Jak vyzrát na noční kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5679
31.8.10 21:37

Fuji, tak to já zkoušela… Každý mi říká že dítě které se budí v noci na kojení po 6 měsíci že je to jen o zvyku… A tohle mě taky napadlo nechat ji co bude dělat, jeslti usne nebo ne e… a ono neeeee :think:
Koukala, vrtěla se a tak po 10 minutách začne poplakávat tak ji k tomu prsu dám a to pije jak kdyby nejedla týden :lol: :lol:
Uvidíme, snad to do roka omězí aspon na to jedno kojení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
31.8.10 23:00
MišelkaX píše:
Fuji, tak to já zkoušela… Každý mi říká že dítě které se budí v noci na kojení po 6 měsíci že je to jen o zvyku… A tohle mě taky napadlo nechat ji co bude dělat, jeslti usne nebo ne e… a ono neeeee :think:
Koukala, vrtěla se a tak po 10 minutách začne poplakávat tak ji k tomu prsu dám a to pije jak kdyby nejedla týden :lol: :lol:
Uvidíme, snad to do roka omězí aspon na to jedno kojení :roll:
MišelkaX píše:
mě se malá do půl roku nebudila ani jednou spala celou noc hned co jsme přišli z porodnice, budit se začala až od půl roku a to fakt jen max. dvakrát, pokud pláče dýl jak pár minut,tak si k ní sedni a hlad ji,zpívej,drž jí za ruku,cokoli jen jí ten prs nedávej,já nejsem pro vyřvávací metodu,minutka nebo dvě jí neublíží ale víc minut bych pláč nevydržela,každé mimi je jiné,tvoje malá je ale ještě hodně malá v 6 měsících je podle mě ještě brzy, já to udělala až v 9 měsících,dej jí ještě 2 -3 měsíce,bude větší a víc to pochopí,
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.9.10 00:36
MišelkaX píše:

atak malá má asi doopravdy hlad,když píšeš,že pije jako kdyby nejedla týden..Zkus večer mléčnou kaši a uvidíš co to udělá…já mám syna 9 měsíců a ten spí teda celou noc,ale já jsem kojila jen 4,5měsíce a tak jsem neměla ten problém ho odnaučovat z nočního kojení,protože už odemě nechtěl.. :-( ale myslím že děti od toho půl roku by měly už vydržet spát celou noc a buzení třikrát za noc je moc.je to jen jejich zvyk. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
21.12.13 09:07

Ahoj holky, poslední 3 noci máme problém s nočním spaním a kojením. Dcerce jsou za dva dny ukončený 4.měsíc a dosavad jedla po 4 h i v noci a kolikrát první půlku spala i 6 h v kuse. Z úterý na středu (asi úplňkem - působí na ní nebo očkováním - byly jsme v úterý) tak spala až 11 h bez probuzení. Jsem zvyklá, že mě budí, tudíž nikdy nemusím mít budík. No a od toho dne jí po 3 hodinách, v noci je celkem neklidná a jí po 2-3h. Nejdřív jsem si myslela, že je to spurt, ale ten bývá ve 3 měsíce, ne? Pak mě napadlo, jestli nemám málo mléka. Dřív měla vysáto za 5 minut a chtěla druhé prso. Plně kojím. Teď po 3min se kroutí a brečí, tak ji dám na druhé prso. Asi ji to na chvíli stačí, ale pak chce zase jíst. Můžu mít míň mléka nebo málo „tučné“, že jí už nestačí? V noci takové to brnění, že spouští mléko cítím max. za 2 minuty, ale dneska to trvalo i 15 minut, než se mi mléko spustilo. Stalo se vám to taky někomu? Je čas uvažovat nad dokrmováním UM? Nebo se to srovná? Že jedla tehdy po 11h, tak jestli si těelo neodvyklo? Fakt nevím a budu ráda za každé názory. Nechci přestat kojit… Ale nevím jestli vydržet nebo řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.10.14 12:16

@Malvajs Já kojila v i v noci každou 1,5h -2h, já to vyřešila tím, že jsem přirazila postýlku k posteli a jen dávala prso, pač jsem byla přes den vyřízená, a neustálí vstávání dávalo zabrat.
Podařilo se mi jí na noc odstavit až když šla do svého pokojíku v 9 měsících :nevim:
Moc ti neporadím, ale soucítím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.10.14 12:35

@Malvajs To nocni kojeni je osemetne :-( taky porad neco resim. Dcerka muze mit i jinou neprijemnost nez hlad (boli ji bricho, je ji horko, zima). U nas ale vzdy zabralo prso na to, aby usnul. Kdyz nebyl hladovy, jen si podudlal, a kdyz se mliko zpustilo, prso vyplivl. Take jsme meli obdobi, kdy prso bojkotoval (cca 2 tydny), ale to probihalo vetsinou jen ve dne, v noci byl asi oblbnuty :-)
Zkus ji dat prso, kdyz nebude chtit, zkus uspat bez toho. Kdyz bude porad brecet, zkus zase prso :-) Hlad samozrejme taky asi ma, pak se preji a treba ji jen v rozespalosti primacknes u rihnuti a poblinka se :think: Je to nekdy veda, ale za chvili bude lip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
17.10.14 12:36

@Malvajs mate dudlik? Treba chce bejt jenom u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
17.10.14 12:46

@Malvajs Dobré odpoledne. Zkusila bych se s ní jen přitulit, zazpívat písničku. Je možné, že je to jen zvyk. Určitě to vyzkoušejte a když to bude skutečně hlad, poznáte to :-)

Mne se dcerka (6,5 měsíce) teď par nocí budila a nakojit nechtěla ani za nic. Když jsem rozsvítila a probala se, tak najednou jedla jako divá :-). V noci ji na kojení nebudím, do šesti měsíců spala celou noc a až teď se budí co tři hodiny. Také jsem si m slela, ze se budí strachem ze tmy a pak jsem zjistila, že má hlad. Avšak v polospánku prso odmítla.

Ad Váš pláč - včera jsem si zažila to samé. Dcerce Adi rostou další zuby, je hodně uplakaná a k tomu nevyspání. Trochu jsem si pobrečela a hned mi pak bylo lépe. On je ten pláč asi někdy potřeba :-)

• Citovat
  • Upravit
10461
17.10.14 14:00

@Malvajs Tohle je úplně normální kojení 6 týdenního miminka. Je ještě malinká, nemá takovou kapacitu žaludku, aby vypila hodně najednou. Navíc ji máš narozenou předčasně, tak prostě dohání, co jí oproti jiným miminkům chybí. A jestli ti usnula po nakojení z jednoho prsa, tak mohla být kojením unavená, ona je to pro miminka celkem fuška.
Chápu, že je to vyčerpávající, taky jsme měli takové období, i když u syna to bylo až později. Ale místo hysterčení v koupelně (co jste dělaly v noci v koupelně?) je lepší si miminko vzít v období častého kojení do postele nebo z její postýlky sundat postranici a přirazit ji k vaší posteli. Ty na to kojení nebudeš muset vstávat, můžeš kojit v leže a třeba u toho i spát. To jsem tak dělala já - přiložila, syn pil, já spala, pak usnul taky, až se začal ozývat, přeložila jsem k druhému prsu a spal dál. Neboj, ono to časem přejde.
Ještě jedna věc mi pomáhala v době, kdy jsem v noci ještě kojila - ráno před odchodem do práce si tatínek bral syna do obýváku, přebalil ho, převlékl, pochoval, pohlál si a já jsem měla tak hodinu, hodinu a půl klid na dospání, věděla jsem, že mě nic nevyruší a spala jsem jak špalek. Pokud má tatínek ráno trochu času, zkuste to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.10.14 14:31

@Malvajs Jo ták, já myslela, že to bylo v ty dvě ráno :-D. A v jaké poloze kojíš? Nešlo by to udělat tak, abys při ní mohla spát nebo pospávat? Podložit si dála polštáři, miminko položit na kojicí polštář apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
17.10.14 14:35

Kup ji MaM dudlik, ty deti chtej, nejakej co imituje bradavku, po kytce se mi mala taky davila. Dala MaM ve 4 tydnech, ja uz mela ty prsa uplne hotovy. :mrgreen: Jo a jsme u toho, ty nekojis v posteli, tudiz v sede bekde na gauci a musis si u toho svitit? Takze se probudi uplne. Ja vzdy malou vezmu pri zaknourani z postylky a dam ji prso a lehnu s ni a usne si. A spi az do rana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.10.14 14:35

No já nevím, jestli tě utěším, my máme pětitýdenní a teda řve nám 24 hod denně, téměř nespí, přibírá hezky, postaráno o ni je..ale řve a řve a řve. Dost ji bere bříško. Spíme v průměru tak dvě hodiny, víc ne…a do toho mám skoro tříletou cácorku v období vzdoru :lol: no, brečím taky, všude kde se dá..ulevuje to nervům. Vím, že to skončí, tak si to taky říkej..bude líp :hug: To je moje heslo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.10.14 16:56

@Malvajs jo, taky si říkám, že první dítě byla pohoda..navíc jsme měli jen garsonku. Teď mám v bytě čurbes a svinčík neskutečný, akorát jsem teď vymyla a vypucovala koupelnu a jdu ještě na záchod..ale nevím, pak už se malá asi začne budit. Konečně mi usnula, asi už byla tím řevem vyčerpaná. Včera koncertovala fakt s pětiminutovýma pauzama 24 hod. S manželem už jsme byli oba na léčebnu :roll: Dneska jsem to dopoledne zachránila šátkem, jinak by asi taky řvala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.10.14 20:40

@Malvajs držím palce abys to vydržela :) ja jsem první dva mesice kojima v sedě na posteli co dvě hodiny a to jeste třeba cucala 45 minut, takze jsem u toho usinala a byla ja totálně grogy. Pak jsem se naštvala a začala kojit vleze. Prebalila jsem co druhé kojení (asi) a byl klid. Ja jsem jen při první povzdechu strcila prso a spala dal. Mala ma pul roku, kojeno stáhla na 20minut pres den a v noci se budi kolem druhé a pak az kolem 5 nebo 6 takže uz se vyspím krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.10.14 22:55

@Malvajs Já jsem se radši ani nedívala, co má v plíně (a to máme látkové). V noci jsem přebalovala max. jednou, jinak když se vzbudil, dala jsem prso a okamžitě upadla do komatu :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí