Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky jsem už úplně hotová. Malej spí od miminka na ho.no, jinak to ani říct nejde. Ted je mu 19.mesicu. a je to strašný, spí s náma, to nevadi. Jenže usíná i hodinu, vymyslí si, že chce do postylky po dvaceti minutách co u něj stojím zase, ze chce k nam. Vůbec mu nejde usnout, ještě ani jednou nespal celou noc. V noci nejí od půl roka. Po hodině usínáni si odpočine a chce zase zlobit. Nesmim se od něj hnout. Už jsem zoufalá. Mudr. Nám doporučila Sedalia sirup ten je na nic. Nevím co s tím. Otázku ani nemám. Jen chci uklidnit, že to jednou prejde. A snad se i vyspime.
Já mám pětiletýho, co nespal ještě jedinou noc vcelku. Je to šílené. Dnes jsem jim uvařila večer spací čaj.
Ahoj, mame to podobne. Syn skoro dva, snazim se ho vic pres den venku utahat, taky ted uspavam hodinu. Celou noc uz parkrat spal. Verim, ze casem to bude lepsi. Radu nemam, jen soucitim.. ![]()
Nenech se odbýt sedalií… nám do tří let tvrdili, že je to ok, teď lítám po neurologii, logopedii a psycholozích… kdyby se problém začal řešit dříve nemuseli bychom teď nervovat s tím, že ho nevemou do školy
. Snad to u vás bude lepší ![]()
Paní doktorka, říkala ať se ozve, kdyby se to nezlepšilo. Že to zkusime nějak vyřešit. Do pěti let nevím, zda to vydržím. Snažíme se o druhé a přemýšlim, že ho radši ani nechci. ![]()
Ale děkuji Vám, povzbudily jste mě. Zní to blbě, jsem ráda, že v tom nejsem sama. ![]()
@paandatko utahavam ho jak můžu. Jsme hodně akční. V úterý neusnul ani po plavání. Dneska po cvičení a usinal přes hodinu. ![]()
Úplně s tebou soucítím náš malý do půl roku vstával v noci každou hodinu a půl u nás se to naštěstí po roce zlepšilo do dvou let spal jedině se mnou v posteli teď čekáme druhé a malý už spává u sebe v posteli a vesměs celou noc. Teď se modlím aby druhé mimčo v noci spávalo. Bohužel neporadím hodinové uspávání máme doma stále ale pak celou noc klid. Držím palce ať se to časem zlepší ![]()
@LuckaPicka to vcelku umí, ale když mu to nejde (hned či do chvilky), tak jde k nám a usne. V noci se budí, posazuje, kňučí, brzy vstává. Když usne u sebe, tak stejně v noci se probudí a přijde.
@danyk, přesně tuto dělá, když se vzbudi..ach jo. Miláčci naší.
@LuckaPicka Dcera zacala nejak rozumne spat ve 27 mesicich, syn ve 25. Takze jo, nadeje tu je, ta umira vzdycky posledni. ![]()
@JayLee jojo. Byla jsem málo důsledná, jenže to neřeší nynější problém.
@LuckaPicka naše malá bude mít v lednu 2,v pondělí jdu na plánovaný císař tak sem sr hrozila jak to budu dělat, kdyz byl problaby usnula a pak se třeba za hodinu vzbudila a byl cirkus že jsem nakonec ustoupila a šla k nám, ale břicho rostlo a už sem toho měla dost, byla jsem nekompromisní, ze to pak bylo čím dál míň často.
Teď už 14 dní klid, večer i po obědě lehne, dam ji flašku s čajem, pustim usínačka, dam na hlavu plinku, ona to tak chce a do 5 minut spí, když vidím že se k spaní nemá, tak ji prostě řeknu ať spí, ze chci jít taky spát a většinou podlechne, přetočí se na bok a spí.
Kolem 6 přijde za náma, nebo mě volá, tak ji uložím k nám s čajem a ona ještě usne a spí někdy u do půl 9.
Byli to ale nervy ji to naučit, kolikrát jsem chtěla podlehnou připadala jsem si jako krkavčí matka, ale vyplatilo se.
Neumím si představit jak bych to dělala za pár dní s miminem.
Myslím si, že ji i v noci rušilo čurání, ma sice plinku ale co jsem večer omezila pití tak se to hodně zlepšilo, sice usíná s čajem ale vypije tak 20 ku a j večeru už tekutiny omezuji a spíš nutin pít vic přesně.
@alexa37 Malej taky nemá plenu, ještě holt budu muset počkat chvili, třeba dostane rozum. On usinal v postylce a potom šel k nam, potom se nějak seknul a do postylky nechce.