Hcg byla odeslána do nemocnice na pozorování pro podezření na mimodelozni těhotenství. Po tydnu cca začalo hcg pomalu klesat a “naštěstí” jsem nemusela na zákrok. Jsem vděčná, ze mě netlacili hned pod kudlu, ikdyz to na mimodelozni vypadalo a čekali jsme. Ale tohle šlo pouze pod lékařským dohledem, jinak to není sranda. Hrozně jsem se bála, ze přijdu a vejcovod. Druhy pokus vyšel :mavam:

Jsem na tom stejně, právě čekám na příjem. Dneska hcg stouplo na 1033, můžu jen doufat, že to mimoděložní se nepotvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.11.18 20:17

@maga56 budu moc držet palce, já měla mnohem nižší hodnoty, přesto mi primář tehdy říkal, ať se nevzdávam, ze se bude čekat, dokud nebude něco vidět nebo na ten druhy a můj případ… já to mám nakonec ve zprávě jako sp. Tak dej vědět, jak jsi dopadla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.11.18 20:56

@Veerr V nemocnici jsem byla jen par hodin. Behem toho hcg stouplo na 1088 a mela jsem asi 3 UT. Na lepsim pristroji byl videt gestacni vacek a je v deloze (ale to neni 100% a musi se to jeste potvrdit). Vzhledem k tomu, ze jsem bez potizi, zadne bolesti a zadne krvaceni, propustili me. Zitra jdu na dalsi kontrolu. Prosperujici tehu to asi nebude, ale jsem rada, ze asi nebudu muset na operaci. Zitra snad budeme chytrejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.11.18 21:02

děvčata, copak po IVF je možné mimoděložní těhotenství? Vždyt to embrio strčí doktoři rovnou do dělohy! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68975
13.11.18 21:26

@pe-terka ano, bohužel i to se stává, ono občas, potvora, dokáže do toho vejcovodu vycestovat zpětně :roll: Popřípadě to může být lahůdka typu mimoděložní v rohu děložním nebo v čípku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.11.18 21:28
@ugluk píše:
@pe-terka ano, bohužel i to se stává, ono občas, potvora, dokáže do toho vejcovodu vycestovat zpětně :roll: Popřípadě to může být lahůdka typu mimoděložní v rohu děložním nebo v čípku :?

aha, tak to jsem nevěděla :think: Dneska je fakt zázrak počít a donosit zdravé dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty