Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nebojsa píše:bóže, lóže
Bože můj, to jsem zase dopadla. Už se samozřejmě neozval, napsal mi, ať se teda mám v životě hezky, že má ponaučení pro příště, a to mě půl roku přesvědčoval, že jsem ta pravá. Je mi z celé té situace zle. Mám ráda soukromí a chtěla jsem něco, aby jsme měli společné, u nich je vše dle vkusu spíše nevkusu maminky. bych si do svého nemohla ani koupit nový nábytek, pochybuji, že bych ten starý mohla vyhodit. Teď mi došlo, že se o ní chce starat asi i finančně (to bere mzdu, má důchod a navíc určitě i něco jako vdova). Bože to je gól, absolutně to nedávám. No prostě ruče pryč, jak říkáte, holky. To budou mít naši radost, zase na ocet. No mám tři roky na to abych měla dítě, po 30 už ho asi nechci…
@Nebojsa klíd, ještě jsi mladá a za tři roky se může stát fůra věcí. Třeba budeš už dávno vdaná a s miminem. Užívej si svobodu a na tohohle mamánka zapomeň, stejně by tě s ním nečekalo nic dobrého. Určitě se najde někdo lepší a normálnější. A 30tkou svět nekončí, naopak. Přijde mi, že je to mnohem lepší než když mi bylo 20cet ![]()
Nebojso
Jediné, co mu maminka nemůže dát je děti a sex, jinak od ní má všechno, co od ženy potřebuje - něhu, lásku, péči, zájem, volný čas. Takže můžeš zkusit hrát na tuto kartu, ale osobně bych se na to vyprdla - být ve vztahu vždy na druhém místě je o ničem. Protože on ti jasně řekl, že se od maminky nikdy neodstěhuje, tak dal jasně najevo, kdo je ta první
I moje máti to na mě zkoušela s tím, jak jsem povinná se o ni starat a nemám nikam jezdit, dělala hysterické scény, házela se na postel, chytala za srdce - já jsem trvala na svém a odešla za partnerem. Pokud se on neumí k tomuto takto postavit, nikdy nic by sis nevybojovala.
Dobre, ze si to ukoncila. Nejvic ted premyslim nad tim, jestli si ten chlap uvedomuje, ze tady maminka nebude vecne a ze pak bude starej mladenec sam v hnusnym starym baraku. Tohle vsechno bych chapala, kdyby to byl jedinacek… ale ze je tam jeste sestra/dcera a zaslo to takhle do extremu me udivuje, zvlast pokud bydli kousek. No vybral si takovej zivot sam, je mi ho lito a je smutny, ze i kdyz je jeho maminka chytra zenska, tak nevidi, ze synovi brani v normalnim zivote.
Rikala jsem si, ze si to mohla vydrzet, kdyz uz je maminka tak stara. Ale vidim to u sestry. Zije s rodici manzela, bylo jim kolem 70, kdyz se nastehovala. Jedenact let ubehlo, segra ma dve deti, potrebuje vic mista a ma tam dva stary lidi, kteri se nedokazi smirit, ze by se v baraku neco melo zmenit, takze jakykoliv rekonstrukce nebo i blby novy zaclony se musi resit mesic
Svoje patro ma podle sebe, ale tam uz se pomalu nevejdou, no je to tezky. Porad mi opakuje, jak by chtela pryc ![]()