Noční děsy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12735
26.8.10 12:44

No asi ti nic jiného nezbyde, nezabralo by kdybys mu řekla, že z něho už máte strach? že se bojíte usnout aby vás neudusil nebo tak něco? Víš že bys mu šáhla do svědomí? Jinak kdyby se nechal ukecat mi na uklidnění, protože jsem hysterka :lol: pomohly homeopatika, sedatif pc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.10 12:56
LadyRebeka píše:
No asi ti nic jiného nezbyde, nezabralo by kdybys mu řekla, že z něho už máte strach? že se bojíte usnout aby vás neudusil nebo tak něco? Víš že bys mu šáhla do svědomí? Jinak kdyby se nechal ukecat mi na uklidnění, protože jsem hysterka :lol: pomohly homeopatika, sedatif pc :nevim:

hysterka už sem z nich taky :wink: ok zkusím mu to koupit a uvidíme..ted sem mu to psala jestli si k dr dojde a prý němá kdy.. no coment 8-) díky za radu !

• Citovat
  • Upravit
Rulanda
25.10.11 09:09

Noční děsy

Ahoj, já trpím nočními děsy asi od 18 let, začalo to najednou z ničeho nic, žádný stres ani jiný problém jsem neměla. Byla jsem u několika doktorů (neurolog, psychiatr, psycholog), dokonce na CT a ve spánkové laboratoři, brala jsem několikatery léky, vařila si různé čaje, ale nepomohlo mi vůbec nic. Kdyby měl někdo nějakou zkušenost, co komu třeba pomohlo, dejte prosím vědět, byla bych vám fakt vděčná, už to trvá několik let a jsem z toho vyčerpaná nejen já, ale i mé okolí…

• Citovat
  • Upravit
5.11.12 22:47

noční děsy

Dobrý den,
dcera trpí nočním pláčem začalol to když jí bylo 9 měsíců, nyní jí je rok. Dcera od 2 měsíců spinká sama ve své postýlce s námi v ložnici, bez jakých koliv problémů, pláče spinka celou noc od 8 do 8. Ale před 3 měsíci začala občas v noci plakat, přisuzovali jsme do zubům. Zuby za měsíc vylezly, ale situace se zhoršila dcera začala se v noci budit histerickým pláčem, nejprve 1× za 14dní, 1× za týden, 1× za týden, obden a nyní je to každý den. Dcera začne histericky plakat mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ráno, pláče a spí a pak ji ten pláč vzbudí. Je k neutičení, vezmu ji do náruče a odtahuje se, položím ji sápe se po mě, musí mi být stále na blízku, zbytek noci ji musím držet za ruku a nebo v náručí nesmím se v posteli ani hnout. Občas se mě snažil manžel vystřídat, ale to je ´hrozné dopuštění, dcera pak pláče až do rána. S maželem má krásný vztah, oba se ji hodně věnujeme. Dcera nemá problém být s někým jiným, občas hlídají babičky (teda spíše hlídaly teď už 3 měsíce ne) návštěvy jsou u nás také časté. Dcera se po mě nikdy nesápe, nevadí ji jít pryč není to úzkostlivé dítě. Chodíme do herny a tam je jako jediná samostatná, nepláče a jde si hrát s jinými dětmi. Radila jsem se i s dětskou doktorkou a ta mi doporučila homeopatika, když ji je dám tak sice v noci spí, ale druhý den je situace ještě horší i přes den když má jít spát tak histericky pláče, do postýlky ji dát nemohu a tak ji uspím v ruce a v noci se situace zase opakuje. Mohl by jste mi poradit co stím? Já jsem už značně unavená, za poslední 3měsíce jsem se téměř nevyspala, když dcera usne přes den na hodku tak jdu spát taky a nebo to zalomím u televize už v osum hodi. Prosím o radu. Děkuji moc, Dominika

Příspěvek upraven 06.11.12 v 09:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.11.12 00:27

@DominikaMa Kolik je dcerce teď? Ono to může být hodně věcí - třeba jen má období, kdy přes den nasbírá tolik podnětů, že se s nimi nedokáže vypořádat. Jestli je ještě na plínkách, může jí budit čůrání a pak je hysterická čistě z toho, že byla probuzená. Může jí vadit milion věcí - je jí zima nebo horko, přestalo jí vyhovovat spaní. Malá mi takhle vyváděla ve věku cca 10 měsíců, kdy se začala ve spánku přetáčet na bříško a spacák, ve kterém do té doby spala, jí začal překážet. Vždycky se do něj zamotala a to ji budilo.
Ale na něco takového bys asi za ty 3 měsíce už přišla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.11.12 08:30

Pokud seš příznivce metody „pokus-omyl“, tak vyzkoušej muzikoterapii… Zkus si sehnat CD s nějakou meditativní hudbou nebo třeba J. M.Jarre, Vangelis a pod. a před usnutím ji tohle pouštěj… Znám pár lidí, kterým pomohla muzikoterapie „pročistit“ mozek po rozvodu nebo rozchodu s partnerem. No a předpokládal bych, že tvoje dcerka má vnímání zahlcené podnětama, které nasbírá přes den… Je to sice laický názor, ale co když bude fungovat…
(Pro úplnost: mojí ségře začala dcera dělat něco podobného - no tak i přes den vedle ní nechávala hrát ztlumené rádio, konkrétně stanici Vltava. A problémy odešly samy od sebe…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.2.13 20:42

Mám půlročního chlapečka a tak každý čtvrtý den se mi budí s hysterákem-resp. řičí šíleně ze spaní…snažím se udržovat rituály ale nepomáhá to. Začínám to pomalu přisuzovat nedávno sundaným mantinelům-jenže jelikož spí v pokojíčku sám tak ho fakt odmítám vymotávat a čekat kdy se mi na nich oběsí-dokáže s nimi neskutečné kusy…pokud by to ale tímto nebylo nevíte někdo jak předejít takovým můrám? dokáže pak řičet ze spánku klidně deset minut a následně dvě tři hodiny než se uklidní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
25.2.13 20:52

Nevim nevim, urcite na to budou jizlive poznamky, ale podle me dite tak do 2 let ma spat s rodici v pokoji, nebo aspon s mamou, aby citilo jeji blizkost. Malej (17 mes.) cas od casu stoji v postylce a nemuze spat a kdyz se ho zeptam, zda chce k mame do postele, tak kyve a prosi (rucickami), spis ze spani, ale vi, na co se ho ptam a co bude nasledovat, asi se mu zdalo neco zleho, tak spi 1-2h u me a pak ho prendam zpet. Ale jsem na to sama (bez partnera), tak si to muzu „dovolit“. Navic to uvadim jen jak chlacholim v noci ja, ne jako navod, protoze univerzalni „spravna“ rada asi neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
25.2.13 21:22

@Belll nezlob se na mě, ale myslím si, že prcek by měl být s tebou v ložnici, je ještě dost malý na to, aby spal jinde 8o
a teď k tomu co píšeš - náš syn měl noční děsy několik měsíců, někdy i několikrát za noc, začalo to cca před 2. měsícem, byly jsme monitorovaný na neurologii v Krči, naštěstí je prcek v pořádku…ale zjistilo se, že to bylo tím, že špatně kakal, až po 10 - 14 dnech, a to mu to způsobovalo…vždy 2 dny před kakáním se děsy zintenzivnily, měl u toho i dušnost, vypadalo to trochu jako epileptický záchvat, který nám pak díky EEG vyloučily…no a pak jak začal se plazit ( kakání 1× týdně) tak to bylo lepší…začal lézt a začal kakat obden :potlesk: děsy ustaly :dance: to ve zkratce…u nás to bylo prostě kakáním…
ale pozor, je rozdíl mezi nočními děsy a můrami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
25.2.13 21:27

Taky mám malou u sebe a je to vše ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.2.13 21:59

@Belll ahoj,já osobně bych dítě v půlroce spát samotný v pokojíčku nenechala, takže tohle neřešíme, když se někdy dcerka vzbudí strachem nebo jinak, tak jsem hned u ní a je zase klidná a může spát dál, ale u mě to vychází i ze zkušeností mých osobních, co je to strach a úzkost, proto ji zatím nechci nechat samotnou v pokoji - chci tím říct, že pokud se domníváš, že je syn jinak v pořádku, nerostou mu zuby ani není nemocný, a že důvodem jsou noční děsy pak bych si ho vrátila na určitý čas do ložnice, kde by mohl získat klid a po té ho můžeš opět začít zvykat na samostatný pokoj, ale nejdřív bych tam spala nějakou dobu s ním, aby získal pocit klidu - právě sundání mantinelů mohlo způsobit ztrátu pocitu určité ochrany - nebo zkus polohu klubíčko na spaní, třeba to bude stačit a tvůj syn opět bude spát v pohodě
nevím, těžko z toho soudit, když neznám ostatní okolnosti, ale pokud jsi nic jiného jako příčinu nevysledovala, brala bych to jako problém mantinelů a chápu, že máš strach aby se do nich nezamotal, tak zkus jinou alternativu a uvidíš
celkem zvláštní je i to že se to stává každou čtvrtou noc - souvislost s něčím, co se děje každej čtvrtej den nebo zase jen pátej - nevím?
přeju Vám oběma, ať to brzy vyřešíte zase se vyspíte v pohodě oba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.2.13 23:13

@Purelily @petramrk Tím že není v ložnici to určitě není-je zvyklý spát v pokojíčku už od svého šestého týdne. Snad to budou zoubky-ještě žádný nemá ale náznak tedy také žádný…uvidíme. díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
26.2.13 13:11
@Belll píše:
"

chudáček takovej malej sám v pokojíku, a vy s manželem dva v ložnici…chjoo
to fakt nechápu!!ale nesoudím, každého věc, jen to nepochopím asi nikdy, mimi je v bříšku u maminky 9 měsíců a pak po měsíci už spí samotný..vám když je úzko, smutno, nebo máte blbej den tak se přitulíte k manželovi a mimi samotný v postýlce a ještě sám v pokoji. chjooooooo :( :( :(
nezlobte se, jen můj názor ale každá matka sme jiná!!!to je mi jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.2.13 20:31

@madrianova No stejně jako vy si myslíte že je správné mít to takhle tak já si myslím že je správné tohle, mluvíte o MÉM dítěti jako by snad bylo nebohé jen proto že jsem se rozhodla pro takovýto způsob..naprosto nerozumím rodinám kde dítě v ložnici spí rok nebo v manželské posteli do pěti let…to bych pak chtěla vidět ten horor ho naučit spát jinde…mám videochůvičku, nikdy s tím nebyl problém. A propos šest týdnů není měsíc. Ani se neobtěžujte reagovat. mějte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
26.2.13 20:54

@Belll tak to pak jo, pokud je zvyklej takhle brzo, tak pak to určitě není příčina, tak snad to bude jen těma zoubkama :) - napište prosím potom, až se to vyřeší, jestli se přišlo na to proč, bude to i pro ostatní maminky přínosné jako zkušenost, aby věděly, kdyby je potkalo něco podobného - díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí