Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, jdu pro radu, zda nekdo nema podobnou zkusenost. Jedna se o spanek denni ale i nocni. Mam 17 mes dcerku. Nez jsem zrusila nocni kojeni byl nocni spanek velmi prerusovany-proste nyla stale u prsa. Po skonceni nocniho kojeni (cca 4tydny) se to zlepsilo ale jen na chvilku. Ted cca 4dny nekojim vubec(ze zdr duvodu jsem musela skoncit), vecer uspime (cca 19.40-20.40), pak se obcas do pul oci jednou vzbudi ale to staci jen pohladit. Cca kolem 2-3 se presune k nam do postele. Dame napit a vetsinou do 20 min usne(nekdy place). Pak se vzbudi v 4.45(dnes), dala jsem sunar 240, celej vyzahla a pak zacala se vrtet a bylo videt ze ji nejde usnout ac by chtela a pak zacala i hystericky brecet. Chodila jsem s ni po byte a nic. Volala nami a snaxila se mi dostat do vystrihu, ale stale uz tvrdim ze mnami uz je papa a uz neni. Usnula az v 6.30 (manzel pustil na telefonu pocitani ovecek z ctD) no a dnes pres den spala jen hod a ctvrt. Me by to nevadilo, ale vidim na ni ze ji to nestaci, probudi se s placem a rika haji a place a neumi usnout. Do cca min pondeli(takze tyden) jsem ji po te hodce vzala do postele, dala prso a ona jeste spala klidne dalsi dve hod s prsem v puse. Ale uz je to tyden. Vcera spala pres den 2 a ctvrt hodky a probudila se s usmevem. Myslela jsem ze mame vyhrano, ale jedte asi ne:( vim, ze jsem si to zavaría sama, dudlik dcera nechce. Me by ten kratkej spanek nevadil, kdyby se po probuzeni smala nebo aspon nebrecela:(
Mela jste nektera neco podobne? Dva denni spanky mela do cca 15 mesicu 1-2 hodiny spala a to bylo ok, pak zacal jeden a horor. Proste sama nespi aspon ty dve hod ktery potrebuje vzhledem k tomu ze nespi ani koc pres noc (cca 9-10,5h v souctu).
Vim ze nektere deti nespi ani tolik co moje mala, ale ja ji to chci nejak prodlouzit.
Dekuji za rady a zkusenosti
Ahoj, třeba to bude znít jako blbost, ale mě to takhle tenkrát pomohlo. Mě teda malá nechtěla spát skoro vůbec přes den. Ale přestěhovali jsme ji pokojík a vždy pokud to bylo aspoň trochu možné vzhledem k počasí jsem ji nechala otevřenou ventilačku.