Tchýně a moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
9.4.13 14:55
@Anonymní píše:
Mám dotaz, jak byste se, holky, zachovaly v situaci, kdy - máme 3 měsíční holčičku, manželovo rodiče bydlí cca 80km od nás. Jezdíme tam skoro každý víkend kvůli manželovo pracovním povinnostem, přespáváme u jeho rodičů. Moji rodiče bydlí ve vedlejším městě, takže s těma se také vídáme cca co týden. Tchyně je ale šílená do malé, celou dobu, co jsme tam, musí být u ní v náručí. Když s ní jdu ven, tak už čeká u dveří se slovy „tak já si ji UŽ vezmu“ jako by mi tím dělala službu… :nevim: Když jí bylo pár týdnů, tak jsem se s ní domluvila, že sem fakt unavená a lehnu si a až Markétka začne brečet, tak ať mi ji přinese na jídlo. Ale fakt jsem vytuhla a pak jsem zjistila, že malá brečela a ona ji raději uspala, aby ji mohla mít u sebe dýl. Takže byla bez jídla asi 5hod a to jedla tenkrát fakt častěji :cert: Jak neurazit, ale slušně dát najevo, že nemíním být celý víkend bez malé, že i já si ji chci pochovat a mít u sebe???Anonym - manžel zde má profil a nechci mu to zatím říkat, chci to vyřešit první nějak slušně sama.

Nejezdit tam tak často, spát u vašich místo u tchýně. Když ti vadí, že tchýně miluje malou moc, tak jí řekni, že malá ji nenávidí už odmalička. Přece má při pohledu na ní hysterické záchvaty, ne? Opravdu ti ji celý víkend nepůjčí, aby sis ji mohla pochovat a mít ji u sebe? No tak to je fakt mrcha.
Než takovou tchýni, ta raději žádnou babičku. A´t se můžeš o své děti starat pěkně sama a nikomu je nemusíš půjčovat. Až bude tvoje malá větší, tak by jí třeba tchýně dala do života i něco ze sebe. Hnus!!! Už teď má malá hysterák, když se na ni podívá a co teprve až bude větší a babka starší a ošklivější :mavam: :lol: :mavam:? Doporučuji důsledně separovat!!!

• Citovat
  • Upravit
36556
9.4.13 14:57
@Anonymní píše:
dobrá otázka :think: vyhovoval by mi tak 1 víkend v mesici… at prijedou i oni NA NAVSTEVU nejen my tam kdyz ji tak chce videt. :nevim:

Tak s nimi o tom musíš mluvit :nevim: Rady typu „přestań tam jezdit“ jsou sice super, ale pokud si nechceš dojebat vztahy v rodině, mělo by tomu předcházet diplomatické vyjednávání. :mrgreen: Prostě řekni manželovi, že tě to harcování unavuje a že bys byla ráda, kdybys mohla sem tam zůstat doma a taky kdyby jeho rodiče přijeli k tobě. Prober to i s tchánovcema, ať je čistý vzduch. Fakt se to bez mluvení neobejde :nevim:

Já, kdybych to měla vzít ze svého pohledu, bych byla ráda, že někam o víkendu jedu, pář jinak jsem furt trčela doma a kdyby se mi chtěl někdo starat o dítě, iniciativě se meze nekladou :twisted: a kdybych se s ním chtěla ňuchňat, prostě bych si ho vzala zpátky. Ale chápu, že tobě to nevyhovuje, tak se musíš ozvat. Ale rozumně, žádná hysterická gesta a ultimáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.4.13 15:11
@Kobliha51 píše:
Nejezdit tam tak často, spát u vašich místo u tchýně. Když ti vadí, že tchýně miluje malou moc, tak jí řekni, že malá ji nenávidí už odmalička. Přece má při pohledu na ní hysterické záchvaty, ne? Opravdu ti ji celý víkend nepůjčí, aby sis ji mohla pochovat a mít ji u sebe? No tak to je fakt mrcha.
Než takovou tchýni, ta raději žádnou babičku. A´t se můžeš o své děti starat pěkně sama a nikomu je nemusíš půjčovat. Až bude tvoje malá větší, tak by jí třeba tchýně dala do života i něco ze sebe. Hnus!!! Už teď má malá hysterák, když se na ni podívá a co teprve až bude větší a babka starší a ošklivější :mavam: :lol: :mavam:? Doporučuji důsledně separovat!!!
:mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
9.4.13 15:58

Ještě bych chtěla napsat, že je to taky trochu jinak, když přijede tchýně k tobě. Já když jsem byla s malým u tchýně tak mi tohle taky vadilo.Ale když přijela k nám tak to bylo takový jiný klidnější. Udělala jsem si doma spoustu věcí i uvařila oběd na druhý den. Tchýně se muchlovala s malým. Potom už jsem měla všechno hotový a začal mi chybět malej, tak jsem si ho vzala.Ale když jsme u tchýně tak tam nemám co dělat, ona má všechno hotový. Ale zakladatelko neboj, teď to cítíš takhle, ale až bude dítko běhat a bude s ním legrace, tak to bude s tchyní jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.4.13 16:12

zakladatelce

Každý člověk, který tvé dítě miluje, je pro celý další život dítěte přínosem. Je spousta dětí, které nemiluje nikdo. Nikdy nevíš, co se ve tvém životě stane a vžycky je dobře, když je tu někdo, kdo se o tvé dítě s láskou postará. Nikdy bych neodsuzovala přebytek lásky, spíše by mě mrzel nedostatek.

• Citovat
  • Upravit
Beruška-Boubelka
10.4.13 22:00
@Kobliha51 píše:
Každý člověk, který tvé dítě miluje, je pro celý další život dítěte přínosem. Je spousta dětí, které nemiluje nikdo. Nikdy nevíš, co se ve tvém životě stane a vžycky je dobře, když je tu někdo, kdo se o tvé dítě s láskou postará. Nikdy bych neodsuzovala přebytek lásky, spíše by mě mrzel nedostatek.
:palec: souhlas
  • Citovat
  • Upravit
15977
12.4.13 15:00

Kobliho - Jenže čeho je moc… Jsou matky, kterým není příjemné, když si své dítě nemohou dva dny pochovat a užít. Ale pokud jsi studený psí čumák, který se rád dítěte „zbaví“, tak to pochopit nedokážeš. Matka je pro tříměsíční dítě důležitější a tak nevidím nic divného na tom, že u babičky by neměly trávit větší část času než u matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.4.13 15:13

A pokud babička to své vnouče tak bezmezně miluje, tak by měla pro dítě chtít to nejlepší a to tedy rozhodně není celovíkendová izolovanost od matky (podotýkám - u tříměsíčního dítěte). O té její „lásce“ už vypovídá pětihodinová pauza v jídle. :zed:

Úplně jsem si vybavila několik scén.

Dcera: pláč, křik, nespokojenost..

Já: „Půjdu jí nakojit, má hlad.“

Babička: „Dej mí jí“. Deste minut jí chovala..

Dcera: Ještě větší křik, pláč a zoufalost.

Já: ONA MÁ HLAD, JDU JÍ NAKOJIT!!!

Babička: Byla spokojená, vnučku si užila a chovala. :pocitac:

Zkrátka sobeckost. Dítě řve hlady, ale to je jedno. Důležitější je přece babička, protože si vnouče mohla chovat. SOBECKOST, protože koukala jen na své potřeby a DŮLEŽITĚJŠÍ potřeby dítěte jí byly u zadku. — To byla reakce na babičku zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.4.13 15:18

Zakladatelko - Nenech si nic líbit. Tchýně je taky člověk, není to Bůh. Pokud je chápavá, pochopí tvé pocity.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.4.13 15:20
@Kobliha51 píše:

Souhlasím. já si nemyslím, že jsi „studený čumák“, myslím, žes to napsala moc hezky.

Až bude mít zakladatelka druhé dítě, taky bude pozornost dělit, natož kdyby měla třetí.

Někdy už mi ta žárlivost (prvo)maminek připadá hodně ujetá, jako když tu někdo psal, že „nachytal“ babičku jak se s vnoučetem mazlí „jako matka“. Wtf :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.4.13 15:26

Jenže tady nidko neodsuzuje její lásku. :nevim: Ale její přehnanou snahu, být s dítětem co nejčastěji. Měla by brát ohled i na matku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.4.13 15:39

@Bábrdl Co to znamená Wtf? V těchto zkratkách se nevyznám. :oops:

Já to mám skoro stejně, jako zakladatelka. Jsem ráda, že dceru miluje mnoho lidí. Ale máma s tátou jsou přeci v životě dítěte nejdůležitější a tak mají většinu času trávit s nimi. Kdyby jí každý věnoval tolik času, jako tchýňka zakladatelky, tak by týden musel mít 25 dnů, aby si SVÉ dítě užili i rodiče.

Teď jsem vymyslela přísloví :mrgreen: :mrgreen:. Nejdřív rodič, pak až příbuzný. :lol:

A ještě dodatek. Bavíme se tu o pětikilovém kojenci. Chápete??? Vždyť takové miminko patří k mámě. Ať si ho babička užívá. Ale né celý víkend. Na to by měla počkat do chvíle, dokud si dítě začne uvědomovat, že není s mámou jedno tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.4.13 16:27

@Elilen : Základní problém je, že zakladatelka nechce s tchyní o to tom problému mluvit :nevim:

Ostatně, tu situaci, cos popsala, si neumím představit. Hladové dítě bych si prostě vzala a nakrmila. :nevim: Upřímně, chápu, že pokud máš pocit, že když bude tvoje dítě chovat tři minuty někdo jiný než ty, dojde u něj k nějakému nevratnému poškození, asi to mezi tebou a babičkou způsobuje nějaké napětí, ale to ti s tím dítětem uhýbá, že si ho nemůžeš vzít zpátky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.4.13 16:46
@Bábrdl píše:
@Elilen : Základní problém je, že zakladatelka nechce s tchyní o to tom problému mluvit :nevim:Ostatně, tu situaci, cos popsala, si neumím představit. Hladové dítě bych si prostě vzala a nakrmila. :nevim: Upřímně, chápu, že pokud máš pocit, že když bude tvoje dítě chovat tři minuty někdo jiný než ty, dojde u něj k nějakému nevratnému poškození, asi to mezi tebou a babičkou způsobuje nějaké napětí, ale to ti s tím dítětem uhýbá, že si ho nemůžeš vzít zpátky?

V jisté osobě se narozením dítěte probudil mateřský pud. Několikrát se přeřekla a nazvala se maminkou a měla takový dojem, že s dítětem musí být nonstop. Dokonce mě i žádala, jestli u ní novorozenec může přespat. Já byla po porodu. Čekala jsem, že tato osoba se bude chovat racionálně a toto mě vyvedlo z míry a nedokázala jsem, ohromonená jejím chováním, reagovat a hladovou dceru si vzít zpět. Teď už bych jednala jinak.

Z tohoto důvodu držím se zakladatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.4.13 16:55

S prvnim problémem nevim, jedině jí to prostě říct, jak to vidíš, protože naznačovánim nikam nedojdeš, s tim druhym si myslim, že když si to manžel přečte, tak se v tom pozná a anonymita je zbytečná…
ale svym způsobem si na tom ještě dobře, moje bejvalá potencionální tchýně píše mojí mamce a ptá se jí, jestli se může přijet podívat na mojí dceru a přitom sem jí nikdy nedělala problémy s tim, že by ji nesměla vidět, vždycky, když mi zavolala, tak jsem jí vyšla vstříc, jen jednou si chtěla vzít malou samotnou domů na víkend - v 5 měsících a to u ní pořád jen řve - to jsem jí nedovolila, ale hned jsem tam s malou jela i já, aby ji alespoň viděla a od tý doby to zkouší přes mojí mamku, jako bych byla nesvéprávná, nebo co a ještě si myslí, že se to nedozvim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová