No prostě tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.4.13 09:50
@Anonymní píše:
@Sluníčkonesvítí Tý brďo, tak to už jsi nechala zajít příliš daleko, ne, aby s Váma tchýně chodila ke všem doktorům? Teď už syna nepřesvědčíš proč babi ne. To bych teda nepřipustila. :zed: My taky bydleli s tchány, a bylo to peklo, že jsme se nakonec odstěhovali. Ale hned ze začátku, kdy byly tyhle tendence, že se babička bude starat víc než já, jsem výrazně utla, vymezila jim chvíle, kdy si malýho brali k sobě, a dokud byl syn malej, tak tam byl i muž, a hotovo.

No jo, ale můj problém je, že jsem nikdy nebyla moc průbojná a navíc, když jsem zkoušela v době co jsme tam bydleli zarovnat věci do mých mezí, mně tchán s tchýní sice nic neřekli, ale pak to vyčítali manželovi, ten to potom vyčítal mně a my se akorát hádali. A to se netýkalo jen syna. Ona se hodně ráda montovala i mezi mě a manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 09:55
@Sluníčkonesvítí píše:
No jo, ale můj problém je, že jsem nikdy nebyla moc průbojná a navíc, když jsem zkoušela v době co jsme tam bydleli zarovnat věci do mých mezí, mně tchán s tchýní sice nic neřekli, ale pak to vyčítali manželovi, ten to potom vyčítal mně a my se akorát hádali. A to se netýkalo jen syna. Ona se hodně ráda montovala i mezi mě a manžela.

Chápu, já taky nejsem průbojná, ale prostě mám to štěstí, že manžel byl (skoro) vždycky na mojí straně. Když nebyl, musela jsem to přežít. A montovat je mezi nás naštěstí nikdy nenechal. :cert: ;)

• Citovat
  • Upravit
27
16.4.13 14:15

@alexxa
já tě chápu, když budeš mít čas, přečti si někdy to, co prováděla tchýně mně - viz odkaz :)

https://www.emimino.cz/…ankovani/58/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
19.4.13 17:45

@PJ38 tak to je drsny nezaslouzi si nic jineho, nez se s ni prestat vidat.

Praveze ze zacatku mi pritel neveril az kdyz postupem casu u nekterych prihod byl. Kolikrat se snazil sve matce slusne vysvetlit, ze se mi neco nelibi tak at to nedela a ona se urazila a pak semnou nemluvili ani ona ani jeji manzel-me to bylo jedno ba naopak mi to vyhovovalo, jenze delali naschvali priteli. Hadali se s nim a vse mu vycitali. Pak si s tchanem casem udelali takovy „ritual“ v jednom dni v mesici kdy mel donest vyplatu, tak stara (omlouvam se jestli nekomu to osloveni vadi, ale ja jsem na to zvykla o nich takto mluvit jako o starych)nevarila. My jim davali penize na jidlo s tim, ze ona bude varit.Ted ani vlastne nevim proc mela varit jen ona… no a v kazdy vyplatni den jsme byly hlady dokad neprisel a nedal „prispevek“. To mi pripomina: kdyz jsem se vratila z porodnice na stridacku varila zeli a fazole. No, nakonec jsem si zacly varit samy jenze 2 zensky v jedne kuchyni… odesla jsem a po navratu zjistila, ze mi plotynku stahla na minimum a jidlo tam stalo v horke vode ale nevarilo…
Prave po posledni navsteve s tim, jak do holky hustila ty blbinky mi chlap neveril.Pry proc by ji to rikala a jeste vynadal me, co se mam co ptat prcka, jestli by chtela mimco kdyz vim, ze zadny nebude. A na to ze ji vzala na pisek rekl, ze to prece nevadilo kdyz v nem jen stala a rypala se v tom jen lopatickou a ne rukama.Na jednu stranku mel asi i pravdu, ale zas na druhou mi ve ctvrtek rikal, at ji vemu k doktorce at se ji to nerozjede aby o vikendu nemusel shanet nekoho s autem(my ho nemame),kdo by nas hodil na pohotovost. A hned v sobotu ji pusti na mokry pisek…
Ted prisel s tim, ze by jsme v nedeli mohly jit ke starym na obed. Dekuji pekne nechci, nikam nejdu. A mala taky ne.Asi je to hnusny ale beze mne ji tam nepustim. Pri jedne nevsteve se mala schovala za dvere a baby hledej me.Pri tom strcila prsty mezi futra a dvere tak jipovidam, ze to nesmi, ze by si ublizila. A co udela babicka? Z druhe strany tam nacpe prsty a halo tady jsem a mava na ni takhle. Tak kde ta zenska nechala rozum??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ninocka1
19.4.13 21:12

Ahoj. S tchyni jsem zacala mit problemy po narozeni syna. Manzel pracuje v zahranici, jsem tedy na dite sama. Po pul roce jsem se navic vratila na plny uvazek do prace. Se vsim mi pomaha pouze moje mamka. Tchyne neudela nikdy nic, co by pro ni predstavovalo nejakou namahu (napr. si vzit operativne dovolenou, kdyz uz jsem z maleho a z prace vyrizena). Vyhrotilo se to o Vanocich, kdy do me tchyne nekolikrat „zaryla“. Kdyz jsem se ohradila s tim, ze toto si v me domacnosti dovolovat nebude, postavil se manzel na jeji stranu. Od te doby se s ni nestykam. Manzel si maleho obcas bere na vikend k tchyni, toho se ale neucastnim. Muj vztah k manzelovi to dost narusilo. Stalo se Vam neco podobneho? Jak jste postupovali? Diky za radu.

• Citovat
  • Upravit
287
19.4.13 21:15

Já jsem teda zatim pouze v 21.tt a s tchýní vycházím dobře, ale už teď se hrozím takových těch rad jak by mělo miminko spát atd..Přítelův bratranec má 3 měsíční holčičku a když s námi byl u tchýně na návštěvě, tak do něj začala cpát rady typu, že miminko by nemělo spát na zádech a že ty atosedačky co jsou pro miminka, že jim akorát křivý páteř a že nevadí když malý dá tohle a tamto..Pak nakonec dorazil tchán, vzal malé důdlík, vyrýchal ho v buchtě a ten dudlík i s drobkama jí dal do pusinky..To musím říct, že jsem celkem valila oči, že tchýně tam káže o tom, že miminko když spí na zádek se může zadusit zvratkama, ale dudlík plný drobků jí do pusinky nacpou.. :x Naštěstí mám přítele, který souhlasí s tím, že do výhovy dítěte si nenecháme kecat. A už teprve ne od lidí, který měli miminko naposledy před 25 lety a kdy ty rady a praktiky byli ůplně odlišné od těch dnešních..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
20.4.13 19:08

Nase spory zacli az po narozeni miminka driv jsme spolu vychazeli dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie