Jsem snad divná já? Moje maminka je na mě zvyklá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
18.3.13 17:09

Ne nemyslím, že si divná si dospělá žena a máš svoji rodinu, je logické, že chcete žít spolu, co je to za život, když je otec dítěte včudu a vidí se možná jen o víkendech :roll:.
Tví rodiče by měli už odstřihnout pupeční šňůru, asi si představovali, že budeš mamánek do 50ti 8o.
Budeš si to s nima muset vyjasnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
18.3.13 17:11

Já bych tu stovku platil a pak poslal mamince fakturu za svou práci, tak 80 na hodinu, aby neřekla, že jsi loupežnice. Ono by jí to přešlo.

• Citovat
  • Upravit
1581
18.3.13 17:14

A maminka ti dava neco ze zisku z cukrarny?!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
18.3.13 17:17

Ty nejsi vůbec divná, chování Tvé matky není normální. Je to sobecké a takto se milující matka ke své dceři nechová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
18.3.13 17:18

Je pěkně nas…á že už bydlíš s přítelem, promluv si s ní, že chceš bydlet s partnerem, otcem tvého dítěte, bohužel. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29577
18.3.13 17:20
@Anonymní píše:
Ahojky mám prosbu musím anonymně aby se rodina nedozvěděla. mám takový problém nevím jestli jsem divná já nebo já už nevím.. stalo se toto: bydlela jsem u rodičů jsem poslední jejich dítě a maminka na mě byla hrozně zvyklá a byla semnou i u porodu malé má jí strašně ráda jenže přítel pracuje 200km od nás a viděl svou dceru jen o víkendech někdy ani to ne tak navrhnul aby jsme se sním přestěhovaly tam kde pracuje aby mohl být snáma pořád. tak jsme se přestěhovaly a doma byl strašný humbuk kvůli tomu maminka si přála cukrárnu tak se vše zařídilo apod, já jsem sní šla do toho že to budem dělat obě ale ted jak jsme se odstěhovaly tak naši nemají rádi přítele že to byl od něj podraz ale já chtěla aby malá měla tátu u sebe, jezdím domů každý víkend a někdy jsem tu i celý týden abych mamině pomohla s pečení apod. s přítelem se skládáme na půl na jídlo, nájem a zbytek peněz dáváme na stranu aby sme měly kdyby se něco po.. nebo aby sme si mohly pak koupit byteček sice přítel vydělává víc než já mám rodičák 11500 na dva roky ale jde na půl a když mě chybí peníze tak mu řeknu a on mě je dá. Doma slýchám že má vše platit on že je to ubožák apod.. nevím už jsem z toho neštastná z těch řečí apod.. ted mamka na mě vyvalila že za každý den po mě chce 100kč na den když tu budem mě se to zdá moc neříkám že bych jim nic nedala ale když přijede jejich dcera a pomahám jí tu a musím zato platit a ještě ví že si šetříme mě to příjde trochu jako od ní naschvál co si o tom myslíte vy? kdyby rodiče byly nějaký chudáci které by nemněly tak ráda jim dám ale aby sme platily ještě zato že přijedem mě příjde blbý(já bych to třeba po své dceři nikdy nechtěla) samozdřejmně že jídlo si u rodičů kupujem samy apod.. ted mama naučila malou věci takové že se mě to nelíbí a říká jí tohle udělej na toho pána co u něj bydlíte tím myslí jejího tátu. nevím co si o tom mám už myslet nebo jestli už sem blázen potřebuju poradit co byste si o tom myslely vy. :zed:

I PŘES ANONYM: myslíš si, že přes skrytou identitu se event. nepozná někdo z vaší rodiny, pokud sem opravdu chodí?
Já teda nevim, ale takové žabomyší války bych si vyříkala s maminkou sama, evidentně víš, kde je problém, co se ti nelíbí, určitě jsi i dospělá, tak by jsi měla vyvodit nějaké závěry a dát sama věci do pořádku tam, kde cítíš, že to skřípe, ne? Pusu snad máš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
18.3.13 17:21

Přijde mi to hodně divné, že po tobě chce mamka stovku za den, když si jídlo kupujete sami. Z toho bych si skoro vyvodila, že o mou návštěvu moc nestojí. a rozhodně bych si rozmyslela, jestli mi stojí za to jezdit tak často takovou dálku, abych tam rodičům pomáhala, platila si benzín, jídlo a ještě jim platila za pobyt. Asi bych ten počet víkendů zredukovala a při případných reklamacích ze strany rodičů, že málo jezdíte, bych říkala, že prostě šetříte a že si tak časté „dovolenky“ u nich nemůžete dovolit.
No a že štve dceru proti jejímu otci, to už by mě vůbec naštvalo. Asi bych si na příštích pár víkendů vymyslela jiný program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
18.3.13 17:25

Tak tvému partnerovi vyčítají, že ti nedává všechny peníze a oni sami po tobě chtějí stovku za noc??? a to si ještě jídlo kupujete sami. To nemluvím, kolik tě stojí každotýdenní cesta.
Dvěstě km je šílená dálka, hlavně pro dítě, absolvovat to každý týden. To je šílený. Já osobně bych k rodičům takhle často nejezdila. Každý má svůj život a i oni se od tebe musí odpoutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
18.3.13 17:35
@Anonymní píše:
Ahojky mám prosbu musím anonymně aby se rodina nedozvěděla. mám takový problém nevím jestli jsem divná já nebo já už nevím.. stalo se toto: bydlela jsem u rodičů jsem poslední jejich dítě a maminka na mě byla hrozně zvyklá a byla semnou i u porodu malé má jí strašně ráda jenže přítel pracuje 200km od nás a viděl svou dceru jen o víkendech někdy ani to ne tak navrhnul aby jsme se sním přestěhovaly tam kde pracuje aby mohl být snáma pořád. tak jsme se přestěhovaly a doma byl strašný humbuk kvůli tomu maminka si přála cukrárnu tak se vše zařídilo apod, já jsem sní šla do toho že to budem dělat obě ale ted jak jsme se odstěhovaly tak naši nemají rádi přítele že to byl od něj podraz ale já chtěla aby malá měla tátu u sebe, jezdím domů každý víkend a někdy jsem tu i celý týden abych mamině pomohla s pečení apod. s přítelem se skládáme na půl na jídlo, nájem a zbytek peněz dáváme na stranu aby sme měly kdyby se něco po.. nebo aby sme si mohly pak koupit byteček sice přítel vydělává víc než já mám rodičák 11500 na dva roky ale jde na půl a když mě chybí peníze tak mu řeknu a on mě je dá. Doma slýchám že má vše platit on že je to ubožák apod.. nevím už jsem z toho neštastná z těch řečí apod.. ted mamka na mě vyvalila že za každý den po mě chce 100kč na den když tu budem mě se to zdá moc neříkám že bych jim nic nedala ale když přijede jejich dcera a pomahám jí tu a musím zato platit a ještě ví že si šetříme mě to příjde trochu jako od ní naschvál co si o tom myslíte vy? kdyby rodiče byly nějaký chudáci které by nemněly tak ráda jim dám ale aby sme platily ještě zato že přijedem mě příjde blbý(já bych to třeba po své dceři nikdy nechtěla) samozdřejmně že jídlo si u rodičů kupujem samy apod.. ted mama naučila malou věci takové že se mě to nelíbí a říká jí tohle udělej na toho pána co u něj bydlíte tím myslí jejího tátu. nevím co si o tom mám už myslet nebo jestli už sem blázen potřebuju poradit co byste si o tom myslely vy. :zed:

Tvoje maminka se asi nemůže smířit s tím, žes dospěla a máš vlastní rodinu. Ale trochu „divné“ jste asi obě. Chápu tvou maminku, že vnímá jako podraz tu cukrárnu. Pokud ses rozhodla do toho jít s ní a pak najednou oznámíš, že se stěhuješ a necháš to na ní, to asi nepotěší. To jsi nevěděla předem, že tvůj přítel pracuje daleko a že asi bude chtít svoje dítě vídat častěji než o víkendech? Nepřemýšlelas o tom, kde a s kým chceš trvale žít, než jsi na sebe vzala závazek v podobě podnikání?
Na druhou stranu, tvoje maminka reaguje přemrštěně a zřejmě ti teď dělá naschvály. Chtít po hostech peníze za ubytování a aby si kupovali vlastní jídlo? Sorry, ale v tom případě bych prostě nejezdila a už vůbec ne každý víkend 200km tam a 200 zpátky :roll: My když jedeme k rodičům, tak jsme návštěva a návštěva se hostí, po té se nechtějí peníze. Ony náklady na cestu taky nejsou nulové a je-li touha se vidět oboustranná, tak prostě každá strana investuje něco - my tu cestu, oni jídlo a postele. Jedeme-li na dýl než na víkend, snažíme se aspoň jednou udělat větší nákup potravin pro všechny na svoje náklady a třeba i něco uvařit, přivezeme třeba nějaké dobré víno nebo nějakou specialitu. Ale platit si jídlo extra mi přijde uhozené. A to, co tvoje maminka říká tvé dceři, to bych zatrhla hodně rychle. Jasně bych oznámila, že „ten pán“ je její táta a tvůj partner a tvoje maminka ho nemusí milovat, ale bude ho respektovat a před dcerou ho nebude pomlouvat, jinak prostě utrum s návštěvami. Základní rodina jste teď ty, tvůj přítel a dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
18.3.13 17:38

No divný mi přijde, že jste žili odděleně s přítelem, když teď jste rodiny vy tři. Maminka spíš nepřestřihla sňůru a doufá, že se vrátíš. Co by mi vadilo je očkování proti příteli a taky to, že se handrkuješ každý týden s dítětem 200km - něco stojí benzín a navíc platíš rodičům? Máš něco ty z tý cukrárny?

Upřímně má přítel asi svatou trpělivost, ptž ne každý chlap by snesl, že jsi vždy o víkendu u rodičů. Být to obráceně a objevila se tu ženská s tím, že chlap je každý víkend u rodičů a pomáhá a ještě platí, byl by označen za mamánka

• Citovat
  • Upravit
608
18.3.13 17:39

Žárlí, přestala bych tam jezdit dokud se neuklidní… :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
18.3.13 17:43
@Ariadne píše:
No divný mi přijde, že jste žili odděleně s přítelem, když teď jste rodiny vy tři. Maminka spíš nepřestřihla sňůru a doufá, že se vrátíš. Co by mi vadilo je očkování proti příteli a taky to, že se handrkuješ každý týden s dítětem 200km - něco stojí benzín a navíc platíš rodičům? Máš něco ty z tý cukrárny?Upřímně má přítel asi svatou trpělivost, ptž ne každý chlap by snesl, že jsi vždy o víkendu u rodičů. Být to obráceně a objevila se tu ženská s tím, že chlap je každý víkend u rodičů a pomáhá a ještě platí, byl by označen za mamánka

Přesně. Já mám svoje rodiče moc ráda, rozumím si s nimi a trávím s nimi ráda čas, ale mám vlastní rodinu a vlastní program. Nepřipadá mi normální jezdit k rodičům každý víkend, zvlášť tak daleko. Být tím přítelem, asi by mi hodně vadilo, že si ani o víkendu svou rodinu neužiju a nemůžu naplánovat nějaký společný program. Tohle chce radikální řez, s maminkou se nedohadovat, ale oznámit. A nejdřív se domluvit s přítelem, aby výsledné řešení vyhovovalo taky jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.13 17:57
@eTeresa píše:
A maminka ti dava neco ze zisku z cukrarny?!!

jj něco mě dává. když to udělám a prodá se to tak něco málo z toho dostanu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.13 18:01
@Kassy píše:
Tvoje maminka se asi nemůže smířit s tím, žes dospěla a máš vlastní rodinu. Ale trochu „divné“ jste asi obě. Chápu tvou maminku, že vnímá jako podraz tu cukrárnu. Pokud ses rozhodla do toho jít s ní a pak najednou oznámíš, že se stěhuješ a necháš to na ní, to asi nepotěší. To jsi nevěděla předem, že tvůj přítel pracuje daleko a že asi bude chtít svoje dítě vídat častěji než o víkendech? Nepřemýšlelas o tom, kde a s kým chceš trvale žít, než jsi na sebe vzala závazek v podobě podnikání?
Na druhou stranu, tvoje maminka reaguje přemrštěně a zřejmě ti teď dělá naschvály. Chtít po hostech peníze za ubytování a aby si kupovali vlastní jídlo? Sorry, ale v tom případě bych prostě nejezdila a už vůbec ne každý víkend 200km tam a 200 zpátky :roll: My když jedeme k rodičům, tak jsme návštěva a návštěva se hostí, po té se nechtějí peníze. Ony náklady na cestu taky nejsou nulové a je-li touha se vidět oboustranná, tak prostě každá strana investuje něco - my tu cestu, oni jídlo a postele. Jedeme-li na dýl než na víkend, snažíme se aspoň jednou udělat větší nákup potravin pro všechny na svoje náklady a třeba i něco uvařit, přivezeme třeba nějaké dobré víno nebo nějakou specialitu. Ale platit si jídlo extra mi přijde uhozené. A to, co tvoje maminka říká tvé dceři, to bych zatrhla hodně rychle. Jasně bych oznámila, že „ten pán“ je její táta a tvůj partner a tvoje maminka ho nemusí milovat, ale bude ho respektovat a před dcerou ho nebude pomlouvat, jinak prostě utrum s návštěvami. Základní rodina jste teď ty, tvůj přítel a dcera.

ono to podnikání začlo ještě dřív než sem přítele vůbec poznala. kdyby to začlo už když bych sní byla a věděla že budem mít rodinu apod.. tak bych od toho couvla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.13 18:05
@Kassy píše:
Přesně. Já mám svoje rodiče moc ráda, rozumím si s nimi a trávím s nimi ráda čas, ale mám vlastní rodinu a vlastní program. Nepřipadá mi normální jezdit k rodičům každý víkend, zvlášť tak daleko. Být tím přítelem, asi by mi hodně vadilo, že si ani o víkendu svou rodinu neužiju a nemůžu naplánovat nějaký společný program. Tohle chce radikální řez, s maminkou se nedohadovat, ale oznámit. A nejdřív se domluvit s přítelem, aby výsledné řešení vyhovovalo taky jemu.

já bych asi každý víkend nejezdila ale je ta cukrárna a chci jí nějak aspon trochu pomoc sice to není nějak moc velký vídělek a moc lidí jelikož je to na vesnici kde jsou 4 baráky. takže když je za celý měsíc výdělej 1000kč tak hodně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová