Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP Rozhodne nebudu zakladat zadnou diskuzi, o tomhle co jsi psala. A navic za tri roky uz vubec ne protoze synovi bude cca 5
@Leni78 Nevim pco bych mela prehanet…
@chytrá horákyňka Ja nemam zapotrebi chytracit..A navic syn v 19:20 spal.. @bumbinka Ano spal!!!
Ja se teda synovi venuji porad, samozrejmne kdyz varim, tak varim kdyz spinka, a na manzela cas by byl ale nebyva doma.Je tyden pryc. O vikednu mame chvilky pro sebe kdyz syn spi.To jsem psala ze se nevenuji synovi kdyz spi!!!Porad na neho mluvim porad neco delame. takze se staram furt. Nevadi mi to,
A to neni zadny mamanek!!
Zvykni si na to. Dite bude na navstevach i po jiny.
Ja ted vyslala malou k prarodicum na tri dny - doma ufnukana, jen me za zadkem a u nich - nezabrecela, poslouchala. Nech ho, at si zase zvykne na to, ze je doma.
@Jaja87 píše:
Rozhodne nebudu zakladat zadnou diskuzi, o tomhle co jsi psala. A navic za tri roky uz vubec ne protoze synovi bude cca 5 :
Za tři roky bude Tvému synovi pět - takže jak jsem psala, až budeš za tři roky zakládat diskusi „proč se můj předškolák neumí zabavit sám“, tak se nediv, že dostaneš rady „co sis udělala, to máš“.
@Jaja87
Syn je asi poměrně spavý, když jsi v době kdy spí a ty ne, stihla napsat tolik příspěvků
.
Každý nechť si vychovává podle svého, ale ten tvůj první příspěvek byl teda dost demagogickej a možná i zlej.
A abych reagovala na zakladatelku: syn v kojeneckém věku taky tohle dělal, po víkendu s babičkou a dědou (pořád ve středu pozornosti) tak dva tři dny „prudil“ pak se zese znormalizoval. Těch pár dní jsem prostě víc nosila a byla trochu naštvaná, že mi syna rozmazlili
.
@Jaja87 píše:
@BohunkaP Rozhodne nebudu zakladat zadnou diskuzi, o tomhle co jsi psala. A navic za tri roky uz vubec ne protoze synovi bude cca 5![]()
@Leni78 Nevim pco bych mela prehanet…
@chytrá horákyňka Ja nemam zapotrebi chytracit..A navic syn v 19:20 spal.. @bumbinka Ano spal!!!
Ja se teda synovi venuji porad, samozrejmne kdyz varim, tak varim kdyz spinka, a na manzela cas by byl ale nebyva doma.Je tyden pryc. O vikednu mame chvilky pro sebe kdyz syn spi.To jsem psala ze se nevenuji synovi kdyz spi!!!Porad na neho mluvim porad neco delame. takze se staram furt. Nevadi mi to,
A to neni zadny mamanek!!
No jak jsi to popisovala, že pořád se mu věnuješ a tak, tak já znám takový maminky a uplně mě štvou, jak jsou tomu děcku pořád za p*delí. Dej si voraz.
@Jaja87 píše:
Myslim ze 5 ti mesicni dite nejde rozmazlit!!!
Diteti se musis venovat!!Kdyz na neho nemas nonstop cas, proc jste si ho porizovali..Promin..
Ja se venuji synovi imrvere nonstop, krom toho kdy spi teda. Budou mu dva roky, od mala na neho mluvim, obcas zpivam, povidam cokoliv..A on je sikovny jak nevim co, krasne mluvi. Snazi se porad neco brebendit…A jsem rada ze na neho stale mluvime od mala..
Máš doma 5 služebných???
Co to je za blábol „pořizovat si dítě, jen když na něj mám non-stop čas“
![]()
Mám dvojčata, takže i kdybych hctěla, tak by ani jeden z nich neměl non-stop péči, co bys dělala na mém místě??? Nechala si jen jedno dítě??? Co budeš dělat, až budeš mít další dítě, i když s tímhle přístupem spíš mít nebudeš ![]()
@Míša_8888
zakladatelce - myslím si, že je to pro dítě po týdnu změna prostředí a musí si zvyknout zase na „doma“ během 1-2 dnů se to srovná ![]()
@Jaja87 jako promin, ale to je fakt na cvokhaus, dite si taky potrebuje od mamy oddechnout. Ja nejsem uplne extra venujcici se mama, kdyz jsou spokojeny sami, tak se nevnucuju, deti jsem chtela, ale odmitam byt jejich otrok, v ramci zachovani maminky potrebuju taky cas pro sebe.
k zakladatelce: to se srovna, zmena prostredi, do toho treba vyvojova zmena, ted si snim furt nekdo hral, tak je rozhozenej. Ted se mu asi bude treba vic venovat, ale brzy si to zas lehne. Nech rodice at s nim juchaj dle libosti.
my mame rodinu taky daleko a navraty jsou krusny, byvam rozhozena i ja - zijeme v cizine, tak je to sok.
Jo a s druhym se uz opravdu jim nejde venovat stoprocentne, bohuzel si nekdy i poplacou, nez muzu zasahnout.
@Jaja87 zajímalo by mne, jestli si tvůj syn umí samostatně hrát.
Jeslti vydrží sám v jiné místnosti, než ty a hrát si tam - sám. Jeslti se umí samostatně zabavit, najít si svoji samostatnou činnost? Alespoň na 20 minut? ![]()
Zda budu mit druhy ditko je na nas…Druhy jiste chceme ale casem…
tak jako syn kdyz si hraje sam taky mu nevysim za zadkem. A necham ho, ale kdyz prijde, tak se me venuji porad, a obcas zde neco pisnu kdyz treba odejde a nepotrebuje me..Voraz si nepotrebuji dat!!!
Spavyho syna nemam spi normalne jak by mel.Pisu sem kdyz mam cas, kdyz si hraje sam.
Kdybych mela dvojcata venuji se obou stejne,..Ale dvojcata nemam.
@berry4 Do jine mistnosti jde si pro hracky ale hraje si v obyvaku, sam!!!
Sam v jine mistnosti neni, nechce tam byt sam a ja ho ani nenutim, je maly jeste aby tam byl sam,..Donese si hracky a hraje si zde v obyvaku.
Jak psaly ostatní, je to změnou prostředí, náš prcek byl taky jako malý rozhozený, některé děti snášejí přesuny lépe a jiné hůř. Dej tomu tak tři dny a on se zase srovná. A pokud můžeš, navštěvuj dědu s babičkou častěji. Náš prcek je u nich často a všem třem (včetně našeho dnes už 1,5letého prcka) to náramně prospívá a já z toho mám velkou radost..
@berry4 Ano.
![]()
Muzu se zeptat mimo tema? U kazdyho se me ukazuji jakesi grafy jak maji stare ditko.To jsi si udelala sama? ![]()
Nespal!