Tchýně a moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alli_li
9.4.13 12:52

Kdyz mi jedeme na navstevu k manzelovi mamince, je to stejne. Dloho deti nevidi a nejradsi by s nima byla 24 hodin a obskakovala je. Pravda min to denni denne tak zesilim, takhle jednou za mesic mi to nevadi.
Kdyz uz vim ze to maminka „prehani“ - uklizi detem hracky i kdyz si s nima hrajou, u jidla furt do nich reje at jedi tak a tak apod; tak ji v klidu reknu - mamci nechto bejt, neuklizejto, nech je at si hrajou/jedi/pijou/oblikaji sami.
Kdyz byli mensi tak dcerka mi usinala na rukou - oba vzdy dej mi ji - tak jsem ji rekla ze ne ze ji uspim a pak ji dam pomuchlat. :-)

• Citovat
  • Upravit
3332
9.4.13 12:52

Nepřinést mi ji na jídlo, kdybych o to výslovně požádala, to bych teda řvala :cert:
A jestli můžu připojit zkušenost mojí mámy z 35 let trvajícího úspěšného manželství, a já s ní naprosto souhlasím, nesnažit se věci řešit sám, tím míň s úplně cizími lidmi na netu. Manžel by měl být první, za kým jdeš, když je nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.4.13 12:55

Nejezdit tam a máš po problému.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
9.4.13 12:55

Hodná určitě je a asi to nemyslí špatně, ale určitě byste si měli promluvit a stanovit mantinely, aby vše fungovalo ke spokojenosti všech. Jinak za ni buď ráda. U nás jedna babička téměř nefunguje. U nás byla na návštěvě jen jednou, jinak musíme my za ní, aby ji malý viděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
9.4.13 12:56

@74paja kdyz jsme jezdili ke tchyni, tak ja to davala dost najevi. Ted tam jezdi pritel s malou sam a delaji si tam co chteji a ja to nemusim resit. Mala prijede vysmata, tak je asi vse ok ;-) a vsichni jsme spokojeni, ale male je 20mesicu uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
9.4.13 12:57

A co kdybys omezila navstevy tchyne? Holt by manzel jezdil sam a ty treba ob tyden. Jeste mozna bych ze sebe udelala trosku hormonalne rozhozenou: jakoze mas jeste po porodu zvysenou ochranarskou potrebu a ze se to urcite srovna (vis aby to nebrala jako osobni utok na sebe). Jinak te plne chapu, kdyz byla dcerka tak do roka tak jsem byla jak trni kdyz s ni babicky jeli jen nekam ven ( to bylo jeste ke vsemu tak jednou za ctvrtroku :) A ted bych jim ruce libala ale mam smulu jsou daleko. Sved to na ty hormony ono to nebude daleko od pravdy a uvidis casem pomoc urcite ocenis :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
9.4.13 13:00

Za prvé mi to nepřijde nijak hrozné. To že tě neprobudila nemuselo být nutně z důvodu, aby ti jí náhodou nemusela dát a mohla jí mít u sebe (úplně slyším Můůůůj milááááášek…), ale aby tě nechala vyspat. A to že s ní jde ven? Vždyť ty s ní chodiš určitě celý týden, tak si ten víkend užívej a relaxuj.
Teď ti to možná nepřijde, máš čertsvé mimino, ale za rok budeš ráda, že si jí vezme. Aspoň já bych teda byla a to nejsem krkavčí matka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
9.4.13 13:02

Měla jsem stejný problém. Radím řešit jedině přes manžela. Cokoli jsem jakkoli řekla já, byla ihned uražená, a akorát mě začala nesnášet. Co řekl manžel, musela respektovat, přes to vlak nejel. I když věděla, že to říká za mě. On jen mírnil to přímé napětí mezi mnou a jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
9.4.13 13:03

A ty tam musíš jezdit každý víkend celý víkend?
já bych to omezila na jednou za 14 dní a v klidu dítko tchýni na dva dny předala…
já to teda aspoň tak mám, a jsem popravdě ráda a spokojená jak blecha, když malej chvíli otravuje někoho jinýho a já si můžu dát nohy na stůl a horký kafe :nevim: asi sem špatná matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
9.4.13 13:04

No nevím, dokážu si to živě představit, ale vůbec ti neumím poradit, potřebovala bych sama radu… Je teda fakt, že já dokážu dát najevo - že ne, zkrátka to řeknu - jako třeba - dej mi jí, já si jí pochovám a já na to: né, ona teď bude jíst (spát, hrát si, cokoliv) tak jí to chci dát sama… Jakože neřeším celkovou situaci, ale tyhle chvilkové. Docela to zabírá. Jenže teď, malé je 15 měsíců, a jak vidí kohokoliv jiného, tak se okamžitě věší na mě, prostě vždy než si zvykne potřebuje tak cca půl hodiny a pak už si s lidmi hraje, cokoliv. Jenže - tchýně to jaksi pořád nepochopila, takže okamžitě se na ní vrhá, chce jí k sobě, no, občas je fakt na zabití - no a malá, jak jí vidí, tak hysterák a už jí nepomůže půl hodinka rozkoukání, nechce k ní vůbec a to u nich nebo ona u nás můžeme strávit celý den, jenže já pak celý den nosím malou v náručí - a že se pronese - a bohužel mi přijde, že jak má trauma z ní, tak prostě je to pak horší i u jiných lidí… Když jí týden nevidíme, a přijde třeba moje matka, tak po chvíli úplně super, protože prostě netlačí… A co je perlička, tak tchýně je právě týden v důchodu, za tu dobu jsme jí viděli už 5×! (což je teda i na mě moc) a normálně mi oznámí, že k nám bude jezdit minimálně jednou týdně ( a to nepočítám víkendy), protože nejen že nemá co dělat, ale aby si na ní malá víc zvykla, protože to je tím, že prý se vidí málo… Hrozný!!! A ještě něco, v sobotu jsme u nich byli půl dne, půl dne hysterák, jakmile jsem se odvážila od ní hnout a na blízku byla babička - jinak super, pohoda s dědou dobrý třeba, no a v noci - upozorňuji, že malá se od půl roku v noci budí jen když je nemocná - se budila, nebrečela, ale jen chtěla chovat a být u mě, vždy u mě usnula, ale za hodinu zas… teď už zas dobrý, ale moc nevím teď co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
9.4.13 13:05
@chozin píše:
Uff… no máš to složité, na jednu stranu chápu tchýni, že malou miluje a chce ji mít co nejvíc u sebe, ale na druhou stranu… fakt nevím, já nemám ani tchýni a už ani rodiče… jsme s manželem sami a říkám si, že by mi bodlo, kdybych měla někoho, kdo mi pojede s prckem ven a pohlídá mi hoať to řekneš jakýmkoli způsobem, tak jí to asi urazí :think:
je to opravdu tak strašný, nedá se to přes ten víkend vydržet :)

Nedat dítěti -malému miminku- 5h najíst, jen proto, že si ho chce chovat, mi strašné přijde. Ta moje byla to samý. Ty její pohledy, když jsem řekla, že ho potřebuju nakojit… Třeba pronesla, že malej hlad nemá, když jedl před dvěma hodinama, atd. Někdy jsou fakt nechápavý… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
9.4.13 13:07

Tak tam nejezdi každý víkend, a máš vyřešíno. At jede manžel sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.4.13 13:08

Jestli chces byt hodne opatrna a neurazit, tak si promluv s manzelem (taky diplomaticky) a ten at ji rekne, ze on nechce, aby to tak bylo, ze chce at mas sve povinnosti i o vikendu :mrgreen:

ted vazne - ja chapu, ze te to svym zpusobem stve, ale porad si myslim, ze to je ta lepsi varianta tchyne :think: mi osobne taky „vadilo“ cokoliv od moji tchyne, kdezto od moji mamky ne, proste ke svym rodicum mame jiny vztah a ti druzi rodice pro nas budou cizi, i kdyz vztahy muzou byt nadprumerne. zvaz, jestli by te to rozcilovalo i u tvych rodicu.

a jinak, jak to pisou mnohe jine - uzivej si odpocinku :D
jeste muzes zkusit thcyni nenapadne ukolovat jinyma vecma, aby na malou nemela tolik casu - jako poprosit ji, jestli by neupekla ten vyborny kolac nebo jestli by male neupletla jarni svetrik atd. (nosit ho nemusi ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
9.4.13 13:09

To jídlo by mi vadilo, že kvůli tomu, že chce chovat nenechá malého ani pořádně najíst. Jinak to mám s tchýní podobně a nevadí mi to. Když přijedou k nám, tak ji nechám ať si malého užije, já si mezi tím uklidím, uvařím, jdu si šít atd. Prostě využiju toho, že mám čas pro sebe a o malého je postaráno. Sama si ho užiju, když jsem s ním sama.
U našich je to stejné, radši jdu umýt nádobí po obědě a chvíli si od malého odpočinu, než abych se já starala a mamka uklízela. Buďme rády za to co máme, kdyby se o malého babičky nezajímaly, vadilo by mi to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
9.4.13 13:10

My jezdíme k rodičům jednou za měsíc, tak se to dá vydržet. Ať si užijou. Ale co uplně nesnášim, když za mnou příjde malej, že něco odemne potřebuje a něco mi ukazuje, tak tchýně ho odnáší pryč. Už jsem se kuli tomu hodněkrát chytli i s chlapem, protože to neviděl. A maminka mi chce pomoct :roll:? Takže nic se nemá přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová