Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a nebo kdyz breci a ja reknu ze si ji vezmu a ona ze to je v pohode a ja ze ne ze si ji vezmu a projdu se s ni a ona tak ja jdu a jde se s ni projit… myslim po byte…
@Anonymní píše:
No a nebo kdyz breci a ja reknu ze si ji vezmu a ona ze to je v pohode a ja ze ne ze si ji vezmu a projdu se s ni a ona tak ja jdu a jde se s ni projit… myslim po byte…
to bych normalne prisla k ni a malou si jednoduse vzala!
@Anonymní píše:
Já si tedy myslím, že to zbytečně přeháníš. Ale to je jen můj subjektivní názor, já tam s vámi nejsem. Ale když už to tedy nemůžeš vydržet, normálně jí to dítě vezmi z rukou.Je to sakra tvoje dítě, ona si asi myslí, že s ní jen tak laškuješ, ale prostě bych jí to dítě vzala z rukou a šmytec. A brečící a hladový dítě patří matce, to už by snad ve svém věku měla vědět. Párkrát jí to uděláš a bude pokoj. Normální je, aby se zeptala, jestli si může malou pochovat. Kdyby mě to fakt tak štvalo jako tebe, rozmyslela bych si, jestli tam chci vůbec jezdit. Máš tam nervy, doma máš stejně větší pohodlí. Hele jednou se s ní pohádáš a bude pokoj. Ona si to rozmyslí, než být bez vnučky, tak dá třeba pokoj.
Jsem na to chovani tchyne hodne citliva, ale zaroven bys ve svem jednani mela pritvrdit. Proste, kdyz place, stoupnout si pred ni, natahnout ruce a rict, dejte mi ji, neco ji schazi. Pokud malou nepoda, beru si ji uz bez rikani sama.
Jo a jeste bych pridala vyhruzku, ze nemusime vubec jezdit, kdyz me nerespektuje jako matku jeji vnucky ![]()
U nas meli babi s dedou u nejstarsiho taky takovehle tendence, vzdy jsem si stezovala chlapovi a pak sme se nakonec my 2 zhadali do krve. Kdyz sem se dozrala, trochu ostreji sem babi a hlavne dedovi vysvetlila, ze se muze treba na hlavu stavet, ale rodice jsem ja muj chlap a pokud vse okolo mladete nepojede podle me, tak nemusi jezdit. Pak uz bylo klidneji, ale i tak radsi nechci vedet, jak kolem nich poletuji, kdyz maji kluky doma ![]()
@Bábrdl píše:
Souhlasím. já si nemyslím, že jsi „studený čumák“, myslím, žes to napsala moc hezky.Až bude mít zakladatelka druhé dítě, taky bude pozornost dělit, natož kdyby měla třetí.
Někdy už mi ta žárlivost (prvo)maminek připadá hodně ujetá, jako když tu někdo psal, že „nachytal“ babičku jak se s vnoučetem mazlí „jako matka“. Wtf
To by mě zajímalo, kdo jakou babičku nachytal, to jsem nikde nečetla. Jde o to, jestli vlastní mámu, nebo tchýni. Pokud tchýni, tak to mě taky dokáže zvednout ze židle, to se přiznávám. Beru to tak, že pro mě je to prostě cizí ženská, s kterou si sotva podám ruku, tak proč se má mazlit s mojím mazlíkem. Asi nejvíc mi na tom vadilo, že tchýně kouří (nesnáším kouření!!!), nemeje si moc často své dlouhé rozpuštěné vlasy (malej si každou chvíli cpal její vlasy do pusy), a nechá si ožužlávat obličej miminkem, které ještě nemá rozum a neumí dát pusu, a má z toho strašnou legraci.
Tak takovýhle „mazlení“ je pro mě vrchol. ![]()
Každá tchýně by si měla uvědomit, že máma je jenom jedna (tím myslím svojí vlastní mámu), a tak to holt vždycky bude. ![]()
Teda já bych hned měnila, moje tchýně zas nehlídá vůbec a děti jí v podstatě nezajímají ![]()
@Clarkia píše:
To by mě zajímalo, kdo jakou babičku nachytal, to jsem nikde nečetla. Jde o to, jestli vlastní mámu, nebo tchýni. Pokud tchýni, tak to mě taky dokáže zvednout ze židle, to se přiznávám. Beru to tak, že pro mě je to prostě cizí ženská, s kterou si sotva podám ruku, tak proč se má mazlit s mojím mazlíkem. Asi nejvíc mi na tom vadilo, že tchýně kouří (nesnáším kouření!!!), nemeje si moc často své dlouhé rozpuštěné vlasy (malej si každou chvíli cpal její vlasy do pusy), a nechá si ožužlávat obličej miminkem, které ještě nemá rozum a neumí dát pusu, a má z toho strašnou legraci.Tak takovýhle „mazlení“ je pro mě vrchol.
Každá tchýně by si měla uvědomit, že máma je jenom jedna (tím myslím svojí vlastní mámu), a tak to holt vždycky bude.
Tchýně je fakt cizí člověk? Já vždycky myslela, že je to rodina. Ještě se musím hooodně učit. ![]()
@Kobliha51 Co se „mazlení“ týče, tak ano, tak jak jsem to napsala, tak to cítím. Já si s ní sotva podám ruku. Její vlastní syn jí ani nedá pusu. To mluví za vše.
@Clarkia píše:
To by mě zajímalo, kdo jakou babičku nachytal, to jsem nikde nečetla. Jde o to, jestli vlastní mámu, nebo tchýni. Pokud tchýni, tak to mě taky dokáže zvednout ze židle, to se přiznávám. Beru to tak, že pro mě je to prostě cizí ženská, s kterou si sotva podám ruku, tak proč se má mazlit s mojím mazlíkem. Asi nejvíc mi na tom vadilo, že tchýně kouří (nesnáším kouření!!!), nemeje si moc často své dlouhé rozpuštěné vlasy (malej si každou chvíli cpal její vlasy do pusy), a nechá si ožužlávat obličej miminkem, které ještě nemá rozum a neumí dát pusu, a má z toho strašnou legraci.Tak takovýhle „mazlení“ je pro mě vrchol.
Každá tchýně by si měla uvědomit, že máma je jenom jedna (tím myslím svojí vlastní mámu), a tak to holt vždycky bude.
No a pro tvého muže je „úplně cizí ženská“ tvoje máma. A pro tvoje dítě jsou tvoje máma a tchyně prostě babičky
![]()
@Kobliha51 : U holek, co mají syny prostě záleží na jakou narazí snachu. Když na takovou, co ji bude považovat za „úplně cizího člověka“, tak se jim může stát, že nedají vnoučeti ani pusu. Mnohokrát jsem to tu psala, ale stejně mi spousta holek nevěří ![]()
@Bábrdl píše:
@Kobliha51 : U holek, co mají syny prostě záleží na jakou narazí snachu. Když na takovou, co ji bude považovat za „úplně cizího člověka“, tak se jim může stát, že nedají vnoučeti ani pusu. Mnohokrát jsem to tu psala, ale stejně mi spousta holek nevěří
Já ti věřím a některým zde přispívajícím bych radila tchýni zakopat na zahradě ještě před narozením dítěte. Pak by měly tu jistotu, že jim jejich dítě nebude ocintávat žádná „cizí ženská“. Pro ty co to nepochopily - tomuhle se říká nadsázka. ![]()
@Elilen píše:
V jisté osobě se narozením dítěte probudil mateřský pud. Několikrát se přeřekla a nazvala se maminkou a měla takový dojem, že s dítětem musí být nonstop. Dokonce mě i žádala, jestli u ní novorozenec může přespat. Já byla po porodu. Čekala jsem, že tato osoba se bude chovat racionálně a toto mě vyvedlo z míry a nedokázala jsem, ohromonená jejím chováním, reagovat a hladovou dceru si vzít zpět. Teď už bych jednala jinak.Z tohoto důvodu držím se zakladatelkou.
Ta „jistá osoba“ je babička tvého dítěte. ![]()
Tak třeba u druhého to zvládnete obě líp ![]()
@Bábrdl píše:
Ta „jistá osoba“ je babička tvého dítěte.
Tak třeba u druhého to zvládnete obě líp
A tobě nepřipadá, že se chovala trochu nevhodně? Protože tak to hodnotil i úplně nestranný člověk. Ba naopak i lidé, kteří by s ní měli držet basu.
I podle mě přestřelila a až moc se do té roli „maminky“ - jak se nazývala, vžila. Příště už se snad obě budeme chovat jinak, líp. ![]()
@Elilen píše:
A tobě nepřipadá, že se chovala trochu nevhodně? Protože tak to hodnotil i úplně nestranný člověk. Ba naopak i lidé, kteří by s ní měli držet basu.
I podle mě přestřelila a až moc se do té roli „maminky“ - jak se nazývala, vžila. Příště už se snad obě budeme chovat jinak, líp.
Já to těžko můžu hodnotit, když jsem tam nebyla. Osobně si dovolím tvrdit, že holt první dítě/vnouče je taková vypjatá chvíle, a hormony necloumají jen matkou, ale i babičkou. Při truhém bude větší pohoda ![]()
@Elilen
Myslím, že to máš těžké. Myslím, že zakladatelka je svéprávná osoba a určitě problém vyřeší.