Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky,
prosím o radu, jsem zoufalá.. Syn (včera 5let) začal z ničeho nic trpět nočními děsy. Přesně 2h po usnutí se vzbudí s pláčem, vyběhne z postele, poskakuje, klepe se, běhá po bytě a mluví nesouvisle. Trvá to někdy i 15min, pak se jde vyčůrat a zase spát. Pak už většinou bývá klid, nebo se vzbudí znovu třeba za půl hodiny. Začalo to cca před 3 týdny, tak nějak ve stejnou dobu se konečně v noci přestal počůrávat. Od 18h už nedáváme pití ani jídlo a usíná mezi osmou a devátou. Děkuji, pokud jste dočetly až sem. Za každou radu budu moc vděčná. ![]()
@nikolka89 ahoj můj 5 lety to začal dělat tak před půl rokem a sem tam se mu to objeví. On si sedne a brečí je jakoby celý v křečí a nevnímá jen na půl. Doktora říkala, že má asi málo hořčíku tak že mu ho mám dávat a fakt je to lepší, teď jakoby ho to chyta, ale hned to zaspi naštěstí ![]()
U nás to trvalo zhruba do osmi let a vždy pomohlo nechat malého vyčůrat
Nejčastěji se mu to stávalo když mel přes den moc aktivit třeba nějaký velký výlet to pak byla jistota že to přijde… On si to samozřejmě nepamatoval a mnohdy když procitl mě ještě vynadal že ho budím když spí ![]()
S tím hořčíkem jsem to také četla, určitě vyzkouším, děkuji
Ještě v souvislosti s tím vyčůráním mě napadlo ho zkusit odnést na záchod kolem desáté - to většinou přijde ten „záchvat“. Chtěla jsem to zkusit už včera, ale jako na potvoru mě syn převezl a vzbudil se už v půl desáté. Jako by to vytušil ![]()