Jak často má spát půlroční miminko?

32
22.11.16 14:58

Jak casto ma spat pulrocni miminko?

Ahoj holky, mam pulrocni dceru. Uz od 5 mesice nekojim. Zacala jsem ji prikrmovat sunarem a spi mi hodne pres den. Vetsinou se probudi kolem 8-9 rano, dam ji 150ml UM a za hodku uz si mne ocicka a chce spinkat. Spi mi treba do 12, dam ji masozeleninovy prikrm, vydrzi tak hodku a pul a chce zase spat. Spi treba dalsi hodku az dve. Dostane mliko a znovu tak za hodku a pul zacne knourat jak je unavena. Jenze kdyz ji dam spat probouzi se treba v 19 a nez v noci usne tak je 23. A v noci se mi ted casto budi. Vzdycky zacne jakoby kvilet, dam ji dudlik do pusinky a pokracuje ve spanku. Jenze takhle je to treba desetkrat za noc. Pak ji radsi uvarim trochu UM at se naji. Pak zabere a rano je k neprobuzeni…
Nevite prosim co a jak mam zmenit?
Mam ji davat driv spat, nebo vetsi davky mlika, jestli je hladova? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
738
22.11.16 15:25

@MartinaEma
Pak ji radši uvařím trochu UM ať se nají??? 8o

Ty ji běžně v noci nekrmis? Jestli ne, tak se ani nedivím, že potom celý den prospi. Já když se pořádně nenajim, tak sem taky unavena a spala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.11.16 15:33

@Kikkinka já mám 4m syna, kterého kojím a kolikrát mi spí celou noc bez kojení a přes den je teda akční a dohromady za den naspí max. 3hoďky, takže tím to podle mě nebude. Kdyby byla hladová, tak spíš řve hlady než by spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.11.16 15:36

V tomhle veku obe moje deti jedly cca co 3h v noci.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.11.16 15:39

Jinak spavali 2-3× denne cca 1-2h. Podle toho v kolik vstavaly rano.

• Citovat
  • Upravit
643
22.11.16 15:40

Taky myslim ze nocnim (ne)krmenim to nebude. Moje uz od cca 5 mesice spala v noci bez kojeni i bez UM. Tezko rict cim to je, treba je to jen takova faze ktera sama odezni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.16 15:51

@MartinaEma Děšti mi večer usínaly dřív (mezi 19-20 hodinou), ale zase mi ráno vstávali v 6.
Okolo toho půl roka vydržely bdělé tak dvě hodiny. Kluk spal 3× denně, holka 4×, ale v menších časových usecích (dávala si půlhodinky, maximálně 45 minut).
A v noci se budily minimálně jednou na kojení.

Pokud chceš, aby usínala večer dřív, musíš jí trochu zkrátit to poslední spaní. Ale připrav se na tom že pak třeba nebudete vychrupávat do devíti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
22.11.16 16:02

Tak u nás je režim většinou takový:
budíček 7:00
mlíko 8:00
spaní 10:00 - (a teď záleží, někdy spí hodinu a půl, občas jen půl hodiny)
příkrm 12:00
pokud spal málo dopoledne, tak si hodí další půl hoďku,
15:00 mlíko
18:00 ovoce
20:30 spát

Někdy spí 2× denně, ale delší intervaly jako třeba hodku a půl, někdy spí 3× denně po půl hodinách. Jako třeba dneska. Teď už nechtěl usnout, tak bude určitě zachvilku protivný a občas se stane, že usne ještě kolem 6 a to pak prudí s večerním usínáním.

A v noci kolem 3-4 ještě jedno mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.11.16 16:36

No kdyz jsem kojila tak mi mala spala celou noc. A pres den skoro vubec…ted jakoby se to obratilo. Po sunaru a prikrmech se ji dobre spi, neni hned hladova. Ale za to v noci se budi…podle me to hladem neni, nebyla v noci zvykla jist ani predtim. Treba ma divoke spani, nebo se ji premitaj zazitky z celeho dne a hlavinka ji to nestiha. Nevim.
Kdyz ji dam ale v noci treba jen 90ml UM tak za chvili usne a vetsinou az do rana. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
22.11.16 22:02

Tak u nás je to tak, že malá spí dvakrát denně bud 20 nebo 30 minut 8o je hroznej nespavec.. a večer se budí do tý doby, než k ní ulehnu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
22.11.16 22:08

Tak u nás je to tak, že malá spí dvakrát denně bud 20 nebo 30 minut 8o je hroznej nespavec.. a večer se budí do tý doby, než k ní ulehnu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
22.11.16 22:16

Dcera v půl roce spala 2× denně. Většinou kolem 11h si dala 30 minut a pak kolem 15h znovu. :D Ona moc spavá nebyla. Ale znám děti, co spaly 2× denně po dvou hodinách. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
22.11.16 22:24

Dcera spala okolo pul roku 3krat denne tak 20 minut na ruce, v noci cca 23-7, behem noci 1-2krat kojeni + mnoho knourani ze spanku. Syn spal taky myslim trikrat denne, nepamatuji si presne, jak dlouho, ale dele nez dcera (rekla bych tak okolo hodiny), v noci se kojil 2-3krat a jeste tri hodiny vprostred noci procumel… Na 2 spani denne obe deti prechazely okolo 8m, na 1 spani denne syn v 11m a dcera presne v roce. V noci zacaly obe deti spat hezky okolo 27m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
30.11.16 23:09

Syn spi cca 3× za den a v noci pokud jej nic netrapi, tak celou noc od 2,5 m..kdyz je nemocny, rostou zoubky, boli bricho, tak se budí dle potřeby..je kojeny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
1.12.16 09:05

Zkusila jsem zmenit rezim…chodi spinkat driv, ale budi se mi v noci stejne. Staci ji dat dudlik a pokracuje…ale vzdycky kdyz se budi tak kvili, zveda nohy a slysim jak prdi…asi fakt brisko…ale pohybliva je dost, davam probiotika jednou denne a kapicky babycalm…nahrejvali jsme pupik, mazali ho a nic…kdy to skonci? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí