Opravdová rodina

3485
23.3.13 15:25

''opravdová rodina''

Ahoj maminy. :mavam: Anonymně mi to nejde, ale to je fuk, všichni to ví.. Sice to úplně nepatří pod tuhle kategorii, ale nevím kam to zařadit a potřebuji se trošku vypovídat :zed: Je mi 20 let, čekáme s přítelem první mimi (narodí se v září :* ) Mamča a její nový manžel to vzali fajn a teší se, i rodiče přítele. Problém je u mého vlastního otce. Naši jsou rozveden asi 5 let. Otec si nabral půjčky, jeho bratr je to samé, takže z jejich strany jsou jen dluhy. Naši měli barák na půl, takže po rozvodu musel otec mamču vyplatit (To se podařilo až před rokem, protože už měl velké dluhy) Moje 14cti letá sestra bydlí už 3 roky s ním, za to že jí koupil počítač, mobil, ipad…a další, no prostě si ji koupil. :roll: Po vyplacení se přestěhovali k babičce ( jeho matce ). Kvůli dluhům dědy a strýce museli byt prodat a teď bydlí v nájmu. No pronajali si velký barák za městem, kde platí 10 000 na jedno patro. :roll: ale pořád mají peněz dost že… :nevim: hrajou si na boháče přitom pomalu nemají (aspoň jak tvrdí ) ani na chleba. :zed: Teď má babička dluh v práci za nájem, tak otec přišel s tím že na mamču podá trestní oznámení za to že na sestru neplatila alimenty, pokud mu nedá 45 tisíc. Přitom se u soudu domluvili na tom že když on nedává na mě, tak ona na ni taky platit nebude. ( Ještě nám dluží 180 tisíc za polovinu toho baráku )Vymysleli si ještě že chtějí zpět 40 tisíc za opravdu MÉHO auta, do kterého nedali ani korunu! :nevim: Ovšem dnes to už byla poslední kapka. Volal že v pondělí podává trestní oznámení. No už jim hoří u zadku kvůli dluhům, tak přemýšlí kde by ty peníze nabrali. Přitom by stačilo kdyby se nebrali další a další půjčky. :zed: Je mi špatně z toho všeho co dělají…Ví že jsem těhotná už asi měsíc a zrovna teď musí dělat takové problémy! Mrzí mě to už kvůli mamce, která si před 2ma lety prodělala rakovinu a oni ji jen očerňujou :roll: Nehodlám se stresovat kvůli malinkému, ale po dnešním výstupu mám chuť tam zítra s přítelem zajet a konečně jim říct co si myslím já! Řeknu jim to v klidu, ale pokud to bude trvat i nadále a oni nedostanou rozum, hold malého neuvidí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3485
23.3.13 15:27

Doufám že je to trošku srozumitelné, ale jsem tak rozčílená.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.13 15:30

Asi jsem nepostřehla dotaz??? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
23.3.13 15:35

Žádný dotaz, jen jsem se potřebovala trošku vypovídat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
23.3.13 15:40
@Seizdra píše:
Asi jsem nepostřehla dotaz??? :oops:

ke vsemu nemusi byt dotaz, muzes vyjadrit svuj nazor a navrh reseni dane situace :lol:

zakladatelko, ty jsi jeste studentka, ze mas narok na alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.13 15:42

@1Katka7 dotaz tu není.. ale jedna věc.. záleží, jak měli vyšeřeno od soudu rozsudek ohledně Tvé sestry.. je tam stanovené nějaké výživné? pokud ne, je to v pohodě, on se může třeba stavět na hlavu.. pokud ano, byl by to trochu problém, ale zase se dá pomocí svědků dokázat, že měli mezi sebou dohodu, že se nebude platit ani na Tebe ani na sestru, popř. že se neplatí z důvodu jeho dluhu vůči vám a pod.. byla bych v klidu.. Hoří mu u zadku, tak zkouší, co by mohl a kde prachy získá. Ale moc šancí mít nejspíš nebude, jestliže má dluhy vůči Tvé mámě.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637

Drzim pesti, at se situace nejak urovna. Tyhle tlaky a navic v ramci rodiny, nejsou nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485

@Haninac
To sem zapomněla dodat. Do srpna jsem ještě byla, pak jsem ukončila a začala pracovat. Od té chvíle samozřejmě mamka na sestru platí, jenže on chce alimenty za ty 4 roky předtím. No nevím, ale pokud chce platit soudní výlohy za nic, když soud stejně dá za pravdu mamce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
23.3.13 15:44

@martina.se
Mají od soudu přímo dané že pokud nebude platit on tak nemusí ani mamča. Ty alimenty od září 2012 až do tohodle měsíce, co jsem už byla v práci, jsou zaplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
23.3.13 15:46

No pokud se dohodli před soudem, tak milej tatík má smůlu ;).A to, že jí dluží za ten barák má nějak podloženo, počítám, že ano, tak bych byla úúúpně v klidu. Nemůže vůbec nic, ani za žádné auto chtít nějaký peníze :roll:.Pokud od tebe nemá podepsáno, že mu dlužíš 40t.za opravu. Ono to nejde jen tak někam nakráčet a vymyslet si nějaký blbosti. Takto to opravdu nefunguje.Bud v klidu a vypouštěj to. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.13 15:47

@1Katka7 v tom případě naprosto v klidu, s tímhle ho vyhodí i od pčr.. max si mamču pozvou k výslechu, tam ukáže rozsudek a má vystaráno.. nic neplaťte a buďte v pohodě, máte nejlepší možný rozsudek, jaký je v dané situaci možný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
23.3.13 15:49

@kamikaa
Je mi jasné že s tímhle nikde u soudu neuspějou. Trápí mě že se kvůli tomu všichni hádají. Mamce nedají pokoj, ta byla dost špatná když sestra odešla k němu a ještě pořád je, ale oni si nedají pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
23.3.13 15:52

@1Katka7 jo to chápu, takovýhle hádky jsou na nic.Ale důležité je, aby jste to vypouštěli. Dluhy jsou prevít a on asi doufá, že je mamka hloupá a na všechno mu skočí a zaplatí. Oni dají pokoj, neboj. Kašlete na něho. A sestra jednou pochopí, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@1Katka7 jo a mmchdm, výživné je max 3 roky zpětně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485

@martina.se
Děkuji, aspoň jsem se trošku uklidnila už. :* Ale jak je znám, dnes mamce budou psát zase celé odpoledne sms, takže si tam tu cestu asi vážně zítra udělám s přítelem. Toho už to taky štve. Už mu chtěl kolikrát něco říct, ale nechce zbytečné hádky. No zítra se uvidí.. už sem tam pomalu přestala i jezdit, protože při každé návštěvě mamču jen očerňovali.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová