Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@řehulka 7 No ono jde o to, že když to utneš, nebudeš vyndávat a necháš tam malou řvát tak se sice jednoho dne stane, že přestane a začne spát ale proto, že tě prostě ztratila. Ztratila v tobě tu důvěru, nepřišla jsi když tě volala a ona nikoho jiného nemá. Je malinká, důvěřuje jenom tobě.
Sice to vypadá jako kupa keců a plků ale docela na to věřím. Naší malé jsem to neudělala a nikdy to neudělám, a to teď spíme celou noc jen občas kňukne ale stejně k ní kdykoliv přijdu a nebo si jí vezmu k sobě.
Ty jsi teď pro ní celý svět a buď jí to dopřeješ nebo jí zklameš. Rozhodnutí je na tobě ale ono to uteče jako voda a můžeš toho jednou litovat.
Já bych začala tím společným spaním a uvidíš, jestli se to upraví ![]()
@řehulka 7 Víš, ty děti kolikrát vůbec nic odnaučovat nemusíš. Prostě už to pak nepotřebují, tak to nevyžadují. Nebo si to nechají jendouše vysvětlit.
Taky se může stát, že teď budeě lézt x měsíců po zdi z nevyspání, zatímco i to případné odnaučování by trvalo třeba jen týden.
Zkusila bych ji dat do jineho pokoje, treba ji proste budite vy, u nas to bylo podobne, porad se budila, chtela k nam a kdyz byla u nas v posteli tak to same, vsichni unaveni, nevyspali..prestehovala jsem ji do jejiho pokojicku a zlepsilo se to ![]()
Holky určitě máte pravdu, ale zase… měla jednou období, že řvala v kočárku. Neplakala žádné slzy jen se vztekala. Dávala jsem ji samé hračky, křupky atd. Od domu a celou cestu, kdybych jednoho dne ji nenechala tak to s ní už nikdy nevyjdu ven?
@Lanna Jedině tohle můžu zkusit jak se přestěhujeme. Momentálně ji nemám kde dát ![]()
U nas to opravdu zabralo, druhe pujde do sveho mnohem driv. Ja te v tomhle chapu, taky nejsem uplne zastancem spolecneho spani, samozrejme az na vyjimky, jako jsou nemoci nebo zle sny. Ted treba jak byl uplnek tak vubec nemohla spat, tak sla k nam a ja se z te noci dostavam jeste dnes ![]()