Tchýně a moje dítě

Anonymní
9.4.13 12:37

tchýně a moje dítě

Mám dotaz, jak byste se, holky, zachovaly v situaci, kdy - máme 3 měsíční holčičku, manželovo rodiče bydlí cca 80km od nás. Jezdíme tam skoro každý víkend kvůli manželovo pracovním povinnostem, přespáváme u jeho rodičů. Moji rodiče bydlí ve vedlejším městě, takže s těma se také vídáme cca co týden. Tchyně je ale šílená do malé, celou dobu, co jsme tam, musí být u ní v náručí. Když s ní jdu ven, tak už čeká u dveří se slovy „tak já si ji UŽ vezmu“ jako by mi tím dělala službu… :nevim: Když jí bylo pár týdnů, tak jsem se s ní domluvila, že sem fakt unavená a lehnu si a až Markétka začne brečet, tak ať mi ji přinese na jídlo. Ale fakt jsem vytuhla a pak jsem zjistila, že malá brečela a ona ji raději uspala, aby ji mohla mít u sebe dýl. Takže byla bez jídla asi 5hod a to jedla tenkrát fakt častěji :cert: Jak neurazit, ale slušně dát najevo, že nemíním být celý víkend bez malé, že i já si ji chci pochovat a mít u sebe??? Anonym - manžel zde má profil a nechci mu to zatím říkat, chci to vyřešit první nějak slušně sama.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
9.4.13 12:41

Normálně slušně jí to říct??? Ať to prostě nebere špatně, ale že matka jsi tu ty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.13 12:42

No na to nemám „odvahu“ prostě na toto jsem slabocha vím, že ona by se urazila :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.13 12:42

Je jim vzácná, nenaděláš nic. Taky by mě to ale vadilo, dělají to moji rodiče, mě odstrčí, skáčou kolem malýho a mám kolikrát pocit, že by jsem se vlastně o něj bez nich ani sama nepostarala. :? Jediný štěstí že s nimi nežijeme. :lol: Ve vašem případě by jsem asi omzila návštěvy a trávila víc času pohromadě jako rodina. Oni sice budou z malý pořád paf, ale jednou za měsíc přivřeš oči.

• Citovat
  • Upravit
726
9.4.13 12:43

Uff… no máš to složité, na jednu stranu chápu tchýni, že malou miluje a chce ji mít co nejvíc u sebe, ale na druhou stranu… fakt nevím, já nemám ani tchýni a už ani rodiče… jsme s manželem sami a říkám si, že by mi bodlo, kdybych měla někoho, kdo mi pojede s prckem ven a pohlídá mi ho

ať to řekneš jakýmkoli způsobem, tak jí to asi urazí :think:
je to opravdu tak strašný, nedá se to přes ten víkend vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
9.4.13 12:44

Buď ráda, že jí má ráda. Určitě to nemyslí špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
9.4.13 12:46

Taky jsem slabocho, ale myslím, že jinak to nevyřešíš. Musíte si sednout a promluvit si o tom. Vysvětli jí, že je to tvoje dcera a ty jsi s ní ráda a chceš s ní být. Že budeš ráda, když ji pochová nebo si s ní bude chvilku hrát, ale nemůže tě nahrazovat. Ty jsi její mamka. Jinak to asi nepůjde. Manželovi bys to měla říct, aby byl na tvojí straně a podpořil tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
@PetaP píše:
Buď ráda, že jí má ráda. Určitě to nemyslí špatně

taky si myslím, že to nemyslí špatně, je z ní celá paf a spíš ti chce ulevit, aby sis odpočinula :)

asi si ještě pamatuje, jaký to byl záhul, když byla na mateřský ona :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865

Tchýně to asi nemyslí zle, nejspíš ti chce opravdu pomoci a chce, aby jsi si odpočinula. Neuvědomí si, že chceš s malou taky být. V klidu si promluvte, nabídni jí, že ti může doma asistovat s různými činnostmi (přebalování, koupání), případně ji vyšli ven s kočárem. Po zbytek času, kdy budeme doma, se domluvte, že budeš mít malou u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
9.4.13 12:47

Chci tvoji tchyni :pankac:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna

Normalne bych si malou vzala, zavrela se do pokoje, ze jdeme jist a spat… :nevim: A pak jdeme ven… Atd, atd…

• Citovat
  • Upravit
2947

Asi jsem divna, ale ja si to uzivam a i uzivala, ze jsem mela chvili klid. Ale s tim jidlem, to bych neskousla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527

Půjčte mi na víkend ty vaše strašné tchyně. Prosííííím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.4.13 12:50

Buď za ní ráda. Jestli tě něco štve, tak to řekni hned v počátku, pak to bude jen horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.4.13 12:51
@palapa píše:
Asi jsem divna, ale ja si to uzivam a i uzivala, ze jsem mela chvili klid. Ale s tim jidlem, to bych neskousla.

No tak tchynca podle mne v dobre vuli usoudila, ze nebude snachu budit, at se vyspi… No a je na ni zle.
Hele, podle mne ma zakladatelka super tchyncu. Chce to jen trochu doladit komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová