11.měsíční a problém se spánkem :(

814
16.11.16 08:44

11.měsíční a problém se spánkem :(

Ahoj maminky, prosím o rady zkušenějších, už jsem zoufalá :( Moje dcera spala v noci krásně asi do cca 5 měsíců. Od pátého měsíce je to horší a horší. Vždy měla problém se spánkem přes den. Byla jsem šťastná za každou petiminutovku spánku až jsem se snížila k uspávání na rukou, proti kterému jsem vždy byla. To jsem začala praktikovat asi v jejich 8.měsících. Postupně jsem začala uspávat i večer :( Náš večer a noc vypadá následovně: usíná kolem 8 a za necelou hodinu je vzhůru. Hned na 4 a řve vezmu do náruče okamžitě spí. Poté probuzení asi do půl hodiny a takhle se to postupně zkracuje min. do 12cté až jedné hodiny ranní. Ve druhé části noci spí někdy i 2-3 hodiny v kuse!! Když se v noci probudí a leží ještě na boku dám dudlík a občas usne, ale maximálně na 10-15 minut :zed: V noci není nic vyjimečného, že jsme vzhůru i dvě hodiny v kuse :pocitac: Jsem už tak nevyspaná, že jsem ji zkusila dám do postele (což jsem opět nechtěla) tam se uklidní, ale přece nemůže s námi spát v posteli?! Mám strach, že se teď budí ještě častěji, aby jsem ji vzala do postele. Je to možné? Ráno jsme cca od 6-7 hodiny vzhůru. Přes den spí dopoledne a odpoledne většinou půl hodiny a půl hodiny, někdy 1 hodinu. V noci jsem přestala kojit asi před 2 měsíci. Zuby má od 4. měsíce takže na zuby bych to asi nesváděla. Je celkem živá tak by logicky měla spát :nevim: Prosím o rady už vážně nevím co mám dělat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
16.11.16 08:55

No asi te nepotesim, ale nam na takového nespavu zabralo jen to společné spaní :palec: od te doby chrni celou noc a ulevilo se nam všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.11.16 08:58

@řehulka 7 a proč by s vámi nemohla spát? Zřejmě má nějakou separační úzkost, tak chce být s vámi. Proč si to neulehcit? Já bych se radši vyspala, než trápila sebe a dítě neustálým uspavanim a vrácením do postýlky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
16.11.16 09:01

@Balatonek mám strach, že ji potom nenaučím spát samotnou. Separačka, která trvá půl roku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.11.16 09:06

A postýlku má u vás v ložnici, nebo v dětském pokoji? Mě se syn začal takhle budit kolem roka, pomohlo přestěhování do pokojíčku. Rušil ho náš noční provoz, já i manžel chodíme spát samozřejmě později než syn a v noci nám po ložnici courají dva psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9303
16.11.16 09:07

:mavam: S malou jsme měli podobný problém, Pediatrička nás poslala do spánkové laboratoře - neurologie. Problém máme, ale je pod kontrolou. Malá má 4 a noci pořád nějsou 100%, ale je to mnohem lepší.
Pediatrička taky doporučila dávat dcerce pyridoxin, ale to bez konzultace s vaší pediatričkou nepodávejte. Je to sice jen vitamín, ale jde o malinké dítko, tak bych radši konzultovala.
K uspávání na rukou, uspávala jsem tak dcerku do jednoho roku a moc jsem si to užívala. Nevím proč to matky odsuzují. Přece je to přirozené, co nejvíce kontaktu dítka s matkou. Ale je taky pravda, že jsem malou, až na vyjímky, nebrala do postele. Bála jsem se a v postýlce byla na minutoru. Zase by to asi bylo jinak, kdybych věděla, že malá je v pořádku.
Přeji ať se vše upraví a máte klidné noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
16.11.16 09:09

@řehulka 7 Právě naopak, když jí dáš teď k sobě, tak se tě „nabaží“ a až bude větší, bude klidně spát sama. Neboj se toho, vyspíte se obě do růžova. V patnácti s tebou spát nebude, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
16.11.16 09:11

@Heivka Postýlku má u nás v ložnici. Nevím no, když ještě nespím a malá se probere je úplně nepříčetná než dojdu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.11.16 09:11

Taky nepotěším, měly to obě moje děti mezi zhruba 4-18m. Řešila jsem to také spaním u nás - budily se stejně, ale rychleji jsem je ucpala dudlíkem, takže jsem předešla úplnému vzbuzení a nutnosti pak další půl hodinu uspávat.. Vymizelo to samo kolem toho roka a půl-to začaly spát lépe a tudíž ani ve své postýlce se tak často nebudily. První syn pak spí u sebe celou noc zhruba od 2,5 let, dcerce je 19m a většinou ještě ráno, mezi 3-5 volá, že chce k nám. Ale věřím, že se to také samo upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.11.16 09:12
@řehulka 7 píše:
@Heivka Postýlku má u nás v ložnici. Nevím no, když ještě nespím a malá se probere je úplně nepříčetná než dojdu :think:

Nemůžeš si její postýlku přirazit ke své? A třeba i sundat bočnici? Tak byste mohly být spolu, ale zároveň mít každá svůj prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
16.11.16 09:14

@jesse Pediatričce jsem se zmínila v poradně před měsícem a mávla nad tím rukou, že se prostě některé děti více budí. Přestala jsem i v noci kojit, aby se malá nebudila kvůli mléku, ani čaj ji v noci nedám, aby věděla, že v noci se spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
16.11.16 09:15

@Luisiana No nevím, kolegyně má 13cti letou dceru a stále spí s ní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
16.11.16 09:17

@řehulka 7 A spala s ní od mala? Nebo se jenom chodila přitulit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
16.11.16 09:18

@unuděná Na to bohužel nemám prostor :( A to ke všemu se budeme asi příští týden stěhovat. Už teď jsem zvědavá na ty noci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.11.16 09:22
@řehulka 7 píše:
@Balatonek mám strach, že ji potom nenaučím spát samotnou. Separačka, která trvá půl roku? :nevim:

Ale naučíš, do puberty ji v posteli mít nebudeš. Nemusí to být jen separačka, ale i zuby, zpracovávání zážitků.
A tím, že ji nedopřeješ to co potřebuje, tak ten problém spíš sama prohlubuješ. Když ti bude mizerně a budeš se chtít přitulit v noci k manželovi, tak jak Ti bude, když tě vyhodí, protože máš spát sama a co kdyby jsi si na to zvykla? Myslíš, že by Ti takový přístup od problému ulevil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí