Tchýně a moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
9.4.13 13:35
@peggy.sl píše:
Nejezdit tam a máš po problému.. :palec:

Není už to trochu ohraný, bej takhle nuceně za drsňačku za každou cenu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
9.4.13 13:42

Nejezdila bych tam tak často a tchýni jasně řekla, že takto ti to není příjemné. Což absolutně chápu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.4.13 13:46
@kaštinka píše:
Dítě má být u maminky. Zvlast takto malé. Tchyně si už svou mateřskou roli odžila. Dítě není pejsek na hraní a je soucasti maminky. Měla bych i obavu z toho, jaké následky toto chování tchyne muže mít u dítěte a zakladatelky do budoucna. Omlouvám se, že jsem nečetla diskuzi. :oops:

8o
Tchyně není matka, tchyně je babička. A nemyslím si, že by dítě nějak poznamenalo mazlení z babičkou, spíš naopak :nevim: mnohem horší je vize, že dítě má být jen u maminky, která vychováv á extrémní mamánky.

Bez mluvení se to asi neobejde, zakladatelka se musí slušně vymezit a říct tchyni „maminko, teď bych malou nakrmila, teď ji uspím sama“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
9.4.13 13:52

Mě by se to líbilo!!!Tchýně bydlí od nás 4 km a o holku nemá žádný zájem. Moje mamka zase bydlí 500 km od nás a ta by hlídala pořád.
Myslím si, že tvoje tchýně má moc ráda malou a chce si ji užít, ale taky trochu přehání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.4.13 14:07

Kdybych měla každý víkend trávit na stejném místě tak by mi tam vadilo všechno. Lidi, místo samotné, zvuky atd. Myslím, že nejde až tak o to co tchýně děla ale o to, že tam jste každý víkend. Muž tam plní prac. povinnosti, takže s Tebou a dítětem stejně není, proč tam tedy jezdíš taky? Tví rodiče bydlí ve vedlejším městě, proč to aspoň nestřídáš? Jednou u jedněch jednou u druhých..? Vy nikdy netrávíte čas jenom s mužem a dítětem? Já bych se zvencla z každého víkendu u tchýně i kdybych jí celý víkend nepotkala. Proč někdy nezůstaneš doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.13 14:16

@Kallkapa Jo, dá se říct, že manžel je se mnou spiš jen přes noc… s našema jsem kolikrát přes týden, takže aby to bylo spravedlivý… jsme doma tak jeden víkend v měsíci :think: a právě nezůstanu doma, aby to bylo spravedlivý. naši k nám jezdí přes týden na návštěvy, tchyně nepřijeli ještě nikdy…

• Citovat
  • Upravit
20557
9.4.13 14:33
@Anonymní píše:
@Kallkapa Jo, dá se říct, že manžel je se mnou spiš jen přes noc… s našema jsem kolikrát přes týden, takže aby to bylo spravedlivý… jsme doma tak jeden víkend v měsíci :think: a právě nezůstanu doma, aby to bylo spravedlivý. naši k nám jezdí přes týden na návštěvy, tchyně nepřijeli ještě nikdy…

A ty to takhle chceš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
9.4.13 14:35
@Bábrdl píše:
8o
Tchyně není matka, tchyně je babička. A nemyslím si, že by dítě nějak poznamenalo mazlení z babičkou, spíš naopak :nevim: mnohem horší je vize, že dítě má být jen u maminky, která vychováv á extrémní mamánky.
Bez mluvení se to asi neobejde, zakladatelka se musí slušně vymezit a říct tchyni „maminko, teď bych malou nakrmila, teď ji uspím sama“

A

Zakladatelka nepsala nic o běžném mazlení. A ještě dodatek: díte zakladatelky má 3 mesice, tak to je velmi malé. Zakladatelka můe cítit, že mazlení BABICKY, neni upřímné a proto také dítě chrání.

Příspěvek upraven 09.04.13 v 14:40

• Citovat
  • Upravit
36556
9.4.13 14:39
@kaštinka píše:
Zakladatelka nepsala nic o běžném mazlení.

To je prostě otázka míry, co kdo považuje za „běžné mazlení“. Až bude mít zakladatelka druhé dítě, taky nebude mít miminko tolik pozornosti, nebudeho mít furt na ruce, ale nikdo to neřeší :nevim:

Jak říkám, bez mluvení se to neobejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
9.4.13 14:43
@peggy.sl píše:

Taky už nedělám, to co se mi příčí. Je to k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.13 14:46
@peggy.sl píše:

dobrá otázka :think: vyhovoval by mi tak 1 víkend v mesici… at prijedou i oni NA NAVSTEVU nejen my tam kdyz ji tak chce videt. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20557
9.4.13 14:47
@kaštinka píše:
Taky už nedělám, to co se mi příčí. Je to k ničemu.

Přesně tak..koho chci vidět, tak za ním jedu, kdo chce vidět nás, at si přijede..ale abych dělala něco co se mi příčí, ba mně to obtěžuje a mám z toho trauma, tak na to už jsem příliš stará.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.13 14:52

Když nad tím tak uvažuju, tak její chování by mi nevadilo v případě, že by taky poprvé přijeli oni k nám třeba v sobotu i na celý odpoledne…

• Citovat
  • Upravit
1176
9.4.13 14:52

AHojky, tak moje tchýně má malou také ráda, furt by jí chovala, ale třeba když vidím, že už se to malé nelíbí a že hrozí křik, tak jí to řeknu - slušně: malá natahuje, můžete vyzkoušet si jí vzít tak a tak… a když na to nebere ohled a malá fakt začne řvát, tak si jí jednoduše vezmu se slovy: Ona se už pronese, že??? Já si jí na chvíli vezmu, uklidním a tak… A to není malá dítě, které by u cizích plakalo, pláče JEN u tchýně…
Tchýně by jí totiž řvát nechala, hlavně že jí chová… A to samé dělám s jídlem, když vím, že má malá hlad a tchýně na to ohled nebere, tak si donesu jídlo a malou si od ní vezmu… Nemám náladu ani sílu cokoliv s ní řešit… všechno řeknu pak manželovi a ten jí to řekne někdy mezi slovy: hele mami atd. atd… I když má malou ráda, máme mezi sebou zřejmě nepřekonatelné názorové rozdíly… Ale tak se o tom s ní nebavím, a vlastně jí i ignoruju… ona je ráda, že se může pomazlit s malou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.4.13 14:53
@Anonymní píše:
dobrá otázka :think: vyhovoval by mi tak 1 víkend v mesici… at prijedou i oni NA NAVSTEVU nejen my tam kdyz ji tak chce videt. :nevim:

A proč to tak neuděláš? Jsi na nich nějak závislá? Platí ti nájem, jídlo..cokoliv za co bys jim musela být zavázaná?
Možná by bylo dobré si uvědomit, že ted máš svoji rodinu, svůj život a jak si to uděláš, tak to máš a nikomu do toho nic není.. :D
Když ti řeknu, že ani u jedné tchýně jsem nebyla na návštěvě s dvojčaty od té doby co se narodily (budou jim tři roky) a země se pořád točí, tak tomu asi nebudeš věřit.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová