Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
Můj malej přestal, asi před dvěma měsícema, v noci spát. Teď ho má přítel už dvě a půl hodiny venku, já už sem z toho nespani postižená, tak si tu doma tak ležím a přemýšlím, jestli se to vůbec dá někdy dospat? Jestli zase přijdou dny, kdy se budu ráno probouzet s radostí a pocitem vyspani. ![]()
(někde sem slyšela, že to ty chudáci mamky už nikdy nedoženou)
Ne, nikdy si to člověk už nedospí, ale to neznamená, že se člověk nebude probouzet šťastný a vyspalý ![]()
Tak dospat se to asi nedá. Ale vyspaná časem určitě budeš. Mám děti ve věku 3 a 5 let a vyspaná jsem naprosto normálně. V noci už k nikomu nevstávám, nikdo se už nebudí a když chtějí k nám, na záchod, nebo se napít, tak si dojdou po svých, aniž bych já to vůbec tušila. Vstávání během noci už mám, díkybohu, za sebou. ![]()
No, moje dítě už tři roky spí a já mám chronickou poruchu spánku, z toho jak jsem k ní vstávala co hodinu několik měsíců. Takže já to už asi nikdy nedospím a tedy nemůžu si na to stále zvyknout
Já dneska přes den dospávala tři hodiny zázrak, no upřímně ještě bych i spala ![]()
@ka2ka jojo a přijde mi, že když si jdu lehnout tak je to snad ještě horší.
@terinka4444 tak toho se právě taky bojím. Když už má na noc malyho Babička, tak spím stejně jak kdybych ho tu měla ![]()
@Nikollett93 dospavat nema cenu, to ti nijak nepomuze, staci, kdyz se treba 2× vyspis normalne a budes v pohode. A bude lip, fakt ![]()
taky se vam zda smesne, kdyz si nejakej bezdetnej stezuje, ze se nevyspal, ze treba venku stekal pes? ![]()
@Nikollett93 co to presne znamena, prestal spat? A kdy teda spi? Ja jsem nevyspala uz dva roky ted
bekdy si musim jit lehnout uz v 8 vecer a rano je to lepsi (ale stejne nejsem vyspana).
Mě se povedlo minulý týden za celé 2 noci prospat dohromady 3 hodiny, a fakt mi pomohlo až když jsem se pak mohla vyspat celou noc.
Když mi babi hlídala prcky a já jsme měla možnost se vyspat, tak jsem večer zaboha nemohla usnout a ráno jsem se vzbudila v 6 a připadala jsem si jako idiot
Jinak po spánku toužím pořád, ale už je to mnohem lepší než dřív. Kluci mi sice nespí ani dlouho, ani nepřetržitě, ale už to jde ![]()
Já myslím, že to dospíš, pokud si moc brzy nepořídíš druhé dítě. Kolik je malému? Já se vyspím celkem normálně tak od 9 měsíců dcery, samozřejmě jsou někdy horší noci, třeba když byla nemocná nebo rostly zuby, ale jinak celkem pohoda, nevyspaná si rozhodně nepřipadám (teď je dceři dva a čtvrt roku).