Jsem snad divná já? Moje maminka je na mě zvyklá

Anonymní
18.3.13 16:50

sem snad divná já?

Ahojky mám prosbu musím anonymně aby se rodina nedozvěděla. mám takový problém nevím jestli jsem divná já nebo já už nevím.. stalo se toto: bydlela jsem u rodičů jsem poslední jejich dítě a maminka na mě byla hrozně zvyklá a byla semnou i u porodu malé má jí strašně ráda jenže přítel pracuje 200km od nás a viděl svou dceru jen o víkendech někdy ani to ne tak navrhnul aby jsme se sním přestěhovaly tam kde pracuje aby mohl být snáma pořád. tak jsme se přestěhovaly a doma byl strašný humbuk kvůli tomu maminka si přála cukrárnu tak se vše zařídilo apod, já jsem sní šla do toho že to budem dělat obě ale ted jak jsme se odstěhovaly tak naši nemají rádi přítele že to byl od něj podraz ale já chtěla aby malá měla tátu u sebe, jezdím domů každý víkend a někdy jsem tu i celý týden abych mamině pomohla s pečení apod. s přítelem se skládáme na půl na jídlo, nájem a zbytek peněz dáváme na stranu aby sme měly kdyby se něco po.. nebo aby sme si mohly pak koupit byteček sice přítel vydělává víc než já mám rodičák 11500 na dva roky ale jde na půl a když mě chybí peníze tak mu řeknu a on mě je dá. Doma slýchám že má vše platit on že je to ubožák apod.. nevím už jsem z toho neštastná z těch řečí apod.. ted mamka na mě vyvalila že za každý den po mě chce 100kč na den když tu budem mě se to zdá moc neříkám že bych jim nic nedala ale když přijede jejich dcera a pomahám jí tu a musím zato platit a ještě ví že si šetříme mě to příjde trochu jako od ní naschvál co si o tom myslíte vy? kdyby rodiče byly nějaký chudáci které by nemněly tak ráda jim dám ale aby sme platily ještě zato že přijedem mě příjde blbý(já bych to třeba po své dceři nikdy nechtěla) samozdřejmně že jídlo si u rodičů kupujem samy apod.. ted mama naučila malou věci takové že se mě to nelíbí a říká jí tohle udělej na toho pána co u něj bydlíte tím myslí jejího tátu. nevím co si o tom mám už myslet nebo jestli už sem blázen potřebuju poradit co byste si o tom myslely vy. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3142
18.3.13 16:55

Myslím že by sis měla udělat pořádek u maminky, já bych jí už asi poslala někam. máš teď svojí rodinu ta má přednost ne maminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.3.13 16:55

No nemyslím si, že bys byla divná, maminka tě asi tímto chováním „trestá“ za to, že jste se odstěhovali. Chápu, že je z toho třeba nešťastná ale nedá se nic dělat, máš svou rodinu a pokud přítel nemá jinou možnost práce, tak to odstěhování asi bylo dobré řešení, měl by vidět své dítě vyrůstat…
Mě by především vadilo, že maminka takhle „očkuje“ dítě proti tatínkovi, to bych okamžitě zarazila. A pak prostě mamince slušně vysvělit, že to jinak nešlo a pokud kolem sebe nepřestane takhle kopat, tak prostě jezdit nebudete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
18.3.13 16:56

No, teda situaci ti nezávidím. mě teda přijde divné kupovat si u rodičů jídlo a ještě jim platit za pobyt??? teda kdyby to bylo dlouhodobě a já u nich bydlela, tak ano. ale když přijedeme na návštěvu, tak by si naši ani nic nevzali. aspoň se snažím udělat nákup a nebo něco přivézt, když jedeme na víkend. Když jsou u babičky s dědou děti o prázdninách, tak nabízím peníze „na provoz“, ale nechtějí o tom ani slyšet…
myslím, že maminka nemůže přenést přes srdce, že ses odstěhovala. ale jste rodina hlavně ty, přítel a dcera. tohle by si měla maminka uvědomit a pokusit se to respektovat. asi to pro ni bude hodně těžké, ale musí tě nechat žít vlastní život. škoda, že je v tom ještě ta cukrárna :-( to dost komplikuje situaci…
no a docela silně bych se ohradila, kdyby mi jakákoliv babička štvala dítě proti partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.3.13 16:57

Já bych radila mámě nic o příteli neříkat- o penězích, co doma a tak, aspoň nebuddou řeči a když tak odkývat a myslet si svoje..
Jinak já bych neplatila, ale kupovala bych si jídlo.. Asi to má každý jinak, ale když jsem jezdívala třeba na dva dny k mámě, tak jsem si to jídlo prostě koupila.. Apoň pár jogurtů do lednice, nějakou šumku pro malého, přesnídávku, něco na den třeba čokoládu, kávu…
Peníze jako takové mi přijdou divné no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
18.3.13 16:59

Jezdi na návštěvu jednou za měsíc na víkend a je. Máš svůj život.. To že nemohou překousnout že jsi se odstěhovala je jejich problém. chápu že máš rodiče ráda, ale musí si uvědomit že ty už máš svoji rodinu a samozřejmě je na prvním místě aby jste spolu jako rodina fungovali. Babička nevynahradí tvému dítěti tátu kterého vídalo jednou za 14 DNÍ… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 17:01

Mne to příjde tedy divné, aby po tobě tvoje maminka chtěla peníze, kdyz tam přijedeš 200km na své náklady a jídlo si platíte samy a ty jí pomáháš v její práci. I to placení jídla mi příjde divné, přeci jen jsou to tvý rodiče a hostí tě, ty jsi jejich dítě. Nehostí cizí lidi. Samozřejmě občas si něco zaplatit je vpořádku, ale toto mi příjde už moc.
A samozřejmě bych nenechala své rodiče, aby mé dítě naváděli proti mému partnerovi! Navíc, když ty s ním žádný problém nemáš! A i kdyby jsi měla tak to není jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.13 17:02

Právě jsem si říkala ano budem sem jezdit každý víkend tak i kdyby nic nechtěly tak bych jim koupila jídlo a nebo něco takového, ona chce vyložene na elektriku a vodu a topení oni si udály extra studnu u baráku a všeljaký vymoženosti a myslím si že za celý den elektriku nespotřebujem za 100kč když zapnu televizy pouze večer.

• Citovat
  • Upravit
12743
18.3.13 17:02

K mamince bych přestala jezdit s tím, že si nemůžu dovolit platit 100 denně a hotovo. takové chování je na pováženou. navádět dítě proti tátovi je pro mě teda vrchol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
18.3.13 17:04

Asi bych si s maminkou popovidala, ze mas proste svoji rodinu a ze to musi respektovat a pokud ne tak ze te a malou videt nemusi a myslim si ze otoci.. a stim ze chce 100kc kdyz tam jeste jezdis pomoct, asi bych ji to taky rekla, ze jezdis pomoct a ne jim platit.. asi bych si byt tebou dupla, tohle preci nejde.. a divna rozhodne nejsi :hug: drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075

No aby mi vlastní máma řekla, že chce peníze 8o ježiš, díky bohu za mojí mámu, navíc by tvého partnera měli respektovat, nemusí ho milovat ale měli by se zdržet komentářů. Já k našim jezdím párkrát do roka na týden, mám to skoro 300km, tam se máme královsky, samozřejmě nejezdím s prázdnou, a třeba zaplatím větší nákup ale protože to chci sama udělat (rodiče jsou v důchodu). To samé když přijede rodina za námi do prahy, taky se starám se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151

Maminka zkouší první poslední aby tě měla jen pro sebe. to je od ní hnusný. musí akceptovat, že jsi dospělá, máš přítele, dítě a vlastní život… řekni, že nebudeš platit, to radší zůstaneš doma (u přítele). protože toto je nenormální chování. a ještě navádět malou. já bych to asi těžko snášela. chápu, že máš maminku ráda d chceš jí pomoct, ale ne aby sis kvůli tomu zničila vlastní fungující vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
18.3.13 17:05

No, maminka by mě v tomto případě viděla asi jednou za půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.3.13 17:05

Tak mě nepřijde moc normální už ten začátek, přeci pokud s někým čekám dítě, tak s ním taky bydlím a nebydlím s rodiči.
Dohodli jste se na nějakém podnikání a pak jsi to mamce hodila na hlavu a šla bydlet s přítelem.

Na druhou stranu, pokud je maminka taky takový dáreček, že říká a dělá, co tady popisuješ, tak si asi nemáte co vyčítat. Nějakou dobu bych tam nejezdila, ať emoce trochu vychladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.13 17:08
@Gladys píše:
Tak mě nepřijde moc normální už ten začátek, přeci pokud s někým čekám dítě, tak s ním taky bydlím a nebydlím s rodiči.
Dohodli jste se na nějakém podnikání a pak jsi to mamce hodila na hlavu a šla bydlet s přítelem.Na druhou stranu, pokud je maminka taky takový dáreček, že říká a dělá, co tady popisuješ, tak si asi nemáte co vyčítat. Nějakou dobu bych tam nejezdila, ať emoce trochu vychladnou.

ono to podnikání není nic tragického je otevřeno on března do října je to na vesnici v hodně zapadlí ano příjdou lidi ale že by to byl každodenní frmoj to nenee třeba ted celý týden nikdo nepřišel jen o víkendu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová