Malá chodí spát strašně pozdě

365
2.11.16 21:44

Malá chodí spát STRAŠNĚ POZDĚ!

Maminky, jsem už na nervi! :-( Malá 2,10 měsíců chodí spát šíleně pozdě mezi 12-1h ranní..a to od té doby, co jsem jí přivezla z porodnice. Jako je to fakt masakr a já+ celá rodina nechápeme kolik má energie. Byli jsme i u Dr-hyperaktivní prý není. Jde spát takhle pozdě a vztává pak cca v 11 dopolodne, někdy dýl. Zkoušeli sme vše! Dřív spala i odpoledne..ted pres pul roku ne. Zkoušeli jsme ji vzbudit v 5,6 i 7 h ráno-pak celý den nespala ani 10 min a stejně šla spát takhle pozdě..Venku běhá, hodně chodíme, je furt na zahradě, chodíme na plavání a když ji vzbudíte v 5-7 ráno, tak jde spát skoro v 1h ráno a to nejsme vůbec doma…Furt se ji snažím nějak utahat ale marně…zkoušela jsem dát spát po obědě, taky nic..Večer je hodná, klidná-je klid až na jednu věc, je schopná přijít v 11:30 a prosit a brečet, že chce jít ven na houpačku…Když jí vzbudím v 5 ráno, vztane a během 10 minut je akční a pak odpadne až po půlnoci-přes den nespí ani 10min a druhy den nebo 3 odpadne, protože spala 5 h(…Takže když de spát takhle pozdě, nechám ji ted momentálně at vztane až se sama vzbudí-dopoledne. jelikož mám strach aby to sni neseklo. Zkoušela sem s ní i přes 2h ležet cca od 9-11(večer) v místnosti sama.tma,ticho, proste nic povída si ze stropem..Jinak nemám problem, že by málo spala..Kdyz usne ve 12 a spí do 11,tak spí dlouho ale mám problém stim v kolik chodi spát a ne a ne to nějak přetočit…Co stím? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
2.11.16 21:49

Zkusila bych si s ní chodit lehnout cca kolem té 8 večer ale né jeden, dva dny ale tak týden až čtrnáct dnů. Má prostě převrácený režim tak to musíte změnit. Ráno vzbudit a jít spát kolem té 8 večer i když nebude spát, tak tam zůstat a nereagovat na ní s tím, že spíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
2.11.16 21:50

Nenapada me nic jineho nez vytrvale budit rano treba v 7 a doufat, ze jednoho dne odpadne driv a casem si to zazije. Jinak me nic nenapada. A dala bych ji v 9 lezet a treba max mit pustenou pohadkz.Ale to se to radi, predpokladam, zes zkusila vse mozne i nemozne.To vas lituju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419

@LuSof holt budeš muset nastavit pevná pravidla a dodržovat je. Se ani nedivím když vstává v 11, že pak usne až po půlnoci. Prostě jí KAŽDÝ den vzbuď v 7h ráno. Zkus jí dát spát po obědě, stačí třeba hodina odpočinku. A večer max v 8 do postele. A dodržuj to. Ona si na to zvykne, bude to třeba dýl trvat, ale zvykne si…chce to čas a trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612

Já neporadím, mně děti spí „normálně“, ale nedávno tu byla diskuze, když dítě chodí pozdě spát a pozdě ráno vstává a nezvládá běžný režim, když už musí chodit do školky…nevím, jestli správně chápu 2,10 m - malé jsou zřejmě 2 roky a 10 měsíců, intenzivně bych tedy hledala rady, jak upravit spánkový režim…toto není slučitelné s režimem běžně pracujícího rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
2.11.16 21:52

Budiť, budiť a zase budiť. Vytrvale… ona raz odpadne skôr :mrgreen: aj náš chodil okolo 23:00 jednu dobu. Aby zaspal o 21:00, musí vstávať najneskôr o 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
2.11.16 21:53

2 měsíce v kuse sem s ní ležela třeba i 2-3 h..od 9,nic pustěnyho ani ta pohádka-tma, ticho a cely ty 2 až 3 h mluvi a já dělám, že spím…a jeden čas sme ji budili kazdý den v 5:30 a za cely den nespala ani 10 minut a stejně usne v pul 1 třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
2.11.16 21:54

A když ji budu nonstop budit v 5-7 ráno a ona bude chodit spát v 1 ráno a bude spat takhle málo -tak mi po 5 dnech odpadne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
2.11.16 21:55

Moc tě neuklidním, já jsem taky chodila spát prý tak dlouho, akorát že za našich dob neexistovalo nejít po osmé hodině do postele, tak jsem tam prostě dělala vopičky a stejně nespala, měla jsem své zásady, jako mimino (jo a máma tomu taky nikdy neříkala, že chodím spát pozdě, ale že jsem celou noc nespala - vypadala tak vždycky jako pořádná matka trpitelka :mrgreen: ). A to jsem nevstávala ani náhodou tak dlouho, ale někdy kolem osmé. Zlomilo se to prý někdy kolem dvou let. a taky přes den ulítaná, byli se mnou u doktora, a doktor udělal všechny možné testy, řekl jim že jsem normální, akorát holt trochu praštěná. Pak se to trochu urovnalo, ale sova jsem celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
2.11.16 21:56

@LuSof: To vydržala niekoľko týždňov so 4 hodinami spánku denne? Prepáč, ale tomu ťažko uveriť :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.11.16 21:57

Zřejmě nenaděláš nic, dítě máš svůj spánkový rytmus… Asi bych ho nechlaa vyšetřit u nerologa, popř. ve spánkové laboratoři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
2.11.16 21:58
@lisma píše:
@LuSof: To vydržala niekoľko týždňov so 4 hodinami spánku denne? Prepáč, ale tomu ťažko uveriť :think:

Takhle sem to nemyslela, myslela jsem to tak, že kdyz to tak udál, tak mi odpadne, ptz ikdyž ji vzbudite v 5..přes den neusne a jde spát takhle pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
2.11.16 21:59

Mozna je to mimo misu, ale co zkusit pres stravu? Nema pres den potazmo hl. vecer jidlo bohate na cukry, ktere ji „nakopnou“?
Co treba teple mlicko ci medunkovy caj pred spanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
2.11.16 21:59

@LuSof no ano, odpadne a na to právě čekáš… Odpadne, pokud usne třeba v 8 večer tak dobrý a stejně jí vzbuď třeba v 6, 7 ráno a takhle pořád dokola, až si zvykne. Pokud by odpadla třeba v poledne, tak bych nechala spát půl hodiny - max. hodinu a probudit a dát spát zas večer včas a ráno zas probudit… Tohle přeci není únosný, aby chodila spát v jednu ráno… Chápu, že některé děti mají malou potřebu spánku, ale pět hodin denně nemůže tříleté dítě dlouho vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.11.16 22:00

@LuSof
asi bych udělala to, že i když odpadne, stejně ji ponechám režim - ukládání a buzení ve stejný čas…těžko radit, musí se holt vydržet, když se chce něco změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí