5 měsíců - rozmazlení u prarodičů?

Míša_8888
24.3.13 19:14

5 měsíců - rozmazlení u prarodičů?

S pětiměsíčním synem jsme strávili týden u prarodičů. Než jsme odjeli, vyžadoval nebýt v místnosti sám, ale stačilo mu většinou vidět na mne nebo přítele a byl celkem v klidu. U prarodičů kolem něj neustále běhali a bavili ho (bydlí daleko, takže ho málo vídají). Pořád ho někdo choval, strkal mu hračky, zpívali mu a povídali prakticky neustále.
Dnes jsme se vrátili, nastolili běžný domácí režim (syn je s námi ale nemůžeme se mu nonstop věnovat a bavit ho) a nastal hrozný problém. Pokud před ním člověk zrovna nedělá opičky nebo ho nekrmí strašlivě řve a dožaduje se pozornosti.

Já si myslím že ho za ten týden prostě rozmazlili - myslíte že je to možné? Myslíte, že se dá jeho dědečkovi a babičce nakazovat aby si s vnukem hráli míň aby pak nebyl doma k nesnesení??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
24.3.13 19:19

A není spíš teď vynervovaný ze změny prostředí? Když jste byli týden pryč…pochybuju, že je 5 měsíční dítě rozmazlené tím, že si ho prarodiče všímali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019

Ahojky… prarodiče jsou od rozmazlování… :D určitě ho to za pár dnů přejde… dědečkovi a babičce nic neříkej, co by jiné za to daly… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551

Taky se toho bojím…můj syn je docela samostatný, nevyžaduje se nosit zabaví se relativně sám, občas když kňourá stačí jak si k němu lehnu no a když jsme u tchýně tak ho s tchánem pořád nosí i když jim třeba řeknu ať ho na chvíli položí tak ho pořád chovají celou dobu…taky se bojím že si na to zvykne, doma nemám čas ho 24h denně držet v náručí :think: po pár dnech si možná zvykne zase na svůj starý režim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
24.3.13 19:20

Myslim ze 5 ti mesicni dite nejde rozmazlit!!!
Diteti se musis venovat!!Kdyz na neho nemas nonstop cas, proc jste si ho porizovali..Promin..
Ja se venuji synovi imrvere nonstop, krom toho kdy spi teda. Budou mu dva roky, od mala na neho mluvim, obcas zpivam, povidam cokoliv..A on je sikovny jak nevim co, krasne mluvi. Snazi se porad neco brebendit…A jsem rada ze na neho stale mluvime od mala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.3.13 19:20

NE, PRARODIČE HO NEROZMAZLILI, JEN SI UŽILI VNOUČKA. Já bych to tak tragicky neviděla. Máš miminko, to žije tím, co je tedˇ, ne, co bylo před týdnem, změnili jste prostředí, tedˇzase, tak je z něj vyjevené, nervozní, překopali jste mu zaběhlé, nejde počítat s tím, že bude brát věci s rozumem, jako dospělý člověk.
Je možné, že bude den, dva nesvůj, prodrážděný, určitě se to brzo srovná.
Pochovejte ho, dejte mu pocit bezpečí, hrejte si, uvidíš, že se to zas dá dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.3.13 19:28

Myslim si, že takhle malý dítko se rozmazlit nedá, určitě ne tím, že se mu někdo věnuje… Prarodiče bych v tomhle neomezovala… :-) on se zas za chvili srovná… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22086
24.3.13 19:28
@Jaja87 píše:
Diteti se musis venovat!!Kdyz na neho nemas nonstop cas, proc jste si ho porizovali..Promin..
Ja se venuji synovi imrvere nonstop, krom toho kdy spi teda. Budou mu dva roky, od mala na neho mluvim, obcas zpivam, povidam cokoliv..A on je sikovny jak nevim co, krasne mluvi. Snazi se porad neco brebendit…A jsem rada ze na neho stale mluvime od mala..

To je zas názor :zed: :zed: :zed:
Až tady budeš za tři roky zakládat diskusi ve stylu „proč si můj předškolák neumí hrát sám a neustále vyžaduje, aby se mu někdo věnoval“, tak si tam tenhle svůj příspěvek vlož na první stránku.

Zakladatelko: to je normální. Měli jste jiný režim, jiné prostředí, tak teď si zase musí zvyknout, že doma je to jinak. Časem se zase srovná. Babičce a dědovi nic nezakazuj a buď ráda, že je to s vnoučetem baví. Od toho prarodiče jsou, aby trochu rozmazlovali - a my rodiče to pak napravujeme. Když jsme byli malí, taky jsme přece hledávali u babiček rozmazlování, pochopení, zastání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
24.3.13 19:30
@Jaja87 píše:
Ja se venuji synovi imrvere nonstop, krom toho kdy spi teda. Budou mu dva roky, od mala na neho mluvim, obcas zpivam, povidam cokoliv..A on je sikovny jak nevim co, krasne mluvi. Snazi se porad neco brebendit…A jsem rada ze na neho stale mluvime od mala..

Nemyslím že člověk který nemá čas NONSTOP si nemá pořizovat děti. Myslím že je normální občas uvařit, uklidit, dojít si na záchod, taky najíst se člověk musí. A pro funkční vztah je potřeba taky občas promluvit spolu, ne jen a pouze na děťátko…

• Citovat
  • Upravit
612
24.3.13 19:32
@Jaja87 píše:

To přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
24.3.13 19:33
@BohunkaP píše:
To je zas názor :zed: :zed: :zed:
Až tady budeš za tři roky zakládat diskusi ve stylu „proč si můj předškolák neumí hrát sám a neustále vyžaduje, aby se mu někdo věnoval“, tak si tam tenhle svůj příspěvek vlož na první stránku.Zakladatelko: to je normální. Měli jste jiný režim, jiné prostředí, tak teď si zase musí zvyknout, že doma je to jinak. Časem se zase srovná. Babičce a dědovi nic nezakazuj a buď ráda, že je to s vnoučetem baví. Od toho prarodiče jsou, aby trochu rozmazlovali - a my rodiče to pak napravujeme. Když jsme byli malí, taky jsme přece hledávali u babiček rozmazlování, pochopení, zastání…

Presne to jsem chtela napsat, venovat se detem neustale, tak by me davno odvezli do blazince :zed: :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
24.3.13 19:35

@Míša_8888 Tak to víš, že se mu to líbilo, dětem se to líbí, když si s nimi babi zpívá a tak. Najednou je doma a musí se snažit.-) Zvykneš si, že po návštěvě se dítě dává pár hodin až dnů do kupy. Je to normální. Určitě prarodičům nic neříkej, je to jejich právo, milovat vnouče nade vše a dát mu to během tý chvilky, co jsou spolu, dostatečně najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
24.3.13 19:38
@Jaja87 píše:
Ja se venuji synovi imrvere nonstop, krom toho kdy spi teda.

Kecáš! V 19:20 jsi chytračila na miminu a nevěnovala se mu! 8)

• Citovat
  • Upravit
5468
24.3.13 19:38
@Jaja87 píše:

Já se rozhodně nevěnuju dětem „imrvere nonstop“, přesto syn v roce a půl mluvil ve větách. Kromě toho je samostatný, umí si hrát sám, miluje společnost, ve školce patří mezi největší pohodáře, přestože je ve tříd nejmladší… a zajímalo by mě, jak by ses chtěla imrvere nonstop věnovat dětem, kdybys jich měla víc… to bys přece nestíhala, kdybys třeba kojila mladší, staršímu bys zpívala? A kdyy to miminko rušilo? :roll: :roll: A kdy chodíš na záchod? Vaříš? Uklízíš? Máš čas na manžela? To jedině, že bys měla hodně spavé dítě, ne?

Zakladatelko, rozhodně prarodičům nic neříkej a užívej si to, že mají chuť se dítěti věnovat, budeš to oceňovat čím dál tím víc :). A neboj, on se za pár dní srovná, je maličký, změna prostedí, lidí okolo, denního režimu… to všechno dělá svoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
24.3.13 19:39
@chytrá horákyňka píše:
Kecáš! V 19:20 jsi chytračila na miminu a nevěnovala se mu! 8)

Třeba spal :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová