Maminka ho ovládá

3
2.4.13 15:28

Maminka ho ovládá

Ahoj všem, pro mě velmi čerstvé téma. Píši, protože se potřebuji ujistit, že nejsem divná a že je to názor většiny lidí. O víkendu jsem se rozešla s přítelem, protože už jsem nevydržela jeho vztah s jeho matkou. Doteď jsem proti ní nic neměla ale jak človek po jistém čase ve vztzahu začna plánovat začalo mi to rychle docházet - jeho matka ho naprosto ovládá. Je mu přes 30 a bydlí celý život s maminkou, i s ní pracoval takže jsou spolu pořád. Jenže on mi oznámil, že se od maminky nikdy neodstěhuje, že se o ní musí starat (tatínek jim bohužel zemřel). Tohle jsem nezvládla a proste začala se svým názorem. Jeho matka je naprosto fit, má všechno, její další dítě dcera bydlí kousek. ALe ona si synka prostě naprosto ochočila, skáče jak ona píská, o víkendu musí vstávat brzy s ní a hned něco dle jejich příkazů dělat. Už jsem k nim nechtěla ani jezdit takže to takhle začalo, Mu to bylo líto ale já prostě nemůžu když to vidím. Nemáme u ní žádné soukromí, jsme pořád s ní s ní s ní. Ona je doma a prostě počká až on dojde domů z práce a pak jdou nakoupit (v pátek večer a já jak blb trčím doma), v sobotu je sní a pracuje. Takže po hádce mě vůbec nepodhopil, proste je jen jeho maminka a konec vztahu. U nás (také bydlím s rodiči, jsem o něco mladší) nemůže být ani půl dne, aby mu ona už nevolala a nesháněla ho. Už mám bohužel taky čas na vdávání a mít rodinu ale v tomhle světě asi nikdy mít nebudu, protože když potkám fajn kluka kterýho ve všem toleruji tak přijde tohle. A on o tom nechce ani diskutovat. Prostě mi popřál vše hezkého do života a konec. Ani se mě nesnaží porozumět. Je mi z tohodle hodně zle, ona mu kupuje i oblečení včetně spodního prádla. On musí jíst dle jejich příkazů (samozřejmě jídlo je hrozné protože je jí 65 let a žijí ve špíně). Nerozumím tomu, snad tohle je úděl dospělosti, odejít od rodičů a chtít mít svou domácnost. Nemohli jsme jít ani do kina nebo jet na výlet aby se pořád nevyptávala, takovým tím způsobem jako by to bylo zbytečné. On nikdy nikoho neměl (aspoň ne doma) takže je to asi ztracený případ, on ho nedá, naprosto ho ovládla. Jediný co mi na to vše řekl, že se mám podívat na svou rodinu, že není dokonalá (což vím) jenže já u našich nechci být do jejich smrti. Asi se budu muset řídit příslovím starého psa novým kouskům nenaučíš. Nečekám že mě starý člověk pochopí ale čekala bych to aspoň od toho kdo mě půl roku uháněl a snažil se o mě jako nikdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
2.4.13 15:34

To je opravdu beznadejny pripad, nema cenu na nej plytvat energii… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.4.13 15:36

Být tebou jsem ráda, že jste od sebe, protože tohle by stejně nikam nevedlo. Já poznala manžela v jeho téměř 29 letech. Taky bydlel u rodičů, taky s nima trávil dovolené, jezdil makat na chalupu atd…ALE…během ani ne měsíce jsme už bydleli spolu, ani ne za rok jsme se brali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
2.4.13 15:39

Takového jsem měla kdysi taky, byla jsem s ním rok a pak ho kopla do prdele…mimochodem…pořád žije s maminkou a je sám :zed: ještě že jsem se ho zbavila. úplně jsem ho potom nenáviděla že byl pořád s ní :cert: rychle pryč :roll: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.4.13 15:40

8o tak jeho máti bych nakopla někam. Je to zapšklá baba co se bojí samoty a ničí mu svou sobeckostí život :cert: na druhou stranu on je asi slaboch že jí nedokáže říct ne. Bolí to, ale tady by tě štěstí čekalo jedině až by nebyla-nemyslim to zle, nepřeju nikomu nic zlého. Asi by byla pořád na prvním místě a ty druhá. Život je krátkej, takhle bys jím akorát mrhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 15:41

Ahoj, hele to nemá cenu s takovým člověkem být taky můj ex.. byl pořád s maminkou apod… když sme spolu plánovaly bydlení apod.. tak nejdřív souhlasil a když už jsem měla najitý byt tak mě řekl že se nikdy od maminky neodstěhuje že chce bydlet u ní, tak jsem to pak ještě vydržela myslela jsem že se změní ale bohužel čekala jsem zbytečně tak jsem ho poslala k vodě.. a jsem ráda že jsem to udála ted mám jiného přítele máme spolu krásnou holčičku a ten od maminky odešel :D a jsem štastná takže si myslím že je dobře že ste se rozešly a vůbec divná nejsi.jsou takové chlapy které od maminky neodejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
2.4.13 15:42

Tak s tímto chlapem bys to fakt nevyhrála, je to beznadějné. kamarádka měla taky něco podobného, maminka mu každý večer volala v šest hodin, že má večeři na stole, ať jde domů, zařizovala jim i bydlení tím způsobem, že se synáčkem jela nakoupit nábytek, ale kamarádka zůstala doma, nesměla nic (bydleli všichni dohromady, i když původně měli rodiče odejít). tak od něj odešla a má klid.
vím že je to teď těžký, ale buď ráda že to skončilo a nemáte k sobě žádné závazky…bylo by to jen a jen horší, pak byste měli třeba děti, rozešli se a vsadím se, že by ti děti chtěla vzít, aby byli u tatínka/synáčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.4.13 15:51

Holky, díky. Nemůžu tomu uvěřit, přitom je jeho matka vzdělaná a chytrá. Spíš než jí nerozumím mu. Prostě mně jen tak odkopl. Mají dvougenerační dům ale vše je hrozné, škaredé prostě horší jak u mojí o deset let starší babičky. Když jsem u nich spávala tak na takovým tom rozkládacím gauči složeném z těch matraček. Já tomu prostě nemůžu věřit. Už bych k ním jít nikdy nemohla, taky jí začínám nesnášet.
Každý mladý člověk touží po své domácnosti moderní a nové a hlavně své. Tohle vše obrátil proti mě, že nevím co je si to vážit rodičů. že my se doma nepodporujeme (haha má sestra nedodělala školu a je v 8měsíci a naši ju nevykopli, jsme tři a měli jsme vždy vše, dovolené, oblečení vše). je mi 26 a doma prostě našim odmluvím, řeknu jim že něco nechci jíst. Ale ona mu v sobotu navaří a prostě on to musí jíst třeba ještě ve středu (z toho se mi zvedá žaludek). Ona ho nutí jíst třeba v 21h večer, jen aby se to dojedlo. Mám za to že mají i společný účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
2.4.13 16:17

Jó, tak tohle je fakt extrém, a to naprostý. 8o Nevydržela bych ani 10% toho, co Ty. Hodně jsem mého, teď už manžela, změnila. A tchýně mě za to nesnáší. Ale taky mi vadilo, že pokaždý, když jsme spolu někde byli, mu volala, kde je, kdy přijde. Vždycky zrovna něco potřebovala. Když jsme někam šli, vždycky výslech, kam na jak dlouho, proč, co tam budeme dělat. Nenávidím to dodnes. Dokonce jsem u nich 3 roky bydlela. Ale už jsme se odstěhovali. Protože takové báby pak kecají do dětí, do všeho. Došlo to tak daleko, že mu tchýně volá zásadně do práce, když není doma, už má ze mě asi takový respekt. :zed:

Znám takového podobného člověka, jako je Tvůj teď už bývalej. Ale je mu 60. Nikdy se neoženil, nemá děti, celý život bydlel s rodiči v jednom pokoji. Rodiče mu umřeli nedávno, dva dny po sobě, všechno mu odkázali. Jinak nemá nic. Je to smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.4.13 16:18

Přítel evidentně trpí Oidipovským komplexem. Je dobře, že jsi sama poznala, že tudy cesta nevede, tedy cesta životem s tímto chlapem. Oni jsou na sobě naprosto závislí, bohužel, a ty by ses na první místo v jeho priotitách nikdy nedostala,.. no možná třebo jo, ale až po smrti jeho maminky… komu by se však na to chtělo čekat že? Hledej si chlapa, který pochází ze stejného rodinného zázemí jako ty, to je nejlepší pro budoucí perspektivní rodinný život, po kterém jistě toužíš :D :palec: držím ti palce, smutek přebolí, těš se na lepší zítřky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.4.13 16:25

¨Ještě, žes utekla. Oni nehledají manželku/snachu, hledají chodící inkubátor, co jim odnosí a porodí JEJICH dítě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.4.13 18:33

Buď ráda, že ses ho zavčas zbavila. Stejně jsi byla a budeš na druhém místě po jeho mamince a to za to nestojí. Nakonec by vás tak jako tak rozeštvala. On očividně vlastní život a rodinu nechce, takže co s tak beznadějným případem. Ať si ho maminka nechá a můžou spolu v tom domě hnít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.4.13 19:57

@Nebojsa asi bych byla ráda, že jsem se ho zbavila.. mamánek, neřešitelný.. bohužel.. takový člověk je pro život ztracen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.4.13 10:39

Bože můj, to jsem zase dopadla. Už se samozřejmě neozval, napsal mi, ať se teda mám v životě hezky, že má ponaučení pro příště, a to mě půl roku přesvědčoval, že jsem ta pravá. Je mi z celé té situace zle. Mám ráda soukromí a chtěla jsem něco, aby jsme měli společné, u nich je vše dle vkusu spíše nevkusu maminky. bych si do svého nemohla ani koupit nový nábytek, pochybuji, že bych ten starý mohla vyhodit. Teď mi došlo, že se o ní chce starat asi i finančně (to bere mzdu, má důchod a navíc určitě i něco jako vdova). Bože to je gól, absolutně to nedávám. No prostě ruče pryč, jak říkáte, holky. To budou mít naši radost, zase na ocet. No mám tři roky na to abych měla dítě, po 30 už ho asi nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.4.13 11:06

@Nebojsa Neboj, určitě se někdo najede a ten limit třicítkou si nedávej, akorát by Tě to stresovalo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová