Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
… no, ještě bych se pobavila se sestrou - co tam bylo za problém ![]()
Jinak já to mám k rodičům cca 65 km. Když chci jet k našim na víkend, tak jsou ochotni pro mě a dceru přijet svým autem. Neplatím jim za benzín, za jídlo, už vůbec ne za teplou vodu. Moje mamka se mě ještě ptá, co chci koupit. Postarají se o všechno včetně dcery, tu mi nosí jen na kojení a na přebalení.
Tak za takovou matinkou bych nejela ani na Vánoce a přerušila veškerý kontakt. Chová se k tobě, jak kdyby tě snad neměla ani trochu ráda!!!
Nejezdi tam. Aspoň půl roku, ať vidí, že máš svou hlavu. Buď se začne chovat jinak a pokud se i tak nezmění, tak už bych tam nejela nikdy. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky mám prosbu musím anonymně aby se rodina nedozvěděla. mám takový problém nevím jestli jsem divná já nebo já už nevím.. stalo se toto: bydlela jsem u rodičů jsem poslední jejich dítě a maminka na mě byla hrozně zvyklá a byla semnou i u porodu malé má jí strašně ráda jenže přítel pracuje 200km od nás a viděl svou dceru jen o víkendech někdy ani to ne tak navrhnul aby jsme se sním přestěhovaly tam kde pracuje aby mohl být snáma pořád. tak jsme se přestěhovaly a doma byl strašný humbuk kvůli tomu maminka si přála cukrárnu tak se vše zařídilo apod, já jsem sní šla do toho že to budem dělat obě ale ted jak jsme se odstěhovaly tak naši nemají rádi přítele že to byl od něj podraz ale já chtěla aby malá měla tátu u sebe, jezdím domů každý víkend a někdy jsem tu i celý týden abych mamině pomohla s pečení apod. s přítelem se skládáme na půl na jídlo, nájem a zbytek peněz dáváme na stranu aby sme měly kdyby se něco po.. nebo aby sme si mohly pak koupit byteček sice přítel vydělává víc než já mám rodičák 11500 na dva roky ale jde na půl a když mě chybí peníze tak mu řeknu a on mě je dá. Doma slýchám že má vše platit on že je to ubožák apod.. nevím už jsem z toho neštastná z těch řečí apod.. ted mamka na mě vyvalila že za každý den po mě chce 100kč na den když tu budem mě se to zdá moc neříkám že bych jim nic nedala ale když přijede jejich dcera a pomahám jí tu a musím zato platit a ještě ví že si šetříme mě to příjde trochu jako od ní naschvál co si o tom myslíte vy? kdyby rodiče byly nějaký chudáci které by nemněly tak ráda jim dám ale aby sme platily ještě zato že přijedem mě příjde blbý(já bych to třeba po své dceři nikdy nechtěla) samozdřejmně že jídlo si u rodičů kupujem samy apod.. ted mama naučila malou věci takové že se mě to nelíbí a říká jí tohle udělej na toho pána co u něj bydlíte tím myslí jejího tátu. nevím co si o tom mám už myslet nebo jestli už sem blázen potřebuju poradit co byste si o tom myslely vy.
Tak jak to u vás vypadá, chystáš se na víkend opět k vašim nebo to vadržíš a nějakou dobu se tam neukážeš?
Chudák dítě, každej týden vláčený tak daleko, žádnej klid, s tátou nemůže trávit čas jako jiný děti, máma o víkendu pracuje, babička je zlá a očkuje ho i mámu proti otci. Manžela, kterej dělá co může pro svou rodinu a tohle má ta to je mi líto též.
Je to smutný příběh. Jediný co můžu poradit je, nepodlehnout a jít si svou cestou. Pokud máš přítele, který vás s dcerkou miluje, rozhodně bych ho nevyměnila za mámu, která Tě manipuluje a citově vydírá. A i kdyby ses vrátila, stejně ses už „provinila“ a měla bys to stále na talíři… Vyděračům se nesmí ustupovat, nikdy jim nevyhovíš a požadavky stále stupňují. Vím je to těžké zvlášť u vlastní mámy
Moje švagrová takhle jezdila víkend co víkend s dětmi pomáhat svým rodičům - pochvaly nebo uznání se nikdy nedočkala a teď když jsou děti dospělé si uvědomila, že místo aby se jim a manželovi věnovala jezdila pomáhat rodičům, kteří nakonec téměř popřeli, že tam vůbec jezdila… jenže čas nejde vrátit, skončila na antidepresivech a bude se rozvádět, její manžel taky nikdy nebyl dost dobrý:-(
Navádět vnučku proti vlastnímu tátovi?! No to je silné kafe…
Přeji hodně sil…
Připadá mi, že si tvá rodička vysnila cukrárnu a malovala si, jak v ní bude její nejmladší dítko makat. Tys její plán hezky plnila, dokud se neobjevil cizí mužský a neoblbnul ti hlavu. Ok, otěhotněla jsi s ním (další levná pracovní síla do domu), ale pořád poslušně poslouchala maminku. Najednou ses vzepřela a maminka to neustála. Poddaní přece plní rozkazy vrchnosti a ty si klidně odjedeš! To ti maminka nepovolila. No alespoň se jako ovečka vracíš každý víkend, takže maminka do tebe může rýt, jak jsi špatná, že máš vlasní vůli. Třeba ti to časem dojde, s oním cizím chlapem se rozejdeš, vrátíš se se k mamince a budeš držet ústa a krok.
Každopádně bys jí měla každý týden přestat dělat vola. Makáš tam a ještě za to ochotně platíš. Kdybys tam jezdila 1× měsíčně, tak i to je moc. Teď bude tepleji, tak přece můžete s přítelem a dítkem dělat výlety. Proč bys měla trávit čas někde, kde s tebou jednají jako s onucí. Zvlášť když ona osoba ještě navádí dítě proti jeho otci. Já dceři tatínka vychvaluji do nebes - jéé, táta přišel dřív z práce, protože si chce s námi hrát; tatínek bude mít radost, že jsi krásně utřela prach; ukaž tatínkovi ty krásné kalhotky, co máš na sobě (učila se na nočník). Dcera má 19 měsíců a tatínek je pro ni polobůh.