No prostě tchyně

1907
15.4.13 23:09

no proste tchyne

Ahoj, potrebovala bych znat nazor nekoho nezucastnenyho ponevadz zacinam uvazovat o tom, ze prestanu s malou chodit k tchyni. Podle me mi dela naschvaly. Drive jsme bydlely u partnerovych rodicu a des, psycho… nevim jak jinak to nazvat.Kdyz se nam narodila dcerka, tchyne si asi myslela, ze ja porodim a ona se bude starat. Samozrejme se mi to nelibilo.To bylo:Jdete do obchodu? Ja jdu s vama a uz me odstrkovala od kocarku. Prvni prohlidka u lekarky:jedu s vama…Vzdy jsem prcka vykoupala a nechala ji po jidle v obyvaku spinkat v kocarku s tim, ze se jdem s pritelem osprchovat kdyby plakala at na me zavola. Nikdy na nas nezavolala, ale pokazde jak jsme vylezli ze sprchy mela ji na ruce ze pry plakala. Takze nakonec jsem ji nechavala spinka v patre v pokojiku a do sprchy chodila s chuvickou…Kdyz povyrostla a v autosedacce jsem ji pri vareni mela na stole vzdy ji rvala hracky z ruky dokad se nazacla rozcilovat a brecet.To ji mimochodem zustalo dodneska je z ni nervak a ja jsem za tu dobu nikdy nepochopila proc to tchyne delala. Takze mala si v pokojiku hrala bo spinkala ja varila s chuvickou po ruce. Nebudu vypisovat vse co se udalo(a uz vubec ne to jak mi ublizovali s tchanem psychicky a jak me napadla a pak sama volala policii…),ale dopadlo to tak, ze jsem malou pokud mozno nechavala v pokoji nebo varila kdyz spala. Nakonec jsem pred ni musela malou schovavat pac pokazde jak jsem je nechala aby si spolu hrali tak to dopadlo tak, ze ji rozcilila a nebo kdyz jsem rekla tak a ted pujdem papat a pak spinkat, tak ona vytahla lentilky a na tady mas svacinku :cert: co asi holka chtela jist? Pritel mi strasne dlouho neveril kdyz jsem mu to vykladala…
Ted uz nekolik mesicu bydlime samy a kdyz tam jednou za 14dni prijdem na navstevu odchazim nastvana:Posledni navsteva: Rekla jsem dceri, ze na pisek nesmi ponevadz je hodne nastydla a pisek je mokry atd atd samozrejme babka vse slysela, byla i u toho kdy mala kaslala az malem blinkala.Za chvily slysim:„Pojd aby to mamka nevidela.“ A uz byly v piskovisti.Pak se ji ptala, co delaji jeji miminka a ja se zeptala, jestli by chtela doma zive mimi a mala ze jo. A babka spustila:To nechtej, bude ti brat hracky ty nebudes mit nic, kde budes spat? sebere ti postylku a ty budes spat na zemi a valila do ni takovy sr*cky :pocitac: mala ma 3 roky a verila ji. Takze kdyz sla spat a ptala se me jestli je to jeji postylka a jestli tam muze spat vjel do me vztek. Pritel mi neveril a pry na tom neni nic spatnyho co ji baba povidala ba naopak, ja jsem se ji nemela co ptat na mimi jelikoz zadny dlasi nebude. Zacinam toho mit vazne dost. Dokazu pochopit, ze ma holku rada, chce s ni byt, ale nikdy nepochopim, proc dela to co dela. Asi se vam to zda jako kraviny, ale kdyz ji reknu aby ji nevstavela do okna pac u moji mamy ktera bydli v bytovce by si mohla v nestrezenym okamziku na neco vlezt a vypadnout tak tam by vypadla na beton tezko by ji nekdo zachranil (u tchyne by vypadla do travy max z 2,5m ale ani to bych neriskovala)tak delala hluchou a postavila ji tam at kouka ven :cert: Myslite, ze prehanim???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
15.4.13 23:15

Rozmazluje jí, to je úděl babiček, ale občas to trochu přehání. To máš ještě zlatou tchýni, to nechtěl vědět, co ta moje.. Ale kdyby sis třeba chtěla pokecat, nejsem proti.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
15.4.13 23:24

To je jen minimum co jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
15.4.13 23:24

Myslím, že rozhodně nepřeháníš. Takovou tchýni bych vykopla na měsíc. Naprosto se Ti nedivím, že Tě přivádí k šílenství, protože podle toho, co o ní píšeš, je fakt psycho bába, která Ti naprosto podrývá autoritu a dělá malé v hlavě guláš. Normálně bych jí vysvětlila, co se mi nelíbí a když by dělala mrtvýho brouka a nerespektovala mě, tak bych k nim přestala chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
16.4.13 00:03

@alexxa
Je důležité žít váš vlastní život podle vašich představ.
Tchyně, podle toho, co píšeš, docela ulítává na své vnučce. To je dobrý, protože babičky jsou potřeba, ale jen pokud respektuje i vaše soukromí.
Asi by měly být dány hranice, kam může zajít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.13 00:21

Jo jo, někdy je to úděl s těma babičkama… Já měla problémy jak s vlastní matkou, tak s tchýní (teď už ex tchýně). Moje matka dělala s oblibou to, že když můj syn něco provedl a dostal na zadek, ona ho k sobě zavolala a řekla:,,Máma je na tebe zlá a bije tě, viď? Babička tě pomuchluje…" Dost hrozný. Syn mi potom i několikrát řekl, že jsem na něj zlá a nemá mě rád, že on má rád babičku. Naštěstí matku to už přešlo (snad natrvalo!). S (ex)tchýní mám problémy pořád. začaly hned, když se malý narodil. Bydleli jsme tehdy u nich a bylo na denním pořádku, že malý se například probudil z odpoledního spánku a začal kňourat. Já se začala zvedat, že pro něj půjdu a ona mi řekla, ať nechodím na každý jeho zakňourání, a ať ho nechám klidně i chvlku poplakat, že si tím procvičí plíce. Jenže sotva to malýho kňourání přešlo v pláč, ona vystřelila a běžela ho vyndat z postýlky. Jak píšeš, že všude s vámi, to mi taky dělala. Šla jsem k dr. a ona musela taky. Šla jsem na nákup, musela taky a přesně jako u tebe, kočáru se zmocnila ona. Do všeho mi kecala. Nadávala, že mám desatery dupačky v novorozenecký velikosti, protože to je zbytečný, když se kluk učil na nočník a měl stahovací „kalhotkový“ plínky, nadávala, že je to zbytečný, že jsem mu měla dávat hadrovky, který ho studěním při počůrání přinutí víc než ta jednorázovka se odnaučit od plen. A tak to bylo se vším. Kecala mi to dotoho, kdy klukovi dát příkrmy a jaký, mluvila do toho, jak ho oblíkat ven…Můj ex dnes bydlí s ní ve vedlejším městě. Můj syn tam chodí na logopedii ( i k jiným lékařům, kde se scény dost podobají). Když je syn u táty, dám instrukce, co se má s klukem učit. jenže jeho táta je dost laxní a učí se s ním tchýně. Když je další kontrola na logopedii (tchýně tam jde pokaždé, už tam čeká než dorazím já), tak mě pomalu ani nepustí ke slovu a s logopedičkou mluví hlavně ona a nejvíc mě rozráží kecama:,,No já to s vnoučkem procvičovala, ale to č mu pořád nejde, ale v š se zlepšil." V podstatě tím ze mě dělá neschopnou matku, která se synem neumí procvičovat mluvení a ona je ta obětavá babička, co se s kloučkem učí, když je u ní. Párkrát si kluka vyzvedává ve školce a od učitelky vím, že je strašně starostlivá, jestli jsem mu dala čistý pižámko a tepláčky, jestli přišel učesanej…prostě opět ze mě dělá neschopnou matku.
Taky nevím, jak s tím bojovat. Už jsem se pokoušela si prostě dupnout, že s námi nikam nebude chodit, ale syn tam babičku chce, protože jí má rád a navíc když jsem to zkoušela poprvé, tak mi syn ukřivděně řekl, že s námi babička nemůže jít, protože já to nechci a nezajímá mě, že on jo (bezpochyby její práce)! Letos jdeme prvně do školy a už teď se bojím, co mě s tchýní čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.4.13 00:29
@alexxa píše:
Ahoj, potrebovala bych znat nazor nekoho nezucastnenyho ponevadz zacinam uvazovat o tom, ze prestanu s malou chodit k tchyni. Podle me mi dela naschvaly. Drive jsme bydlely u partnerovych rodicu a des, psycho… nevim jak jinak to nazvat.Kdyz se nam narodila dcerka, tchyne si asi myslela, ze ja porodim a ona se bude starat. Samozrejme se mi to nelibilo.To bylo:Jdete do obchodu? Ja jdu s vama a uz me odstrkovala od kocarku. Prvni prohlidka u lekarky:jedu s vama…Vzdy jsem prcka vykoupala a nechala ji po jidle v obyvaku spinkat v kocarku s tim, ze se jdem s pritelem osprchovat kdyby plakala at na me zavola. Nikdy na nas nezavolala, ale pokazde jak jsme vylezli ze sprchy mela ji na ruce ze pry plakala. Takze nakonec jsem ji nechavala spinka v patre v pokojiku a do sprchy chodila s chuvickou…Kdyz povyrostla a v autosedacce jsem ji pri vareni mela na stole vzdy ji rvala hracky z ruky dokad se nazacla rozcilovat a brecet.To ji mimochodem zustalo dodneska je z ni nervak a ja jsem za tu dobu nikdy nepochopila proc to tchyne delala. Takze mala si v pokojiku hrala bo spinkala ja varila s chuvickou po ruce. Nebudu vypisovat vse co se udalo(a uz vubec ne to jak mi ublizovali s tchanem psychicky a jak me napadla a pak sama volala policii…),ale dopadlo to tak, ze jsem malou pokud mozno nechavala v pokoji nebo varila kdyz spala. Nakonec jsem pred ni musela malou schovavat pac pokazde jak jsem je nechala aby si spolu hrali tak to dopadlo tak, ze ji rozcilila a nebo kdyz jsem rekla tak a ted pujdem papat a pak spinkat, tak ona vytahla lentilky a na tady mas svacinku :cert: co asi holka chtela jist? Pritel mi strasne dlouho neveril kdyz jsem mu to vykladala…
Ted uz nekolik mesicu bydlime samy a kdyz tam jednou za 14dni prijdem na navstevu odchazim nastvana:Posledni navsteva: Rekla jsem dceri, ze na pisek nesmi ponevadz je hodne nastydla a pisek je mokry atd atd samozrejme babka vse slysela, byla i u toho kdy mala kaslala az malem blinkala.Za chvily slysim:„Pojd aby to mamka nevidela.“ A uz byly v piskovisti.Pak se ji ptala, co delaji jeji miminka a ja se zeptala, jestli by chtela doma zive mimi a mala ze jo. A babka spustila:To nechtej, bude ti brat hracky ty nebudes mit nic, kde budes spat? sebere ti postylku a ty budes spat na zemi a valila do ni takovy sr*cky :pocitac: mala ma 3 roky a verila ji. Takze kdyz sla spat a ptala se me jestli je to jeji postylka a jestli tam muze spat vjel do me vztek. Pritel mi neveril a pry na tom neni nic spatnyho co ji baba povidala ba naopak, ja jsem se ji nemela co ptat na mimi jelikoz zadny dlasi nebude. Zacinam toho mit vazne dost. Dokazu pochopit, ze ma holku rada, chce s ni byt, ale nikdy nepochopim, proc dela to co dela. Asi se vam to zda jako kraviny, ale kdyz ji reknu aby ji nevstavela do okna pac u moji mamy ktera bydli v bytovce by si mohla v nestrezenym okamziku na neco vlezt a vypadnout tak tam by vypadla na beton tezko by ji nekdo zachranil (u tchyne by vypadla do travy max z 2,5m ale ani to bych neriskovala)tak delala hluchou a postavila ji tam at kouka ven :cert: Myslite, ze prehanim???

ty se s ní ještě stýkáš??? 8o já bych se s ní přestala stýkat už potom, co by dítěti rvala hračky, nejpozdějc po těch kecech o miminku. Nevím, ale tovje tchyně mi podle tohodle vyprávění přijde jako psychicky narušenej člověk, bych jí řekla, že se buď půjde léčit, nebo dítě neuvidí :nevim: jinak autosedačka s dítětem rozhodně nepatří na stůl, ale vždycky na zem, pozor na to, kdyby to bylo za pár let aktuální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
16.4.13 07:40

Oproti mojí tchyni ji máš zlatou :D
Ale chápu, že tě vytáčí, taky mi to přijde jako naschvál. Když máma řekne ne, tak by neměla jít a říct ano a ať to máma nevidí. Já bych jí dala.
Moje tchyně hrozně ráda chodí večer, když ukládám malýho spát, vytahuje ho z postýlky se slovy „ještě nespí“. no to by mě piclo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
16.4.13 07:47

Me tohle delala tchyne taky, rekla jsem ji, ze bud me zacne respektovat a bude vse delat jak chvi ja, nebo at k nam nechodi :nevim: muz byl ale na me strane, takze ona se urazila, praskla dverma, vecer uz volala, ze zajde, rekli jsme ne, deti pujdou spat, tak zitra..zase se urazila, druhy den prisla a jako by se nic nestalo, jela v zajetych kolejich..to uz ale vybouchnul muz a vysvtelil ji to po svem..hrozne se pohadali, nemaji dobry vztahy, ale od ty doby se to hoooodne zlepsilo. A hlavne ja se naucila ji rict ne a stat si zatim, at si rika co chce..Ona svoje dite uz vychovala a tyhle deti jsou proste moje a vychova bude podle me, i kdyby byla spatna a tecka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.4.13 07:53

Stokrát nic umořilo i osla. Dala bych jí ultimátum. Jestli udělá něco proti tvé vůli, okamžitě balím a jedu. Další návštěvu bych zkusila tak za měsíc, jestli jí to NÁHODOU nedošlo a pokud to samé, přerušila bych styky. Nesnesla bych, aby mi podkopávala autoritu, aby mi dítě strašila, aby ho ládovala před obědem…je toho hodně. Já tedy občas zabojuju se svojí mamkou, často jsme se kvůli tomu i pohádali, ale je to moje dítě, já určuju směr, kterým se bude jeho výchova ubírat. Oni svou šanci měli, vychovali svoje děti a jestli si do toho nechali kecat od svých rodičů, tak je to jejich problém.

Ano, babičky jsou rozmazlovací. Takže to, že by mi ho narvala sladkostmi před obědem bych ještě byla schopná přežít, pokud by se z toho nestalo pravidlo. Přežila bych i volnější mantinely, ale záměrně konat proti přání matky, to je moc. Když jsme u našich, tak taky mamce říkám…dávej mu tyhle blbosti aspoň, když já u toho nejsem :lol: Už jsem kolikrát říkala, že pokud ví, že se mi něco nebude líbit, ať si to raději nechá pro sebe, než aby mi to řekla a stejně si jela svojí (jako jídlo v posteli po čištění zubů…vím to, ale nic s tím neudělám, protože by syn nemohl spát u babičky a ona tohle nepřestane dělat. Jednou do týdne zkousnu rty a dělám, že o tom nevím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
16.4.13 08:08

Ono je fajn bydlet jinde, než tchyně. To se dá říct NE a je po všem. My bydlíme přímo s ní a je to na palici. Denně bojuju o čistotu a jakýs takýs pořádek všude, netrvám na sterilní čistotě, ale aby se všude válely jšjí krámy, chodba neumytá jak je rok dlouhej a na zahradě hovince od jejích psů..no to už je opravdu moc. Vloni jsem vzala hrábě, pytle a bordel v podobě rezavých děravých hrnců, starý plechy, dráty atd jsem hodila na jednu hromadu s tím, že to sama odvezu na skládku a je to. No..a letos se to všude válí zase.
Chodbu denně uklízím jen já, včera jsem si dovolila sundat šílenou záclonu, co tam visela snad ještě z dob komunistických, podle smradu a zabarvení nikdy nebyla praná. To byly řeči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 08:12

@Sluníčkonesvítí Tý brďo, tak to už jsi nechala zajít příliš daleko, ne, aby s Váma tchýně chodila ke všem doktorům? Teď už syna nepřesvědčíš proč babi ne. To bych teda nepřipustila. :zed: My taky bydleli s tchány, a bylo to peklo, že jsme se nakonec odstěhovali. Ale hned ze začátku, kdy byly tyhle tendence, že se babička bude starat víc než já, jsem výrazně utla, vymezila jim chvíle, kdy si malýho brali k sobě, a dokud byl syn malej, tak tam byl i muž, a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
3429
16.4.13 08:23

@alexxa Ona to asi nemyslí zle, je to prostě babička a ty mají tendence děti rozmazlovat a dovolit jim všechno, na co si zamanou. Taky často mají pocit, že ony už děti vychovaly, takže prostě potřebuješ jejich rady. Tím se nechci zastávat tvojí tchýně, to v žádném případě. Píšeš, že přítel ti strašně dlouho nevěřil, teď už ano? Normálně bych za tchýní zašla, i s přítelem, a v klidu jí řekla, že jestli chce vnučku hlídat, bude dodržovat vaše pravidla. Pokud tam budeš s malou a ona jí dovolí něco, co jsi ty předtím zakázala, tak si prostě trvej na svém. Nejsem zastáncem toho, hned přerušovat kontakty - evidentně má vnučku ráda, jenom prostě musí pochopit, že o její výchově rozhodujete vy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.13 08:26

@alexxa Podle mě už nemá cenu vytahovat to, když jste s nima bydleli, to snad časem vyprchá. To, co se děje teď je ale potřeba řešit. Co na to Tvůj manžel, třeba to s tím pískem? My jezdíme na návštěvu všichni 3 k nim, a tyhle nepříjemný situace řeší on. Když je zima a bláto, a chtějí malýho tahat ven, manžel je ten, kdo řekne ne. Jsme i dopředu domluvený na „dneska ven nepůjde, protože je tam hnusně“.
Z toho okna bych jí vzteky vytáhla sama, a důrazně babě řekla, že tohle teda ne, i s těmi důvody, co máš. Když máš pocit, že proti Tobě zbrojí a dělá Ti naschvály, nenechala bych jí taky dýchat celou návštěvu. A jestli to chce vystupňovat ona ještě víc, omezila bych návštěvy. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.13 09:01

No to teda koukám že mě začíná něco podobného mam měsíční miminko a tchýně mě neustále poučuje, věčně mě kontroluje-například přijde když koupu malýho, hned šahá na vodu jestli má správnou teplotu, pokaždé když přijdu má ten kluk rozbalenou plenu a ona mi řekne-byl pos..jenže párkrát jsem se do tý pleny koukla a fakt pos nebyl takže ona si ho chce prostě jenom přebalit. Ke kočárku mě taky nepustí a s těma doktorama to je skoro stejný.. :( taky mě to štve ale neumim říct ne, neumim jí prostě říct že může dělat jen to co já jako matka jí povolim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová