Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kamikaa
Já si taky myslím že sestra jednou příjde a řekne že ví že otec je takový a takový a uvědomí si co dělal. Zatím ale vidí jen to že ji kupují samé drahé věci, ale nevidí že to dělají jen proto aby zůstala u nich a šla proti mamce. ![]()
@1Katka7 tak mamce zavolej, co jsi zjistila, ať se nedá.. je to z jejich strany jen špinavá hra, jak získat prachy.. ![]()
@martina.se
Přesně tak, ale nechápou že s tímhle neuspějou. Vždycky to tak dělali. Jako s těma půjčkama. Nabrali si je, ale předtím veděli že nemají z čeho zaplatit. Logika!
Ještě mě pobavil papír co otec poslal mamce minulý týden. Sepsal ho nějaký jeho známý, nebyla tam ani hlavička soudu, právníka, nic. Psal tam o ty alimenty za rok 2010,2011 a 2012 což už měli dávno tu dohodu. No na sestru měla mamka platit 1500 na měsíc a on vypočítal za rok 2012 45 tisíc.
Asi měli nějaký přestupný rok ještě z dalšíma 12cti měsícema navíc
Dali tam přesně tolik peněz, kolik jim dělá dluh za nájem ![]()
@1Katka7 ať si mamka vypne telefon, sms vůbec nečte a nechá ho vykysat. Blbý je, že v tomhle žije tvoje ségra a aby to nedopadlo tak, že až jim vypnou vodu, alektřinu atd, tak aby neskončila v nějakém klokánku či podobném zařízení.
Dluhová spirála je bohužel nekonečná a jakmile se jednou roztočí, tak ten dotyčný ji jen těžko zastaví, hlavně když má takové naivní představy o tom, jak získat peníze na zaplacení dluhů. Vyhrožování podání trestního oznámení je celkem běžná „páka“ a nevypovídá nic o tom, jestli vůbec bude nějaký trestný čin vyšetřován, může být rovnou zase uzavřeno pro nedostatek důkazů.
Nevím, jak bych řešila situaci se sestrou, protože bych jinak napsala změňte si všichni čísla a nekomunikujte, takhle těžko říct, asi bych sestře stručně a jasně vylíčila situaci a zeptala se jí, jestli si náhodou nechce zachránit zadek a vrátit se domů dřív, než dorazí první exekutoři a možná i sociální pracovníci.
Řekla bych, že pokud toho nenechají, podáte trestní oznámení za vidírání a stalking, to už je dneska taky trestné. At si mamča schovává všechny smsky, dopisy, výpisy z telefonu kdy volali a i ty. Ona jim zklapne pusa a pokud by toho nenechali, opravdu bych to udělala.
@Gladys
To že jim vypli el., vodu a podobně.. už se stalo milionkrát. Pokaždé sestra přišla k nám a byla tu dokud jim to zase nezapli. Ano ty dluhy jsou opravdu šílené..doplatí sotva jeden a už mají další.. Strýc se navíc jak puberťák zamiloval do s prominutím kur*y a vzal si od lichváře půjčku 200 tis, s úrokama to je teď 300 a už ho dává k soudu ten chlap. No takže je dost možné že skončí ve vězení. Opravdu..lidská hloupost..
sestra si to možná uvědomí až jim na dveře opravdu zaklepe exekutor a vše jim vezme a jí taky. Pak bude chtít jít sem, ale ikdyž máme 3 patrový barák, máme jen dolní patro (3+1), horní se pronajmají studentům, tak tu prostě místo není. Zvlášť když tu od září bude mimčo.
@Caty
Mamka si sms schovává všechny, už to ignoruje, i nevlastní táta říká ať to trestní oznámení klidně podají, že si zaplatí výlohy pro nic za nic, když je pravda na naší straně. Ale mě jde o ten stres, zase ho tu bude plno a já v tom mamku nenechám, takže k tomu soudu půjdu taky.
@1Katka7 ja si myslim, ze je to jen hajzlik co to zkousi, on nic nepoda, jen depta aby z vas vytahl prachy ![]()
sestra se jednou probere, jen ji nechce at si s prominutim vymacha cumak, bude to pro ni velky zivotni ponauceni. Nema smysl s ni na toto tema diskutovat.
Dobre ze ses vykecala, preju vse dobre ![]()
@Haninac
Přesně tak a potom až babička s dědou umřou, né že bych jim to přála
ale potom se bude muset ona postarat o otce a jeho bratra. Bude chtít mít vlastní život, ale upsala se k nim díky těm dárkům.
No ulevilo se mi
pokud to ale bude pokračovat do večera, tak zítra fakt sedám do auta a jedu na návštěvu ![]()
Děkuji moc
dám vědět jak to dopadlo.
Tak holky, stalo se to, co se asi stát už muselo
Včera k nám otec odpoledne přijel, i se sestrou ( nevím proč ji k takovým večem tahá) a strýcem v autě. První to s mamkou řešil jen on, ale když viděl důkazy na papírech a veděl že nemá šanci, tak nastoupil strýc. Ten mamce začal vyhrožovat a když zjistil že nemají šanci a nic nedostanou tak si vymyslel že dal kdysi mamce 85 tisíc v obálce.
No už opravdu neví co by si vymysleli. Začal na ni křičet že je ku.. a pi.. To už sem z baráku vyletěla i já ( po cestě k újmě přišel i květináč
), protože to bylo slyšet až ke mě do pokoje. No stačili rychle odjet, jinak by dostali asi po hubě od nevlastního táty. To už sem byla tak rozčílená že sem volala příteli do práce ať už skončí, že tam chci jet, ale nechci řídit. No hrůza děs co se tam dělo. Hned jak sem tam přišla a řekla dvě slova, už po mě začali křičet. Nenechali mě nikdy domluvit, byli kolem mě nastoupení v půl kruhu a každý jeden na mě křičel, i dědek po mrtvičce.
No přijde vám to normální když sem ve 4 měsíci?
Jim asi ano.
Tak sem si zařvala řekla sem jim co sem potřebovala. Poznámky typu jako že mamka ukradla peníze, nebo jejich zlato, nebo že jí otec nemusel dávat půlku peněz z baráku, že to byla jeho dobrá vůle
, ty jsem radši ignorovala.
Tohle fakt nejsou lidi, ale to je normálně psychiatrie hadr u nich.
Sem zvědavá co si ještě stačí vymyslet, aby dostali nějaké peníze aspoň.
Při odchodu sem řekla že se uvidíme u soudu a jelikož to včera už byla poslední kapka ( to jak řvali na mě i na mamku ) tak sem řekla že malého opravdu ( kromě sestry ) neuvidí ani jeden z nich do konce života. Nechci aby tuhle stranu rodiny vůbec poznal, sem ráda že nebude mít ani jejich příjmení. A nechci ho ani já. Takže jsme se domluvili, nejen kvůli tomuhle, ale i kvůli malému, že se s přítelem vezmeme. A konec, definitivní. Uvidíme se jen u soudu, no ať si zkusí někdy zavolat že chtějí malého.