Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
ano mám za práci peníze dostanu. ale platím jim za elektriku, teplou vodu a topení když tu jsem
Takže vlastně nula od nuly pojde a vlastně to ještě doplácíš. Má teda smyslu tu cukrošku provozovat? Jestli spíš nemáte náklady vyšší než výdělky.
@Ariadne píše:
Takže vlastně nula od nuly pojde a vlastně to ještě doplácíš. Má teda smyslu tu cukrošku provozovat? Jestli spíš nemáte náklady vyšší než výdělky.
přesně tak ![]()
@Ariadne píše:
no nevím třeba o prázdinách je to něco jinýho ale je to jen dva měsíce kdy se fakt vydělá. a za ty dva měsíce co vyděláme se ani nedá vyžít normálně sama mama to říkala. ale jen mě štve že tu platím zato že se vysprchuju v teplé vodě, že si zapnu televizy apod.. že nám tu topí když tu jsme za tohle si všechno platíme… ted jsem byla s malou u babičky a ta se mě ptala jestli mě máma dá jídlo když přijedem sem jí říkala že ne že si musíme vařit samy a ona jen koukala a kroutila hlavou a taky než sme se stěhovaly braly jsme si ledničku aby sme nemusely kupovat novou tak jsem se jí ptala když přijedem jestli si jídlo můžu dát kní tak mě bylo řečeno že ne že ona má svoje a já svoje at si koupíme další když sem budem jezdit.. tak jsem musela koupit ledničku a po dobu než sem jí koupila jídlo jsem si nechávala za oknem když mrzlo apod..
Měla byses nad tím pořádně zamyslet taky by se mohlo stát, že příteli dojde trpělivost a přijdeš o něj.
Teda s tou ledničkou jsi mě dobila
to ti to nepřijde jako využívání. Cukroška je prodělečná, ale pomáháš, jezdíš. Doma za všechno platíš. Skoro mi přijde jakoby se tě snažila za něco trestat. Na jednu stranu se může poprdět z malý, byla u porodu a na druhé se sama jako matka nechová.
Přijde mi, že se necháváš využívat.
To je síla, asi bych jezdila na návštěvu jednou ročně, jestli vůbec teda.
Malou očkuje a ještě si k ní nemůžeš dát ani za vaše prachy koupené jídlo, co to je za matku proboha
Omlouvám se, ale to je fakt mazec ![]()
Je to hrozný ale já jsem taková že prostě než něco řeknu už musím hoodně pěnit spíš je to takový strach nebo nechci spíš být hnusná na rodiče jsem ráda že mě tu zařídily cukrárnu ale kdyby aspon to nějak vynášelo to samý mě řekla pokud on chce být snáma tak měl opustit práci kde má dobrou práci ted ho maj povíšit ještě a měl jít sem za náma že já sem taky obětovala práci ale že on se taky nedokáže přispůsobit a když sem jí to vysvětlovala tak mě nato řekne že jí to nezajímá pokud chce být snáma měl opustit svou práci.. je to těžký no ale přítel se taky už rozčiluje říkal že až ho to naštve že sem pojede semnou a zabalí všechny ostatní věci a řekne jí že sem nebudem jezdit že nám to nedovolí když se chce takhle chovat a nebo že jí mám říct že když budem jezdit tak nebudem u nich ale u jeho babičky která po nás nic chtít nebude..
To s tou ledničkou je vyloženě hustý, představa, že mi přijede (milá a vítaná) návštěva, já je zkásnu o 100Kč na den a pak jim řeknu, že pokud si chtějí dát své vlastní zakoupené jídlo do lednice, ať si zakoupí lednici vlastní…je to fakt ujetý, přijde mi, že vlastně tvoje máma o vaše návštěvy zas až tak moc nestojí. Nejezdila bych, nebo jen jednou za čas, počkala bych si na pozvání, nechala bych se chvíli přemlouvat a rozhodně bych za tu návštěvu nic neplatila. To je snad i v jejím zájmu vidět vnučku, ne?
Já myslím, že chce zakladatelku dohnat k rozchodu a neunesla, že se jí holčička zamilovala 200km daleko a ne do Vency odvedle ze vsi. Vydírá tě a moc dobře ví, jaká jsi a že o tom budeš 1000× přemýšlet, než něco uděláš. Opravdu bych se kousla a nejela tam, ať si cukrošku nacpe, kam chce. Jenže ty to bereš, že je to tvoje máma. To je těžký. Na jednu stranu to chápu, ale na druhou? odsaď pocaď ![]()
Tak ta tvoje matka je fakt hustá… Já vůbec nevím, proč to řešíš. Tady je to snad jasný. Prostě tam za nima nejezdi tak často. I když u tebe mám pocit, že se tady z toho vypíšeš, ponadáváš si a skutek utek. Že prostě u rodičů sklopíš uši a posloucháš je.
Tak držím palce, ať sebereš odvahu a řekneš dost. Tohle opravdu NORMÁLNÍ chování milujících rodičů vůči dceři není… To nemluvím o tom, že ty jsi na mateřský, v týhle době se spíš rodiče snaží pomáhat svým dětem a ne naopak.
![]()
@Ariadne píše:
Já myslím, že chce zakladatelku dohnat k rozchodu a neunesla, že se jí holčička zamilovala 200km daleko a ne do Vency odvedle ze vsi. Vydírá tě a moc dobře ví, jaká jsi a že o tom budeš 1000× přemýšlet, než něco uděláš. Opravdu bych se kousla a nejela tam, ať si cukrošku nacpe, kam chce. Jenže ty to bereš, že je to tvoje máma. To je těžký. Na jednu stranu to chápu, ale na druhou? odsaď pocaď
tak nějak o tom rozchodu jak povidáš tak mě to přišlo když sme se stěhovaly.. je pravda že jsme se přítelem dost hádaly když jsme byly tady ale jak řekl on ty když si bydlela s matkou si byla jiná dávala si na ní apod.. a já si to taky uvědomila že to tak bylo od tý doby co sme spolu se nehádáme a jsme oba štastný no ale než sme se stěhovaly tak máma jen prohlásila vždyt se spolu hádáte nevím co tím chcete zachránit když se odstěhujete to stejně nemá cenu nic splepovat.. je pravda že to tak citím že by byla radši kdyby jsme se rozešli přítel taky pochází odsud ale tam má prostě dobrou práci už se někam dostal a je nesmysl tu práci opouštět. a já tam mám víc možností najít práci než tady
Teda holka, já jen zírám
lednice mě fakt odrovnala…
a počkej, jak je to teda s tím podnikáním? rodiče ti zařídili cukrárnu a nebo jsi ji měla společnou s maminkou. Pokud první, tak bych prostě ukončila živnost a adijé. pokud druhé, tak bych prostě ukončila spolupráci s maminou a jezdila jí vypomáhat v době největšího náporu, tedy přes léto
a je přece nesmysl, aby přítel opustil výbornou práci, která vás uživí jako rodinu, a šel se „zahrabat“,na vesnici se 4 baráky. z čeho pak budete žít?:???
je evidentní, že si maminka vysnila, že budeš napořád s nimi. a co na to všechno vlastně tatínek?
@Hellik píše:
Tak ta tvoje matka je fakt hustá… Já vůbec nevím, proč to řešíš. Tady je to snad jasný. Prostě tam za nima nejezdi tak často. I když u tebe mám pocit, že se tady z toho vypíšeš, ponadáváš si a skutek utek. Že prostě u rodičů sklopíš uši a posloucháš je.
Tak držím palce, ať sebereš odvahu a řekneš dost. Tohle opravdu NORMÁLNÍ chování milujících rodičů vůči dceři není… To nemluvím o tom, že ty jsi na mateřský, v týhle době se spíš rodiče snaží pomáhat svým dětem a ne naopak.![]()
to zas ne já si dupnu se snima pořád neustále hádám ale stejně jsem ta špatná já.. oni maj prostě pravdu a já sem ta hloupá.. která se odstěhovala a jsem s takovým sobcem apod.. je pravda že přítel šetří a já jsem zas taková že bych utrácela ale už sem se pomalu naučila od něj začít šetři a šetřit se má dělá to správně ale mama ho bere za sobce když šetří a neužívá si peněz jenže ona nikdy nepracovala v nějaký práci spíš od tý doby co má děti nepracovala tata je podnikatel a vždy nás uživil aniž by máma musela pracovat takže ona nato kouká jinak taky mě bylo řečeno že on se má postarat abych nemusela pracovat ale já to nechci nechci být závislá jen na něm a co doma pořád to bych nevydržela.. a navíc on jako státní zaměstnanec nemůže podnikat tak jako mě radila mama at začne at nemusíme pracovat tohle já poslouchám pořád..
@nozu píše:šli jsme do toho obě ona si vždy přála cukrárnu tak jsem jí tenkrát hned po škole nato kývla že jo. máme obě živnost. a tatínek? ten drží sní vždy sní držel tenkrát říkal bráchoj že musí sní držet že by měl doma pak zle.. ale on už je asi z toho tak z magořenej že je sní ona mu vždy něco vykládá u čeho já nejsem a nevím co mu vypráví.
Teda holka, já jen zírám![]()
lednice mě fakt odrovnala…
a počkej, jak je to teda s tím podnikáním? rodiče ti zařídili cukrárnu a nebo jsi ji měla společnou s maminkou. Pokud první, tak bych prostě ukončila živnost a adijé. pokud druhé, tak bych prostě ukončila spolupráci s maminou a jezdila jí vypomáhat v době největšího náporu, tedy přes léto
a je přece nesmysl, aby přítel opustil výbornou práci, která vás uživí jako rodinu, a šel se „zahrabat“,na vesnici se 4 baráky. z čeho pak budete žít?:???je evidentní, že si maminka vysnila, že budeš napořád s nimi. a co na to všechno vlastně tatínek?
ano mám za práci peníze dostanu. ale platím jim za elektriku, teplou vodu a topení když tu jsem