Nízké trombocyty v 1.trimestru

Anonymní
11.6.21 08:37

Nízké trombocyty v 1.trimestru

Ahoj, píšu anonymně, protože tady mám rodinu a nechci z toho dělat téma pro rodinné setkání.
Na odběrech z 10tt jsem měla trombocyty jen 135 (minimum je 150). Ostatní výsledky ok a s krví jsem nikdy problém neměla (náhodou mi dělali odběry kvůli jiné věci těsně po otěhotnění a to jsem měla 170). U prvního dítěte bylo taky všechno v pořádku. Doktorka nic moc neříkala, udělá kontrolní odběr za měsíc (už tenhle výsledek je měsíc starej) a že se to nejspíš bude snižovat, když mám už teď problém. Stresuje mě to i proto, že mám mít plánovaného císaře a vím, že u epidurálky se tohle řeší. :? Nemáte s tím někdo zkušenost takhle brzo? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
11.6.21 08:54

135 je cajk. Těžko říct, jak se to bude vyvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.21 09:36

@Lama Lama Díky za odpověď. :) Taková blbá otázka - ovlivnit to asi nemůžu nijak, že? Případně…může mít na to vliv, že jsem hodně hubená a v těhotenství mi šla váha kvůli zvracení ještě dolů?

• Citovat
  • Upravit
81480
11.6.21 09:44
@Anonymní píše:
@Lama Lama Díky za odpověď. :) Taková blbá otázka - ovlivnit to asi nemůžu nijak, že? Případně…může mít na to vliv, že jsem hodně hubená a v těhotenství mi šla váha kvůli zvracení ještě dolů?

Nemůže. Ne.
Je dost pravděpodobné, že to prostě zůstane a nic se dít nebude. Je tam ještě dost velký prostor pro pokles.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
franzisca
11.6.21 16:58

Mám zkušenost, jen jsem těch trombocytů měla míň jak polovičku, než je norma.

Příčina se nenašla, byť se pátralo opravdu důkladně. Když není známá příčina, nedá se nijak efektivně pomoct.

Od zhruba půlky těhotenství to šlo pozvolna vzhůru, až se to srovnalo skoro do normálních hodnot.
V dalších těhotenstvích to bylo obdobně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.21 20:52

Díky za odpovědi. Budu tedy doufat, že se to nebude moc snižovat. :)

• Citovat
  • Upravit
265
12.6.21 21:46

Moje destičky klesaly v třetím těhotenství průběžně až doklesaly na 40 při porodu. Porod normální, krvácení silnější a delší. Máte vyšetřené trombofilní mutace? Jedna mutace způsobuje, že tělo neštěpí kys. listovou. Je třeba ji mít už naštěpenou např. z Femibionu. Kys. listová ovlivňuje krvetvorbu. Možná Vás ale směřuju na slepou kolej. Nevím. U mě to tak pravděpodobně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
13.6.21 00:48
@Jihanka píše:
Moje destičky klesaly v třetím těhotenství průběžně až doklesaly na 40 při porodu. Porod normální, krvácení silnější a delší. Máte vyšetřené trombofilní mutace? Jedna mutace způsobuje, že tělo neštěpí kys. listovou. Je třeba ji mít už naštěpenou např. z Femibionu. Kys. listová ovlivňuje krvetvorbu. Možná Vás ale směřuju na slepou kolej. Nevím. U mě to tak pravděpodobně je.
? Cože? Jako že mthfr Způsobí trombocytopenii? Nene
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 09:04

@Jihanka Nevyšetřovali mi nic, je to můj první problém s krví. :nevim: Ale Femibion beru už asi od 6tt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky