Tchýně a moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
15.4.13 13:57

@Clarkia

Máš to holka fakt těžký. Ještě dobře si pamatuju, jaké jsem měla názory jako mladá manželka a matka. Možná tě to přejde a možná jsi opravdu nesnášenlivá. Kdo ví? Zatím jsem vehementně netvrdila, že u druhého se to změní, ale když už jsi na to narazila, tak změní. I když u tebe asi ne. Přeju ti, aby se tchýně k tobě chovala stejně jako ty k ní. :dance:

• Citovat
  • Upravit
36556
15.4.13 14:03

Nikdo tu neříká, že vaše tchyně jsou nějaké zhmotnělé ideály, ale nejspíš to jsou normální ženské, se svými chybami, která mají přinejmenším rády vaše děti.

Jste vy snad ideální? Myslíte, že když bude vaše snacha chtít, tak si na vás nic nenajde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.4.13 14:05

.

Příspěvek upraven 06.01.15 v 20:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.4.13 14:05

@chatwenna
Tak to fakt nevím proč jsi sem psala, když se s tou rodinou vůbec nestýkáš. Asi jsi nám chtěla povědět svůj příběh. Tak díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36556
15.4.13 14:13

@Clarkia Není to fuk, je to na pikaču, jak se říká :think: Vždyť je to máma tvého muže a babička tvého dítěte. Jakékoliv disfunkční vztahy dětem neprospívají. No, ale jestli obě nemáte zájem to řešit, je to na nic.

Nikdo netvrdí, že tchyně jsou chudinky. Naopak tady se automaticky každý problém s tchyní doporučuje řešit tím, že „tak tam nejezdi“.

Já bych si přála, kdyby alespoń v rodině dokázali lidi najít víc tolerance. Nebo měli snahu. A tím myslím obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.4.13 14:18
  • Citovat
  • Upravit
chatwenna
15.4.13 14:25

@Kobliha51 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Moje mama vzdycky rika, ze se nemam prit s blbcem, ze by si nikdo nemusel vsimnout, ze je mezi nami rozdil.

Ale ja stejne zareaguju - poradne si precti muj PRVNI prispevek - tykal se toho, ze mi vadi olizovani cizich lidi… :-D

Ty jsi proste velmi sebestredna a mas svou pravdu - jsi tchyne, ze? :)

• Citovat
  • Upravit
5724
15.4.13 14:38

.

Příspěvek upraven 06.01.15 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.13 14:57
@chatwenna píše:Ty jsi proste velmi sebestredna a mas svou pravdu - jsi tchyne, ze? :)

Já jsem tchyně. A byla jsem i snacha.
A v tom to je. Tchyně jsou ONY, ty druhé, ty staré, nemoderní, hloupé, které nechápou, že můj mimísek je jen MŮJ. Jenže ten mimísek roste a roste a najednou si ho odvede nějaká cizí holka, která má úplně pitomé životní priority a ta taky nechápe, že ten chlap je vlastně malý kluk, že je to ten „mimísek“, a furt je jen MŮJ. (A HOP, JE TU TCHYNĚ) :lol:

Podle mých zkušeností z nesnášenlivých snach bývají nesnášenlivé tchyně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.4.13 14:59
@chatwenna píše:
@Kobliha51 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Moje mama vzdycky rika, ze se nemam prit s blbcem, ze by si nikdo nemusel vsimnout, ze je mezi nami rozdil.

Ale ja stejne zareaguju - poradne si precti muj PRVNI prispevek - tykal se toho, ze mi vadi olizovani cizich lidi… :-D

Ty jsi proste velmi sebestredna a mas svou pravdu - jsi tchyne, ze? :)

Maminka má samozřejmě pravdu. Trošku však podcenila výchovu ke slušnému chování k cizím lidem, empatii a toleranci.
Tchyně jsem a mám svou snachu velmi ráda, beru ji za svou dceru, vycházím s ní lépe než s jejím partnerem - mým synem. Stála jsem za ní, když se s mým synem rozešla, pomáhala jsem jí finančně i hlídáním mého vnoučete, aby mohla pracovat a měla peníze. Vnoučeti se maximálně věnuji, mám ho tu dost často. Píšu s ním úkoly, učím se s ním básničky. Snacha se synem se dali zpátky dohromady a já budu při ní stát i kdyby to neklaplo podruhé. Já ji respektuji a ona respektuje mne. Máme natolik otevřený vztah, že se nenakrkneme ani jedna, protože nám oběma jde o to samé. Mám ji ráda a mám i štěstí, že jí mám a vážím si jí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36556
15.4.13 15:01
@Clarkia píše:
To je ale pitomej článek. Magazím pro ženy, imho. :mrgreen:

Zatímco emimino je názorová platforma jaderných fyziků :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.4.13 15:03
@Kobliha51 píše: .
Tchyně jsem a mám svou snachu velmi ráda, beru ji za svou dceru, vycházím s ní lépe než s jejím partnerem - mým synem. Stála jsem za ní, když se s mým synem rozešla, pomáhala jsem jí finančně i hlídáním mého vnoučete, aby mohla pracovat a měla peníze. Vnoučeti se maximálně věnuji, mám ho tu dost často. Píšu s ním úkoly, učím se s ním básničky.

Ty jsi já? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.4.13 15:05
@Bábrdl píše:
Zatímco emimino je názorová platforma jaderných fyziků :jazyk:

Ty jsi fakt dobrá. Mě se chtělo na to taky něco napsat, ale ty jsi lepší!!!
Jsou to prostě ještě kuřátka, život je teprve čeká a nejhorší je, že ještě neví CO je čeká. A procházka růžovou zahradou to, až na výjimky, fakt není. :dance:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
15.4.13 15:07
@Bábrdl píše:
Ty jsi já? :lol:

Když tě tak čtu, tak asi ano :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale taky kouřím a když přijdu ze zahrady, tak mám špinavý nehty. A když se právě podívám kolem sebe, vysavač by to chtělo. Budu muset snaše říct, jestli nechce se mnou přehodnotit vztahy.

• Citovat
  • Upravit
3780
15.4.13 15:13

Osobně by mi tedy vadilo každý víkend harcovat do cizího, takže bych omezila návštěvy na pro mně snesitelnou četnost ;-) a babču pozvala eventuelně na návštěvu
jinak tedy taky se mi u malýho prcka stalo, že prospal delší dobu, než byl interval pravidelného jídla, takže bych to tak tragicky neviděla, že jednou jedlo až po pěti hodinách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová