Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, maminky, chtěla bych se zeptat, jestli některou z Vás trápil nízký tlak během kojení.. Respektive, jestli je souvislost mezi kojením a nízkým tlakem? Přišlo by mi to vcelku logické vzhledem k tomu, že kojení do jisté míry organismus vyčerpává, nemluvě o úbytku tekutin.. párkrát se mi totiž stalo, že se mi udělalo zle, jakoby slabost, závratě a mžitky před očima, jakobych vše viděla přes nějakou mlhu.. normálně bych to asi tolik neřešila, ale jde i o to, že jsem na své mimi sama (přítel pracuje v zahraničí, doma je jen jeden týden v měsíci) a vždy se vyděsím, co když omdlím a co bude s malou, když to nikdo nebude vědět.. ![]()
@vodolejka píše:
Vzdy se predem najez a v noci aspon napij. A nedes se!
To děšení je totiž můj velký problém.. Mívám sklony k úzkostem, což mnohdy situaci ještě přitíží no.. ![]()
Pokud to je z nízkého tlaku tak jak s sebou plácneš na zem tak se zase probereš ![]()
tak samozřejmě kojení pro organizmus zátěž, takže by si měla hodně pít a pestře jíst, pokud možno dost spát a když cítíš, že na tebe jde pokles tlaku tak hned na bobek a strčit hlavu mezi kolena, případně lehnout a zvednout nohy. a taky pomalu vstávat. žádný rychlý výskoky ![]()
Já jsem vždy při kojení musela pít anebo hned po
Jinak mi bylo mdlo, nevolno - prostě jako by mi ty tekutiny hned chyběly…
@babette.13 píše:
To děšení je totiž můj velký problém.. Mívám sklony k úzkostem, což mnohdy situaci ještě přitíží no..
@vodolejka píše:
Proto to pisu. Kdyz zachovas klid, najedena a napita, tak neomdlis. A to si musis i rikat:-)
To se snažím.. Zatím tedy úspěšně no ![]()
@babette.13 a nemáš to třeba i od krční páteře (myslím ta slabost a závratě…)? Docházím nyní kvůli podobnému problému na rehabilitaci… z věčného nošení miminka a kroucení se u kojení jsem měla úplně zatuhlé svaly a bloklej krk
Po pár návštěvách na rehabce je po problému ![]()
@Lind002 píše:
@babette.13 a nemáš to třeba i od krční páteře (myslím ta slabost a závratě…)? Docházím nyní kvůli podobnému problému na rehabilitaci… z věčného nošení miminka a kroucení se u kojení jsem měla úplně zatuhlé svaly a bloklej krkPo pár návštěvách na rehabce je po problému
Tak to netuším.. každopádně nevím o tom, krk mě nebolí.. spíš bedra, ta příšerně, od neustálého ohýbání se.. ale budu na to myslet, první zkusím ještě zvýšit příjem tekutin a pokud se to bude dít, zkusím to s dr zkonzultovat
@babette.13 mě krk taky moc nebolel, spíš mezi lopatkama a bedra taky…
A nízký tlak mám taky… Ale jak píšou přede mnou, třeba to máš jen z nedostatku tekutin ![]()
Mam take nizky tlak, tak vim, jak je to neprijemne, pokud mas pocit na omdleni. Mne ale pomahalo to najezeni se a napiti
lklk,–