Učení spaní dítěte odchodem rodičů z ložnice

197
9.11.16 09:28

Učení spaní dítěte odchodem rodičů z ložnice

Zdravím maminky,

Potřebuji poradit. Náš 8. měsíční syn má problém se spaním/buzením v noci. Občas usne hned po zakňourání, občas ale neusne dokud nedostane v noci lahev. Chtěli bychom ho naučit spát celou noc bez přerušení.
Spoust maminek říká, že pomohlo přesunutí dítěte do vlastního pokoje, ale tohle u nás momentálně není možné.

Je tu tedy někdo, kdo to řešil tak, že se na pár dnů přesunuli rodiče mimo ložnici a pomohlo to? Jak jste postupovaly?

Děkuji moc za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4497
9.11.16 09:35

@Nessie14 Já jsem naštěstí děti měla kam dát a můžu to jen doporučit. Starší šla do svého pokoje v 6,5 měsících a začala hned spát celou noc a mladší asi v 8 měsících a taky hned začala spát celou noc. Obě byly kojené, ale když mě neměly v místnosti tak se přestaly budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
9.11.16 09:42

@Nessie14 Pomohlo, ale po návratu se to zase začalo zhoršovat… ale naše byla kojená, takže reagovala na vůni mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
9.11.16 09:45

U nás to pomohlo, přesunuli jsme se na pár nocí do obýváku a k malému jsem teda v noci nevstávala, pokud neměl úplný záchvat ( budil se každou hodinu) Po třech dnech pochopil a přestal se budit úplně. Pak jsme se přestěhovali zpět do ložnice a protože spal dál, tak se přesunul k bráchovi do dětského. Spousta lidí je proti vyřvávání, ale po 14 měsících nevyspání a stupňování buzení jsem k tomu přistoupila a jsem neskutečně šťastná, že konečně spím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.11.16 09:49

@j.a.n.i1 A jak jste postupovali? Odchod je krok č. 1, ale co potom? Budilo se vám mimčo, plakalo, chodila jste k nemu? Syn je na UM od narození, spal poměrně dobře, budil se jen 2× za noc, ale v tomto věku už by měl vydržet celou noc bez mlíčka, dokonce i dr. říkala, že už by neměl mít potřebu v noci jíst, takže mám spíš pocit, že jde o zvyk. Chtěla bych tedy zkusit na pár dnů odejít z ložnice, ale netuším jakým způsobem se pak chovat, aby to celé k něčemu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.11.16 09:51

@Deninina Tak náš malej zase tolik nebrečí, spíš knourá, jestli za celých 8 mesíců dostal v noci hysterák 5× je to moc. Prostě se jen budí… Takže si myslíte vyzkoušet a vůbec nevstávat pokud zaslechnu že se probudil a třeba si povídá nebo cestuje po postýlce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
9.11.16 09:55

@Nessie14 Tak pokud neječí, tak bych nevstávala vůbec. První syn byl taky na UM a v noci jsem mu od půl roka dávala jen čajík, brzo pochopil, že mlíko nebude a přestal se budit. Druhý je teda kojený a uřvaný od narození, takže ječí pokaždé, když se vzbudí, ale pokud neječel dýl jak 10 minut, tak jsem ho nechávala. Ono to je sice o nervy, ale u nás stačily 3 noci a přestal se budit úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
9.11.16 10:00

Nepomohlo nic. Vlastni pokojicek. Naucit usnout samotneho. Naslibovat hory doly. Jit na to pozitivne. Byt zla a zkusit to drsne. VUBEC nic nepomohlo. Budi se porad. Nakonec zasahla vyssi moc a tak je s nami v loznici. Jsme tam ctyri. Asi do jeho 18. A vis co? Vlastne si to uzivam od te doby, co jsem to prestala resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
9.11.16 10:00

Já si myslím, že takhle malé dítě na to má ještě nárok. Může být měsíc dobrý, ale pak třeba začnou lézt zuby a buch a půlku noci propláče. Kdyby se budil 10× za noc a plakal nějak silně, tak neřeknu. Ale zkusit to můžete, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.11.16 10:01

@Deninina Tak asi nezbývá nic jiného, než to taky vyzkoušet… Vyspat se taky potřebuju, stejně jako on, občas už je to vyčerpávající…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
9.11.16 10:16

@Nessie14 Tak přeji hodně štěstí, každopádně každé dítě je jiné, vidím to na mých dětech. První absolutní pohodář, od 3 měsíců spal prakticky celou noc ( 1× za noc krmení) když se vzbudil, tak si povídal a zase usnul, kam jsem ho položila, tam jsem ho našla. Ještě v roce a půl prospal 16-18 hodin denně, o zubech jsme nevěděli, prostě fakt zlaté dítě pro začátečníky. Narodil se druhý syn a nastalo peklo. Každý zub provází 14 denní kolotoč řevu ve dne v noci, nikdy nespal déle jak 3 hodiny v kuse a to jsem se snažila ho učit od toho půl roku. Skoro do roka neuměl usnout sám, vyřvávání neexistovalo, to by se raději uřval k poblití, než aby to na něj zabralo. Až po tom roce nastal zlom, začalo se dařit samostatné usínání, a v těch 14 měsících jsme teda znovu zkusili vyřvání a spaní o samotě a konečně se to zlomilo. Ovšem já za ten rok zestárla tak o 10 let a kruhy pod očima už asi nikdy nezmizí. Hlavně jsem ale chtěla říct, že když to nepůjde, tak to třeba půjde později a pokud se fakt nebudí s řevem každou hodinu, tak to není tak hrozné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
9.11.16 10:23

@Nessie14 V 8 měsích jsem to neřešila, prostě jsem nakojila a spalo se dál, akorát ona nespala celou noc ještě ve 2 letech, takže to jsem když začala brečet přišla, nakojila a zas šla spát jinam, ale když jsem spala jinde, tak to bylo třeba jen jednou za noc, ve stejné místnosti třeba 4×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.11.16 10:26

@Deninina Děkuji moc :-). Má občas období, kdy se budí od půl noci co půl hodiny, ale to je tak 2× do měsíce, takže si vždy říkám, že to přežiju. Jen bych nerada v tomhle kolotoči byla až do jeho 3 let, takže zkusím a uvidím, pokud to nepůjde, zkusím to až po prvním roce a pokud ani to ne, tak se to třeba taky u něj zlomí samo… Takže ještě jednou díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.11.16 10:28

@j.a.n.i1 Já si zase říkám, že pokud je na UM, mělo by to být taky trochu jiné, ale kdo ví… Do hlavičky mu nevidím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí