Nižní laktace

Anonymní
16.12.11 11:35

nizsi laktace

Dobry den,maly ma ukonceny 3mesic,prosla jsem si po porodu depresemi,probelmy s kojenim,maly me odmital,delala jsem co jsem mohla,byly tu i 2laktacni poradkyne…malo mleka,maly malo pribiral,odmital prso,presli jsme na sunar a mleko jsem odstrikavala elektrickou odsavackou…

odsavala jsem kolem 40ml na jedno odsati,ale jakoby nechtelo mliko tect,musela jsem hodne pomahat rukama,proste bylo mi to velice neprijemne,ale delala jsem to s dobrym umyslem pro maleho,at dostava protilatky..

pred 14dny jsem byla na konizaci cipku a asi stres kolem prispel,ze uz tak bidna laktace je jeste horsi…dneska v poledne jsem odsala 20ml…

po domluve s mudrou,ktera vi,jake mam problemy,jsme se dohodli,ze se pokusim vydrzet jeste do konce ledna,kdy bude mit maly ukonceny 5mesic a bude se uz zacinat s prikrmy…

bojim se,ze jde laktace do kytek,co myslite,mam zacit odsavat i v noci,opaet jit do homeopatika babskych rad???? a nebo nechat to na prirode…???

maly na sunaru a mem odstrikanem mleku prospiva…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102082
16.12.11 11:46

Upřímně, já bych se na to vybodla… kor pokud pouze odsáváš a malý pije z lahve, tak mi přijde, že výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.12.11 11:54

Já ti nevím, stojí to za to? Kdyby byla laktace od začátku v pořádku, malý normálně sál a ty bys to měla snížené jen po té operaci, tak bych řekla, že jo, jdi do boje, ale takto mám pocit, že to moc nestojí za to. Stejně už má UM.
Jinak pokud bys do toho chtěla jít, tak si dej termín, do kdy to budeš zkoušet, abys měla jasně dané, kdy to ukončíš, když to nepude.
Ale jedno si pamatuj, laktace nelaktace, mateřská láska neteče přes kozu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
16.12.11 12:01
Naprosto souhlasím s Gladys :palec:
Zbytečně se tím stresuješ. Užívej si hlavně miminka :kytka:
Gladys píše:
Já ti nevím, stojí to za to? Kdyby byla laktace od začátku v pořádku, malý normálně sál a ty bys to měla snížené jen po té operaci, tak bych řekla, že jo, jdi do boje, ale takto mám pocit, že to moc nestojí za to. Stejně už má UM.
Jinak pokud bys do toho chtěla jít, tak si dej termín, do kdy to budeš zkoušet, abys měla jasně dané, kdy to ukončíš, když to nepude.
Ale jedno si pamatuj, laktace nelaktace, mateřská láska neteče přes kozu ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
16.12.11 12:01

pokud do toho chceš jít, tak to chce pravidelnost, i v noci. já jsem rozjížděla laktaci pumpou, malý byl v inkubátoru, pumpovala jsem co 3 hodiny poctivě 15 min.každé prso. bylo to moc. 4.den po porodu jsem měla už přes litr denně :roll:
každopádně, pokud bys do toho už nešla, tak se svět taky nezboří a 3 měs.už jsou fajn :-) hlavně se nestresuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.11 12:02

holky,diky,ja jsem nejaka spatna z toho…

porad nejak hur nesu,ze maleho nekojim,tak jsem aspon odstrikavala na protilatky a proste to me mliko davala jinak…mudra rikala,at nehraju na mnozstvi,ze i trocha staci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.11 12:04

ja si maleho uzivam,je zlaty,ted mi spinka v kocaru na dvorku,ja se mozna spis chci vypovidat,at ten smutek dostanu ze sebe,at pak k nemu prijdu v pohode…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.11 12:09

muj cil je,ze i kdyz to stoji za hovinko,tak bych chtela jeste pristi mesic odsavat,to bude maly mit ukonceny 5mesic…

myslim,ze hodne prispel muj stres kolem te konizace,predtim to bylo 40ml pres den a vecer,klidne i vic,zalezelo jak jsem hodne pila a byla v psychickem rozpolozeni…po ranu i 80ml..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.11 12:12

tak nevim jestli se snazit navysit laktaci na ten mesic a pul,asi je jedno ty protilatky,jestli to dostane nevim treba ve 150ml a nebo v 400ml materskeho mlicka :nevim: ja vim,ze se nerozkojim a nebudu mit litr mleka denne,ale snazim se dat malemu to nejlepsi,ja jdu v tomto stranou co se tyce pohodlnosti,narocnosti,urcite bolesti…

• Citovat
  • Upravit
5956
16.12.11 12:12

tak to nevzdávej a hurá do toho!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.12.11 12:24

No jéje, stres je mrcha, já mám bohužel posledních skoro 5m na prdlačku, průběžně stresy, prsa reagují vzorově, před pár dny přišel opět problém, stres a včera jsem už musela koupit UM, stres přetrvává, mlíka je čím dál tím míň, přikládám, co to dá, ale asi dokud zdroj stresu nepomine (jako že teď nehrozí, že by pominul), tak se můžu postavit na hlavu a nepůjde to. No ještě pár dnů tomu dám, ale popravdě, moc tomu už nevěřím a mít hlavu plnou problémů a ještě řešit nespokojený hladový mimino, to je dost blbá kombinace. :(
Akorát teda, malýmu už je přes půl roku, tak asi někteří si řeknou co řeším, ale mrzí mě to, staršího jsem kojila do 9m a chtěla jsem do roka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.12.11 12:26

Zkusila bych vydržet :hug: . Zkus tu laktaci navýšit a uvidíš jestli to půjde. Ale ne za cenu toho, že se zhroutíš :srdce: .
Držím palce :hug: :hug: :hug:

Příspěvek upraven 11.01.12 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.12.11 12:29

Nic se nedá lámat přes koleno. Já jsem kojná na baterky :mrgreen: . Obě děti „kojené“ asi týden. V obou případech došlo k zatvrdnutí mléka a nešlo s tím hnout. Je to u nás v rodině, tak se to dá asi nějak podědit :think: . Obrečela jsem to, ale nešlo to. Starší dítko je zdravé jako řípa, tak doufám, že bude i druhé. Vím, že kojení je to nejlepší, ale znám i případy, kdy nekojené děti byly bez alergií, nebyly nemocné a dlouho kojené naopak. Člověk nad tím nesmí asi tolik dumat.

Dříve se příkrmy odkládaly, protože se myslelo, že když se začne brzo, tak mají děti alergie, dnes je novinkou, že se mají začít dávat příkrmy už od ukončeného 4. měsíce i plně kojeným dětem…tak nevím co si myslet :nevim:

Ale držím palečky, ať se rozhodnete jakkoliv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
16.12.11 12:31

já po prvním piordu to samé-deprese na mě dolehly 3 den a musely mi pomoct až antidepresiva:-(takže ze stresu jsem ztratila mléko během 1 měsíce.Já to neřešila,flaška pro mě byla vysvobozením a netrápilo mě to.Teď jsem v 5.měsíci znova těhotná a mám docela strach,že to skončí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.11 12:35

holky,dik za podporu,ja potrebovala vypustit ventil,at jsem u meleho ok,
ale proste se stim proste nemuzu nejak srovnat,mrzi me to vuci sobe a i malemu,jak to dopadlo…kazdy mi rika,at s tim seknu,ale ja to zatim nedokazu… :zed:

ted dracka krmim,dostal sunar a mich tezce vydolovanych 20ml :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová