Noční můry u pětileté

1297
5.12.16 21:06

Noční můry u pětileté

Ahoj holky. Mám dvě děti, 5 let a osm měsíců.
Starosti mi dělá ta starší. Na víkend byla u babičky, tam neměla problém se spánkem. Včera přišla domů a už to začalo. Spát šla v pohodě, ve čtyři ráno křik který vzbudil celý barák. Že je v posteli plno pavouků. Rožla jsem, ukázala jí že nikde žádný pavouk. Po zhasnutí se situace opakovala. Tak jsem rezignovala a i za cenu toho, že mladší si bude myslet že je den, a bude vzhůru, jsem přinesla malou lampičku a nechala ji rozsvícenou… Spíme spolu v posteli i s mladší v jednom pokoji. Od těch čtyř byla vzhůru, má šílené kruhy pod očima… Dnes bylo přes den vše v pořádku, navečer se okoupala, povecerela, vše v pořádku. A když se blížil odchod do postele, začala brečet, třást se, hystercit… No, povolila jsem tedy, a je tu se mnou… Děsím se noci. Vzhledem k tomu, že chodívám do práce cca třikrát týdně, nemůžu si dovolit nespat aspoň pět hodin denně… Poradíte, co s tím, jak ji ze strachu dostat? Zkoušela jsem zatím jen olejíček aviril, který měl zahnat špatné sny pryč od ní. Ale strach se jí drží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
5.12.16 21:29

A pres den se pavouků nebojí? Pokud ano, od kdy a proč? Fobie denni pak lze resit psychoterapii. Mohou se promitat i do snů. Pokud se pres den pavouků nebojí, tak snad poradi nekdo jiný nebo detsky psycholog. A take je dulezite jak dlouho tento stav trvá. Treba je to jen jednorázové..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
5.12.16 21:32
@sediza píše:
A pres den se pavouků nebojí? Pokud ano, od kdy a proč? Fobie denni pak lze resit psychoterapii. Mohou se promitat i do snů. Pokud se pres den pavouků nebojí, tak snad poradi nekdo jiný nebo detsky psycholog. A take je dulezite jak dlouho tento stav trvá. Treba je to jen jednorázové..

Pavouků se bojí i ve dne, ale tomu jsem neprikladala důraz. Taky jsem se jako dítě jich bála než jsem z toho vyrostla… A tento stav je od včerejší noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
5.12.16 22:01
@Hmarilla píše:
Pavouků se bojí i ve dne, ale tomu jsem neprikladala důraz. Taky jsem se jako dítě jich bála než jsem z toho vyrostla… A tento stav je od včerejší noci…

Ja bych tedy patrala proc se jich boji a snazila se ji vysvetlit proc jsou pavouci užiteční a sla bych treba nekam do centra, kde chovaji pavouky a maji je treba deti na rukou a uci se o nich apod. Mohlo se stat, ze ji s pavouky nekdo hodne vydesil…stacila rakce treba v televizi..a ted se toho chidak bude tezko zbavovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.12.16 22:19

zdravím

Do centra k pavoukům bych dcerku nebrala, mohlo by se to zhoršit. Jak píšou výše, nejspíš ukázka v TV (zoom) nebo zahlédla potvůrku venku. Chjó. Doporučuji terapeuta a nezapomeňte; smích léčí! Přes den a před spaním vtipy, smích, do snů se promítá denní dění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
5.12.16 22:45

Nas tohle ucili na psychologii, resp. ze pristup je zacinat od malych uspechu k velkym…nejdrive si o pavoukovi povidat…pak se na nej divat, po case se ho i dotknout, ale pro lidskou psychiku je dulezite vytrvat a neucuknout, ale prozit ten strach od začátku, pres vrchol, az po oslabeni pocitu. Zacala bych take takto postupne a nenásilne, nejlepe pod vedenim psychoterapeuta. Ale pouze pokud by nocni desy trvaly anebo by pres den fobie byla opravdu velka. Zalezi, jaka vazna je situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
6.12.16 20:33

No, dneska mi spala, ovšem až když jsem si s ní vyměnila místo na spaní… Ovšem ty fobie přes den… Jednou jsem s ní šla venku a brali jsme to zkratkou kolem křoví. Zničeho nic křik, záchvat paniky a zoufalý pláč, na rameni měla pavouka… Trvalo hodinu než jsem ji uklidnila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
6.12.16 20:40

@JayLee ano, pamatuje… Byl to rozdíl mezi tim, když mi brečela a nevěděla proč, nakonec z ní vypadlo že ji bolí nožičky a tímto hysterickým křikem. Prostě viděla kolem sebe plno pavouků a začala zoufale křičet. Takže noční běsy to s jistotou nejsou. Spíše bych to prisuzovala k velké arachnofobii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
6.12.16 21:43
@Hmarilla píše:
No, dneska mi spala, ovšem až když jsem si s ní vyměnila místo na spaní… Ovšem ty fobie přes den… Jednou jsem s ní šla venku a brali jsme to zkratkou kolem křoví. Zničeho nic křik, záchvat paniky a zoufalý pláč, na rameni měla pavouka… Trvalo hodinu než jsem ji uklidnila…

8o 8o tak v tom pripade dobreho psychoterapeuta. Opravdu dokáží toto uplne odstranit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí