Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu:Jsem v 6 tt dle ms, a na utz jdu az příští týden. Ale hcg neroste tak, jak by mělo: v pátek jsem měla 1400hcg, v úterý 4800 a ve čtvrtek 6500 ( což je růst pouze o 35 %) mám hrozný strach jak to dopadne..Může se jednat o mimodelozni? Prosím o vaše zkusenosti
To ti teď nikdo neřekne, může to být prostě jen neprosperující a odejde to ![]()
@Venda12345 píše:
Toho jsem se bála, už mám za sebou jeden SP
Ještě to není ztracené, ale roste to pomalu, tak bych radši počítala s horší možností a pak být kdyžtak příjemně překvapená.
@Venda12345 Mne to zas tak hrozně nepřipadá teda a za týden dle mě je tam růst až až. Já měla ve 14. Týdnu okolo 4000 a teď jsem ve 24. A nosím naprosto zdravé dítě. Hlavně já to nesledovala a na odběru nebyla dřív než na celkových odběrech v tom 14. Týdnu. Dříve nebyl důvod.
@Švédka87 V tom začátku se musí hcg ob den zdvojnásobit, aby to bylo v pořádku. Od 12tt naopak začíná klesat.
@Venda12345 ahoj, já mám teď čerstvou zkušenost. Někdy se mi HCG obden pěkně násobilo a jindy za dva dny vyrostlo třeba jen o třetinu. Bylo to bohužel zamlklé.
Ale naději pořád máš, rozhodující bude ultrazvuk.
Ahoj holky. Obnovuji diskusi, protože mám ještě horší hodnoty než tady zadavatelka. Od poslední menstruace jsem 37 dní. Test z moči mi sice sílí, ale pomalu. Proto jsem byla po předchozí špatné zkušenosti jako samoplátce ve čtvrtek 17.3. na krvi a to mi vyšlo hcg 54,7. Dneska, tedy 21.3., jsem byla znovu a měla jsem jen 95. Za ty 4 dny to tedy narostlo jen o 73%. Vím, že to není dobré, a proto se chci spíše zeptat, zda tu není některá, která měla podobně divné hodnoty a přitom se jednalo o prosperující těhotenství?
Slyšela jsem, že u kluků to leze pomaleji, ale toto je hodně pomalý nárůst, ne? Už jsem bohužel zažila jeden ZP, proto mám strach. Jenže u toho předchozího jsem vůbec hcg neznala, takže nemám u sebe s čím porovnat. Ale téměř ve všem jsem jinak mimotabulková. Mám nízký tlak i nízkou teplotu - má běžná teplota je jen 36,1- poovulační 36,3 a teď v těhotenství mám 36,6-36,8.
Každopádně zítra jsem objednaná ke svému gynekologovi, tak snad se to rozuzlí, ať tak či tak. Spíš se mi právě jednalo o vaše zkušenosti, zda přeci jen není ještě nějaká aspoň malá šance. Díky moc za sdílení případné zkušenosti s dobrým či špatným koncem.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Obnovuji diskusi, protože mám ještě horší hodnoty než tady zadavatelka. Od poslední menstruace jsem 37 dní. Test z moči mi sice sílí, ale pomalu. Proto jsem byla po předchozí špatné zkušenosti jako samoplátce ve čtvrtek 17.3. na krvi a to mi vyšlo hcg 54,7. Dneska, tedy 21.3., jsem byla znovu a měla jsem jen 95. Za ty 4 dny to tedy narostlo jen o 73%. Vím, že to není dobré, a proto se chci spíše zeptat, zda tu není některá, která měla podobně divné hodnoty a přitom se jednalo o prosperující těhotenství?Slyšela jsem, že u kluků to leze pomaleji, ale toto je hodně pomalý nárůst, ne? Už jsem bohužel zažila jeden ZP, proto mám strach. Jenže u toho předchozího jsem vůbec hcg neznala, takže nemám u sebe s čím porovnat. Ale téměř ve všem jsem jinak mimotabulková. Mám nízký tlak i nízkou teplotu - má běžná teplota je jen 36,1- poovulační 36,3 a teď v těhotenství mám 36,6-36,8.
Každopádně zítra jsem objednaná ke svému gynekologovi, tak snad se to rozuzlí, ať tak či tak. Spíš se mi právě jednalo o vaše zkušenosti, zda přeci jen není ještě nějaká aspoň malá šance. Díky moc za sdílení případné zkušenosti s dobrým či špatným koncem.
Není možné aby to bylo prosperující. Bohužel
Ahoj, prosím poradíte mi? Cyklus mám dlouhý 34dnu. Poslední menstruaci jsem měla 7.2. a ovulace byla asi 27.2. Dneska jsem byla u doktora, sliznice vysoká, žlutý tělísko na levém vaječníku, ale hcg 23.. říkal, že to může být ještě brzké těhotenství. V den vynechání menstruace jsem měla na testu slabou čárku. Měl to někdo podobně? Je to ještě v normě nebo to je to už prohrané.? ![]()
@A-NET-A píše: Více
Jedna hodnota ti nic neřekne. Běž na krev za dva dny znovu.
@A-NET-A Přesně, jak tu už psala Janča, běž za 2-3 dny znovu, by se mělo hcg zdvojnásobit.
Jinak slabá čárka v den vynechání je naprosto normální. Mně teprve slabou čárku ukázal test až týden po vynechání menstruace, do té doby vůbec nic. Dozvěděla jsem se o těhotenství z krve, kdy jsem šla jako samoplátce a pak jsem se rovnou objednala na gynekologii. Teprve po dalším týdnu jsem měla silnější testovací čárku než kontrolní, a přesto se jednalo o prosperující těhotenství. Hcg mi totiž vždy vyskočilo až po třech dnech a mimochodem je to holčička. Takže není pravda, že by jen u kluků lezlo HCG pomaleji. Za chvilku už té mojí budou 2 roky. Držím palce ![]()
@JancaS84 @gechitka tak já zítra zajdu. Chtěla jsem to nechat být a v pondělí by se vidělo.. ale asi si nedovedu představit o tom celý víkend přemýšlet.. zase, když mi to vyjde blbě tak o tom budu taky přemýšlet.. žádná varianta není správná.. ![]()