Tchýně a moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
15.4.13 16:45

@Bábrdl @Kobliha51

Hele, ale ja jsem vubec netvrdila, ze kazda tchyne je z principu spatna… Ja jsem se jen zastala zakl. v tom olizovani ditete…

A pokud mas, Kobliho, dojem, ze ma matka zanedbala vychovu, co se slusneho chovani tyce, tak bych rada upozornila na to, ze ty jsi me „napadla“ jako prvni, ja jsem pouze diskutovala. A na me dalsi argumenty jsi pouze odpovedela, ze nechapes, co tu povidam, kdyz se s tou rodinou nestykam. Coz je argument jak hrom, kdyz se jednalo o to, kdyz mi vadi, ze mi mimco ocicmavaji cizi lidi…

• Citovat
  • Upravit
15977
15.4.13 18:35

@Kobliha51 @Bábrdl Třeba se pletu, ale nevšimla jsem si ani jednoho příspěvku od vás, že byste bránily snachu. U vás jsou jen tchýně ty nejlepší. Přitom u mě udělala chybu právě ta tchýně, ale stejně jsem já ta špatná, protože jsem snacha. Už jen z principu. Kdybych ovšem byla tchýně, tak je snacha (tchýně) ta nejhorší, že?

Podle mě nesoudíte objektivně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.4.13 18:44
@Elilen píše:
@Kobliha51 @Bábrdl Třeba se pletu, ale nevšimla jsem si ani jednoho příspěvku od vás, že byste bránily snachu. U vás jsou jen tchýně ty nejlepší. Přitom u mě udělala chybu právě ta tchýně, ale stejně jsem já ta špatná, protože jsem snacha. Už jen z principu. Kdybych ovšem byla tchýně, tak je snacha (tchýně) ta nejhorší, že?Podle mě nesoudíte objektivně. :nevim:

Na straně 8 dole píšu o své snaše. Stačí? :dance:

• Citovat
  • Upravit
15977
15.4.13 19:43

@Kobliha51 Nestačí. Měla jsem na mysli, že když je spor mezi snachou a tchýní, na vině je vždy snacha. Ty se snachou rozpor nemáš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.13 20:09
@Elilen píše:
@Kobliha51 @Bábrdl Třeba se pletu, ale nevšimla jsem si ani jednoho příspěvku od vás, že byste bránily snachu. U vás jsou jen tchýně ty nejlepší. Přitom u mě udělala chybu právě ta tchýně, ale stejně jsem já ta špatná, protože jsem snacha. Už jen z principu. Kdybych ovšem byla tchýně, tak je snacha (tchýně) ta nejhorší, že?Podle mě nesoudíte objektivně. :nevim:

Nikde neříkám, že pravdu má tchyně. Jen říkám, že je blbost jí kvůli nějakému rozporu odstavovat nebo si v sobě hýčkat nějaký vztek, který přeroste v alergii. Tohle přeci není soutěž o to, kdo má pravdu, to je tvoje rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.13 20:20
@Elilen píše:
@Kobliha51 Nestačí. Měla jsem na mysli, že když je spor mezi snachou a tchýní, na vině je vždy snacha. Ty se snachou rozpor nemáš. :kytka:

Tohle je přesně ta špatná cesta, hledání, kdo má „pravdu“, nejlépe pomocí manžela/syna (jardo, přeci musíš pochopit, že…). Jakoby pravdu máš vždycky ty, je to tvoje dítě. :nevim: Vezmi si jaké jsou tu na emiminu spory o očkování, kojení, chodítka… A tam prostě správná odpověď není, záleží, co chtějí rodiče. Ale na druhou stranu jsou prostě věci, nad kterými lze mávnout rukama.

Nejtěžší na vztahu snacha/tchyně je vymezení těch hranic. Jsou snachy, které to tlačí do extrému (budeš dělat přesně to, co chci, špoupat nohama a pak ti možná vnouče půjčím) nebo naopak ty, které se nechají od tchyně zneužívat. No a pak je ta škála uprostřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
15.4.13 20:40

@Bábrdl Troufám si říct, že do extrému chodit nechci. Chci se jednou za čas (1-2× týdně) sejít, popovídat. Jenže mě si ani nevšimne. Neřekne mi za celou návštěvu ani slovo. Dceru by radši nedala z ruky. Když za mnou celá šťasná (dcera) doleze, tak tchýně jí ode mě trhá pryč. A tohle se mi nelíbí. Jsem ráda, že jí má ráda, ale toto chování se mi příčí. Mělo by jí jít o blaho dcery (když za mnou tedy celá šťastná doleze a chce být se mnou, tak by to měla chápat a nebrat jí pryč) a né o blaho svoje (je mi jedno, že chceš být u maminy, teď budeš u mě, byť nespokojená!!!) A nestačí jí říct jednou, že dcera chce být u mě tak u mě bude (má období, kdy beze mě nedá ani ránu). Ona jí stejně bude chtít pořád tahat ode mě, aby si jí užila. I přes dcery nevůli. A tohle se přece nedělá. Jak já tam pak mám s chutí chodit, když kouká jen na své potřeby a dcery jsou jí u zadele. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.4.13 12:13

@Elilen
Já bych tam nechodila. Tchýně se nemusí radostně usmívat z dáli, když se blížím, ale měla by se mnou mluvit. Já bych tak neprožívala, že mi bere dítě, ale že mě v podstatě nemá ráda. Dítě bych jí dala do ruky kdy bych já chtěla a zase vzala z ruky a šmytec. Musíš si tam připadat jako pátý kolo u vozu a to by mi tedy sakra vadilo. V tom je ten zásadní problém. Byla bych tam co nejméně.
To, že ti bere dítě kdy chce, to je ten problém zástupný, ona tě prostě nerespektuje.

• Citovat
  • Upravit
15977
16.4.13 17:42

@Kobliha51 Já jsem teď na vážkách a nevím, zda to je ironie, nebo vážně myšlený názor. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.4.13 17:50
@Elilen píše:
@Kobliha51 Já jsem teď na vážkách a nevím, zda to je ironie, nebo vážně myšlený názor. :D

Hádej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.4.13 09:07
@Elilen píše:
@Kobliha51 Já jsem teď na vážkách a nevím, zda to je ironie, nebo vážně myšlený názor. :D

Ne, to jsem myslela fakt vážně. Nejsem úplně bezcitná, tohle by mi fakt vadilo. Jsi přece jen matka jejího vnoučete a přece jen spolu budete muset nějak vyjít. Měla by s tebou mluvit a nějakou společnou řeč najít. Nemám ráda, když se kladou překážky ve vztahu vnouče a tchýně, ale je pravda, že i ty tchýně se musí snažit. A když to nejde ani vyříkat, takl bych tam fakt chodila conejméně.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
17.4.13 11:34

@alfie Nebudu hledat definici rodiny. :)

To zvladnes jiste sama. Ale oddaci list rodinu neudela.

A uz vubec ne ze snachy s tchyni, tam musi byt vztah a OBOUSTRANNY RESPEKT.

• Citovat
  • Upravit
36556
17.4.13 12:12
@chatwenna píše:
@alfie Nebudu hledat definici rodiny. :)

To zvladnes jiste sama. Ale oddaci list rodinu neudela.

A uz vubec ne ze snachy s tchyni, tam musi byt vztah a OBOUSTRANNY RESPEKT.

Tak můžeš to brát tak, že rodina s tchyní je jen manžel a dítě, ale to je dost nepraktický. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.4.13 11:05

@Evianka to je jako bys psala o mé tchýni. Když přijde na návštěvu a chce si pochovat mrně, tak malej řve jak tur, když ale jsem v dohledu, tak to nějak přetrpí. No a tchýně z toho vyvodila, že bude chodit na naávštěvu častěji, aby si na ní malej zvyknul… a to je tu nakýblovaná každej tejden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.4.13 11:15
@Anonymní píše:
@Kallkapa Jo, dá se říct, že manžel je se mnou spiš jen přes noc… s našema jsem kolikrát přes týden, takže aby to bylo spravedlivý… jsme doma tak jeden víkend v měsíci :think: a právě nezůstanu doma, aby to bylo spravedlivý. naši k nám jezdí přes týden na návštěvy, tchyně nepřijeli ještě nikdy…

tohle ale přece není o spravedlnosti. To je na palici - když dneska vozí jedna babička, tak zítra druhá??? když přes týden trávím celkem 15 hodin s jedněmi prarodiči, tak o víkendu si musím udělat 15 hodin čas na druhé prarodiče???
Zařiď se tak, jak je to příjemné pro tebe a ne jak se od tebe očekává - ve jménu nějaké pseudospravedlnosti.
Já osobně než abych trávila víkend u tchýně zavřená v bytě, tak řeknu pardon, je pěkný počasí a já chci jít s dětmi ven na procházku. Tchýně si sice maluje, že vezme děti ven sama aby se mohla pochlubit před svými kámoškami, ale já přece kvůli tomu, že kromě vnoučat nemá žádné záliby nebudu sedět půl dne doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová