Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak může a nemusí ty ji znáš
já bych teda byla aspon ráda zato že někdy pohlídá tohle já neznám
ale na druhou stranu tě chápu a zkusila jsi ji někdy v klidu říct že to je špatné že je třeba nemůže vrátit v pátek že v sobotu něco máte jako myslím tím naznačit ji to třeba by tohle pomohlo
Mně by to hrozně vadilo. Ano stát se může, že se něco změní, ale ne furt. Takhle celá rodina skáče jak ona píská. Je fajn, že pohlídá, ale to bych snad raději byla bez hlídání než tento chaos.
Asi bych jí dávala děti max na víkend a jestli bych chtěla na dovolenou jenom s manželem dala bych děti k tvé mamince, abys nemusela rušit dovolenou.
Příspěvek upraven 14.03.13 v 12:36
To vypadá jako naschvály… Nevím, jak moc jsi vyjela, třeba to bylo zbytečně ostré, ale řekla jsi pravdu. Prostě se na to nespoléhejte a hotovo. Vypekla vás už víc než dost.
Možná si sama nepamatuje, co slíbí, jen to tak plácne a pak zapomene…
Mě když hlídají (jde většinou jen třeba o pár hodin), tak se domlouváme na několikrát, dopředu, protože dělá směny. A nakonec 100% vím, na čem jsem.
@Mišela1 píše:
Mně by to hrozně vadilo. Ano stát se může, že se něco změní, ale ne furt. Takhle celá rodina skáčete jak ona píská. Je fajn, že pohlídá, ale to bych snad raději byla bez hlídání než tento chaos.
Asi bych jí dávala děti max na víkend a jestli bych chtěla na dovolenou jenom s manželem dala bych děti k tvé mamince.
To je sice taky řešení, ale moje máma je v invalidním důchodu, vážně nemocná, u hlídání musí být i můj táta, sama zvládne tak pár hodin, max. den. Tudíž, když nám tchýně hlídání nabízí, rádi využijeme. Bohužel její hlídání znamená sedět doma na zadku a čekat na telefon, kdy bude další změna
nechci být nějak nevděčná, ale bohužel je to tak…
Udělala si dobře. Kdyby se to stalo jednou tak neřeknu…ale aby se to stávalo pořád. To je docela opruz. A moje rada. Vůbec na ní nespoléhej a nic si s ní raději neplánuj. Zařid si jiné spolehlivější hlídání. ![]()
Tak na ni nespolehej a smiř se s tím že bud pohlídaji vaši nebo nic
nebudeš se nervovat a na výlety pojedete všichni
Děvče, myslím, že jsi byla ještě slušná. Nesnáším nespolehlivé lidi a raději s nimi vůbec nic neplánuji. Ještě se jim přizpůsobí většina lidí a ve finále zavolají, že si to rozmysleli. To je lehce na pěst.
@Anonymní píše:
To je sice taky řešení, ale moje máma je v invalidním důchodu, vážně nemocná, u hlídání musí být i můj táta, sama zvládne tak pár hodin, max. den. Tudíž, když nám tchýně hlídání nabízí, rádi využijeme. Bohužel její hlídání znamená sedět doma na zadku a čekat na telefon, kdy bude další změnanechci být nějak nevděčná, ale bohužel je to tak…
Aha to jsem netušila. No lehké to nemáš, ale je potřeba opravdu nastavit nějaká pravidla i na hlídání. Protože pak ti to život neulehčí ale spíš komplikuje. Mně hlídají tcháni, zatím jenom staršího - 3 roky, ale vždy se domluvíme aby to vyhovovalo všem.
Myslím, že jsi reagovala přiměřeně a místně. To přeci nejde, aby něco slíbila, a pak to rázem změnila. To mi přijde jako taková opičí láska z její strany-strašně chce hlídat, ale pak si uvědomí, že by to pro ni asi znamenalo omezení a to věnovat se jen dětem…a couvne. Jinak si to ani nedokážu vysvětlit. ![]()
Buď bych zahájla taktiku-domluvíme se na hlídání, ale bude to 100% a pokud to 6X změníš, tak už o tvou pomoc nestojím a na děti se můžeš chodit dívat k nám. tát se může, že to nevyjde, ale to jsou vysvětlitelné situace a není to pravidlo, že. ![]()
Já mám tchýni jako z Marsu.Ze začátku mého těhotenství mi dělala přednášky o postižených dětech, vrozených vadách, které se projeví až za života dětí…Pak jí manžel vypláchl žludek, jestli je ormální mi toto vykládat? Pak se do mého 7. měsíce o nás ani moc nezajímala a nevyhledávala nás. Pak se to obrátilo na 110% a začala se chovat, jak prdlá. Pusinkování mého bříška, neustálé hlazení, smsky denně…Před týdnem jsem porodila, to byla za mnou v porodnici. Malou si pochovala na půl minuty, odfotila se s ní. Skoro týden jsme doma a ona tady ještě nebyla.Jen posílá sms.Ale ne, že by se zeptala na maličkou, ale píše mi její malodramata, co prožívá
Mě to vůbec nezajímá
To bude babička na hlídání, co?
Bych jí nesvěřila ani křečka ![]()
Záleží proč to mění. Jestli naschvál, tak si byla ještě slušná
Ale jestli je jen chaotická, nespolehlivá, tak za to vlastně tolik nemůže a třeba jí to ani nedochází, že vám to tolik komplikuje
Omluvila bych se, že jsem po ní vyjela a promluvila bych si s ní narovinu, dala příklady jako tady a uvidíš, jak bude reagovat…Třeba jí to dojde.
Já sice chápu, že není povinnost tchýně nám děti hlídat, popř. že by se nám musela přizpůsobovat. Ale když sama termín navrhne s tím, že si máme někam vyjet a ona termín bezdůvodně prohodí, mě teda normální nepřijde. Zrovna letos jsme od nich k vánocům dostali docela drahé lístky na jedno vystoupení, program je v úterý, tak jsem se jí ptala, jak nám chce děti hlídat, když ve všední den chodí do práce a bydlí od nás 200 km. Ona mi odpověděla, že je to moje starost a mám na to půl roku si někoho sehnat, popř. si mám říct mámě. A já na to, jestli se našich ptala, když už nám vybrali datum na pevno, jestli třeba už něco nemají nebo proč nám takové dárky kupují, když nemůžeme vzít děti s sebou, jsem se od manžela dozvěděla, že jsem drzá a nevděčná… ![]()
Ahoj, mám takový menší problém s tchýní ohledně hlídání, na poslední chvíli vše změní… Třeba loni do nás od začátku roku hustila, že má začátkem srpna dovolenou, že si kluky na týden vezme, ať si s manželem někam vyjedem. Nakonec volala koncem června, že by si kluky vzala začátkem července na ten prodloužený víkend, jak byly státní svátky, jestli něco nemáme. Kluky si sice odvezla, ale čekala jsem že to bylo jako navíc a kluky si ještě v srpnu vezme, že naše dohoda platí. Místo toho volala koncem července, že jedou do Itálie. To mě docela dostalo. Sice jsme si žádný pobyt zatím neplatili, ale něco vyhlídnutého jsme měli. Nakonec jsme odjeli o týden déle, hlídala moje máma, ale zase tím pádem přišli o dovolenou oni, protože táta jinou dovolenou nedostal. Pak volala cca za 4 měsíce, že by si kluky zase vzala a kdyžtak by v pátek pro ně přijeli. Já jí na to říkám, že jsou zrovna do neděle u mojí mámy, ale že jí to teda řeknu, že si je tam v pátek můžou vyzvednout. Mají to k nim blíže než k nám, takže by ještě ušetřili za benzín. Nakonec tchýně volala ve čtvrtek, že když už jsou u našich, že jim je nechce brát a vezme si je jindy… Naši už s tím počítali, na sobotu si udělali program, my na pátek taky, výsledek byl takový, že jsme si k našim museli v pátek jet. Další hlídání tchýně vypadalo tak, že si kluky od neděle do neděle vezmou, věděli, že v sobotu jdeme na muzikál. Ve čtvrtek zavolali, že by chtěli mít už volný víkend a vrátí je už v pátek. Narychlo jsem zase musela otravovat mámu, aby nám ten muzikál nepropadl. Kdybysme nic neměli, tak mi je to jedno, ale tohle je podle mě sviňárna. Tento rok už zase tchýně prudí, jak bude v srpnu hlídat, ať si něco naplánujem - moje vzteklá reakce byla, že bych si na to jejich hlídání nezamluvila ani místo v restauraci… tchýně je strašně uražená, já teda nevím, myslíte že jsem to přehnala?